E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ soruşturmasında 50 tutuklama---

FETÖ soruşturmasında 50 tutuklama

FETÖ soruşturmasında 50 tutuklama
09 Mart 2019 - 10:17 borsagundem.com

Balıkesir'de FETÖ/PDY yönelik soruşturmalar kapsamında daha önce tutuklanıp tahliye edilenler ile bazı firari örgüt üyelerinin yeniden yapılanmaya çalıştığı bilgisi üzerine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 76 zanlıdan 50'si tutuklandı.

Faaliyetlerine devam etmeye çalışan örgütün aktif yapılanmasına  yönelik Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde,  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince  26 Şubat'ta Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de eş zamanlı yapılan  baskınlarda gözaltına alınan 76 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aktif yapılanma içinde bulunan, farklı soruşturmalardan firari durumda  olup örgüt evlerinde saklandıkları ve örgütsel toplantılara katılıp FETÖ'ye maddi  destek sağladıkları belirlenen zanlılardan 50'si çıkarıldıkları nöbetçi  hakimlikçe tutuklandı. Diğer 26 zanlı ise haklarında adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldı. 

Öte yandan, operasyonda ele geçirilen listelerde isimleri bulunan 60  kişi de 5 Mart'taki operasyonda yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri  alındıktan sonra salıverildi.

Yabancı uyruklular adına SIM kart çıkartmışlar

FETÖ'nün Balıkesir'de sözde yeni bir il sorumlusu, Bandırma ve Edremit  bölgeleri için de sözde birer sorumlu görevlendirdiği, bu kişilerin zaman zaman  buluşarak toplantılar yaptıkları, örgüt mensuplarını motive edici çalışmalar  içinde oldukları ve almaları gereken tedbirlerle ilgili telkinlerde bulundukları,  FETÖ tutuklularının ailelerine maddi destek sağladıkları tespit edilmişti.

Ayrıca zanlıların kendi adlarına kayıtlı GSM hatları haricinde bazı  yabancı uyruklular adına kayıtlı ikinci bir hat kullandıkları, bunların toplu  şekilde bir örgüt mensubunca getirilerek diğer sorumlulara dağıtıldığı, söz  konusu hatları sadece örgütsel buluşmalara gittiklerinde kullandıkları ve  firarilere saklanmaları için yer temin ettikleri de belirlenmişti.

FETÖ adına halen faaliyet yürüttükleri ayrıca firari durumda olup  örgüt evlerinde saklandıkları belirlenen, aralarında sözde güncel il sorumlusu,  ilçe sorumluları, sohbet grubu üyeleri, örgüt üyelerine maddi destek sağlayan  esnaf, firari durumdaki örgüte müzahir dershaneler genel müdürü, meslekten ihraç  edilmiş binbaşı ve komiserlerin de bulunduğu 78 şüpheli hakkında Balıkesir  Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkartılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğünce yaklaşık 6 ay süren fiziki ve teknik takibin  ardından zanlıların yakalanması için 26 Şubat'ta Balıkesir, İzmir, Ankara ve  Çanakkale'de 85 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatılmış ve 76 şüpheli  gözaltına alınmıştı. Yakalananlardan 42'sinin aktif yapılanma içinde olduğu,  diğerlerinin farklı soruşturmalardan firari durumda olup örgüt evlerinde  saklandığı tespiti de yapılmıştı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda, 40 bin lira, 35 bin dolar, 3  bin avro ve 20 bin lira değerindeki altınların yanı sıra çok sayıda dijital  materyal, örgütsel doküman ve notlar, 9 sikke, 150 SIM kart, sahte kimlikler,  terör örgütü elebaşına ait kitaplar, kapatılan dergilerin bazı nüshaları, çok  sayıda cep telefonu ve dizüstü bilgisayar ele geçirilmişti.

Öte yandan, operasyonda ele geçirilen ve "himmet" ile "sohbet  grupları" olarak değerlendirilen 2 listede isimleri bulunan 60 zanlı da 5  Mart'taki operasyonda gözaltına alınmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dd09 Mart 2019 13:26

    DEVLETİN HAZİNESİNE SOYAN BU ŞEREFSİZLER. TÜRKİYE İYİ AYAKTA DURUYOR. KÖPEK SÜRÜSÜ GİBİ HAİN TÜREMİŞ.