E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ finansöründen 30 milyon liralık komik savunma---

FETÖ finansöründen 30 milyon liralık komik savunma

FETÖ finansöründen 30 milyon liralık komik savunma
16 Eylül 2016 - 05:21 borsagundem.com

FETÖ'ye finansal destek sağladığı için tutuklanan Bank Asya'nın hakim ortaklarından Hasan Sayın ifadesinde, ABD'ye transfer ettiği 30 milyon lirayı orada eğitim gören kızına gönderdiğini söyledi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında, örgüte finansal destek sağlamak ve Bank Asya'nın satış sürecinde borsada vurgun yapmaktan tutuklanan Bank Asya’nın hâkim ortaklarından Hasan Sayın, ifadesinde, ABD’ye transfer edilen 30 milyon lirayı orada eğitim gören kızı ve diğer kız öğrencilerin refah içinde yaşamaları için ‘şükür amaçlı’ verdiğini söyledi. Nurettin Kurt imzasıyla Hürriyet'te yer alan habere göre, örgüt tarafından dolandırıldığını iddia eden Sayın, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde şöyle dedi:

ÖRGÜTÜN SIZMASINA ŞAHİT OLDUK

“FAİZSİZ sistem bankacılığının ülkemize fayda getireceğine inandığımız için Bank Asya’ya kardeşlerimle beraber ortak olduk. Bu zamana kadar örgüt ile bir tanışıklığımız yoktu. Banka 2007 yılında halka arz olmuştur. Bize hiçbir temettü vermeyen bu banka, sürekli sermaye artışı ile birlikte bütün kazanımlarımızı tüketen bir banka olduğundan ‘B’ tipi hisselerimizi sattık. ‘A’ tipi hisselerimizi de satmaya çalıştık. Bizim hisselerimiz bankadaki dördüncü büyük orandaydı, 2010 yılında örgütün Bank Asya’ya sızmasına şahit olduk. Genel müdürümüz başta olmak üzere tüm müdürleri ve yönetimi değiştirdiler. O zaman anladık ki burası bize göre değil. Yani anladık ki biz kumpasa geldik.

Borsa vurguncuları FETÖ'den gözaltında

 

KIZIMIN KALDIĞI VİLLADA YANGIN ÇIKTI

2007 yılında kızımı ayakları üzerinde dursun diye, kişiliğini de bozmamak için yatılı okulda okutmak istedim. O sırada ABD’de ‘Brooklyn Amity School’ diye bir okulun olduğunu, çok başarılı olduğunu, dünya robot şampiyonasında birincilik ve ikincilik ödülleri aldığını öğrendik. Biz de bundan çok etkilendik ve kızımızı orada okutmaya karar verdik. Yabancı bir ülkede olduğu için barınma ihtiyaçları vardı. Dört - beş kişi bir villada kalıyordu. Kızımın da içinde bulunduğu villada bir gün yemek yaparken yangın çıkmış. Bunu bize söylediğinde çok üzüldük. Okulun yetkilisini aradığımızda, ‘Bunları bir bina altına toplamayı düşünüyoruz’ dedi. Bu konuda bize bağış yapacak, zekat verecek kişi olup olmadığını sordular. Ben de bu arada Bank Asya’dan elde ettiğim satış geliri ile borsada işlem yapmaya başladım.

OKUL, EĞİTİM VE KONAKLAMA PARASI

2008 yılında ‘Lehman’ krizi ile borsa düşünce 44 yaşıma kadar hastalanmayan ben panik atak oldum. Bu hastalıktan kurtulduğumdan dolayı ‘şükür’ olsun diye bu yurda talip oldum. Miktarı tam hatırlamamakla birlikte, savcılığın iddia ettiği 2 milyon 650 bin dolar parayı peyder pey Bank Asya aracılığı ile gönderdim. Banka kayıtlarında mevcuttur. Bu paranın bir miktarı okul, eğitim ve konaklama parasıdır. Sonraki yıllarda bunların bu yurdu almadıklarını beni dolandırdıklarını öğrendim.

DUYGULARIMI KULLANDILAR

Bank Asya’da halka arzdan gelen gelir olan 30 milyon TL’yi bulan bu parayı da dini duygularla ve oradaki Türk kızlarının refah ve konfor
içerisinde yaşaması için ‘şükür’ amaçlı verdim. Duygularımı kullanarak beni de dolandırdıklarını öğrendim. Oradaki Türk kızları için gönderdiğim parayı başka şeyler için harcamışlar.

2008 yılından beri Denizbank, Albaraka Türk, Türkiye Finans ve Bank Asya’dan kredi kullanıyorum. Bank Asya’daki kredimizi kapattık. Diğer kurumlarda yaklaşık dört bankada 40 milyon TL’lik kredimiz var. 17/25 Aralık’tan sonra bütün bu geçmişteki tecrübelere bunların bütün ahlaksızlığı yapabileceğini düşünerek Bank Asya ile ilişkilerimizi koparmak istedik.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • spk bültenleri..17 Eylül 2016 00:46

    bu meşhur adamın borsada işlediği suçlarla ilgili hiç spk bülteni yok.. neden yok?.. niye yok.. kim korudu??.. araştırılmalı. acilen...

  • IDB16 Eylül 2016 22:08

    Kullanan Aracı Kurumlar program her an ...

  • ASLAN16 Eylül 2016 12:35

    ayip bu insanlar emekleri ile 30 yildir finans sektörünün içindeler... Yazılım şirketleri kimse bir iş yapmıyorken cesaretle borsa dünyasına hizmet ediyrodu. Bir sosyal gruba kendileri yanastıysa bunda işlerinin ne sucu var. Eş ve Cocuklarının ne sucu var. Böyle insanlaır karalamayın

  • KILIÇ16 Eylül 2016 08:06

    BU FETÖ HAYİNLERİ ÇOK SİNSİ VE ÇOK TEHLİKELİ BU HAYİNLER KURTULMAK İÇİN İYİ SENARYO KURUP ANLATIYOR AMA EYLEMLERİ ORTADA.