E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ borsası suçlaması---

FETÖ borsası suçlaması

FETÖ borsası suçlaması
21 Mayıs 2021 - 09:07 borsagundem.com

Rüşvet istemek ve rüşvete aracılık etmek suçuna karıştıkları iddiasıyla avukat Kazım Yiğit Akalın ve avukat Mehmet Asım İplikçioğlu ile 4 polis memuru gözaltına alındı.

İddiaya göre 3 ay önce savcılığa başvuran iş insanı Şahap Ç.’nin oğlu Gökalp Ç., iki avukattan şikayetçi oldu. Gökalp Ç., şikâyet dilekçesindeki iddiasına göre avukat İplikçioğlu ve avukat Akalın, “Şahap Ç.’nin bir FETÖ soruşturmasında yer aldığını, irtibatta oldukları polis memurlarıyla dosya hakkında takipsizlik kararı verilmesini sağlayacaklarını” belirterek, 150 bin dolar istedi.

4 POLİSE GÖZALTI

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu ve Ozan Kelleci'nin haberine göre, olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın talimatı üzerine, Mehmet Asım İplikçioğlu ile Kazım Yiğit Akalın’ın telefon kayıtları ve HTS bilgileri incelemeye alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Kazım Yiğit Akalın’ın mali Şube Müdürlüğü’nde görevli 4 polis memuru ile irtibatlı olduğunu ve görüşmeler yaptığını tespit etti. İddiaya göre polisler ve avukatların telefon ve baz istasyonu sinyal bilgileri karşılaştırıldığında çok sayıda görüşme olduğu tespit edildi. Savcılığın talimatı üzerine avukatlar Mehmet Asım İplikçioğlu ve Kazım Yiğit Akalın ile adı geçen 4 polis memuru gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan 6 kişi emniyette iddiaları kabul etmedi. Avukat İplikçioğlu ve avukat Akalın, polislerle görüşmelerinin avukatlık görevi kapsamında olduğunu belirterek, 150 bin dolar istedikleri iddiasını reddetti. Emniyette 4 gün süren gözaltı ve sorgu işlemlerinin ardından avukatlar adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST

Adliyedeki işlemlerin ardından Mehmet Asım İplikçioğlu adli kontrolle serbest bırakıldı. Kazım Yiğit Akalın ile 3 polis memuru tutuklama talebiyle; Mehmet Asım İplikçioğlu ve 1 polis memuru da adli kontrol şartıyla sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Adli kontrol talebiyle sevk edilen diğer polis memuru da serbest bırakıldı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen Kazım Yiğit Akalın ile birlikte 1 polis memuru tutuklandı. Diğer 2 polis memuru adli kontrolle serbest bırakıldı.

3’ü polis 1’i avukat, adli kontrolle serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgi ve iddialara göre; FETÖ soruşturmalarına bakan bir savcılık, iş insanı Şahap Ç.'nin geçtiğimiz kasım ayında Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen bir FETÖ soruşturmasına adının karıştığını tespit etti.

Şahap Ç., hakkında tutanak tutuldu ve gözaltına alınıp savcılığa sevk edilmesine karar verildi. Şahap Ç.’nin koronavirüs hastası olduğu ve durumu ciddi olduğu için gözaltına alınmadığı ancak FETÖ’den hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Avukat Kazım Yiğit Akalın ve Mehmet Asım İplikçioğlu’nun bu aşamada Şahap Ç.’den soruşturmayı bertaraf etmek ve polislere vermek üzere 150 bin dolar istediği öne sürüldü. Bu iddiayı Şahap Ç.’nin oğlu Gökalp Ç. şikayet dilekçesiyle savcılığa taşıdı ve avukatlar Akalın ve İplikçioğlu ile birlikte 4 polis gözaltına alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis ; )21 Mayıs 2021 09:40

    Hic bir iktidar, yasama, yurutme ve yargiyi tek elde, emir altinda tutmamali. Bugun akp, yarin chp, iyi parti, mhp, deva, refah, hatta hdp tek basina imtidar oldugunu dusunun... halk devlwti neden ister, can , mal, namus, saglikli ailw ortaminda duzenli refah seviyesinde yasanak icin. Bu ucube, attapot gibi eli kolu, memur atamasi, surgunu, siyadi ceza , siyadi odul, torpilli is , ihale, adam kayirma vb vb bu ucube sistem devlet yikan krallik sistemidir. Vatandasa deil, basa gecene yarar.

  • Bir yorum21 Mayıs 2021 10:31

    Atma!  Dünya da tam adaletin işlediği bir devlet yoktur.  Bunlar senin  Dünya dan haberi olmayan ahmakları bir kaç slogan ile avutmak için kullanılan sloganik ifadelerdir.  Amerika da suçsuz yere öldürülen zenci, katledilip faili meçhule giden binlerce olay var.  Fail yok. Ayrıca Halkbank ı Amerika hangi gerekçe ile yargılıyor o bile belli değil.  Avrupa da 1,5 milyon mülteci çocuk ve kadın kayıp! Soran var mı?  Araştıran var mı?  Almanya da çok küçük anlaşmazlıklar  ile bir  kaç gün ayrı kalan Türk ailelerin çocuklarına devlet derhal el koyuyor.  Ara ki  bulasın!  Daha yakın zamanda Türkiye nin 1, partisi nerede ise kapatılacaktı!  Çıkmış adalet tekelinden bahsediyor.  Mal olunca ne anlatsan fayda etmez gerçi !