E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAtlantis Kuyumculuk'ta 2 ton altın buhar oldu---

Atlantis Kuyumculuk'ta 2 ton altın buhar oldu

Atlantis Kuyumculuk'ta 2 ton altın buhar oldu
23 Kasım 2016 - 11:58 borsagundem.com

FETÖ soruşturmasında tutuklanan Kamil Karakaş'ın sahibi olduğu Atlantis Kuyumculuk şirketinin, darbe girişimi sonrası 2 ton altın ve mücevheri apar topar kaçırdığı öğrenildi

FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı ileri sürülen işadamlarına yönelik soruşturmada ünlü kuyumcu Kamil Karakaş’ın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. İş adamı Kamil Karakaş'ın gözaltına alınmasından sonra sahibi olduğu Atlantis kuyumculuk şirketi ile ilgili inceleme başlatıldı.

13 BANKAYA BORCU VAR

Yapılan incelemede şirket kayıtlarında görünen tam 2 ton altının ortada olmadığı belirlendi. Geriye dönük araştırmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirketin şubelerindeki altınların apar topar kasalardan ve vitrinlerden bilinmeyen bir yere taşındığı belirlendi. Atlantis Kuyumculuk kayıtlarında gözüken 2 ton altını polis bulamadı. Altınlar bulunmadığı gibi firmanın 13 bankaya 150 milyon dolar borçlu olduğu ortaya çıktı. Alacaklı bankalar yasal yollara başvurdu.

İNANILMAZ YÜKSELİŞ

2013 yılında o zamanki adıyla İMKB’de halka açılan ve 13 yıl sonra borsaya gelen ilk kuyumcu şirketi olarak dikkatleri üzerine çeken Karakaş Atlantis, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de yer almıştı. Şirket 2012’de 184. sıradayken, 2013’te 92 basamak birden yükselerek 92.sıraya yerleşmişti.-Akşam

ŞİRKETTEN YAPILAN KAP AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Sermaye Piyasası Kanunu Ser II-15.1 Özel Durumlar Tebliği Madde:9 Haber ve söylentilerin doğrulanması gereğince 23 Kasım 2016 tarihinde www.aksam.com.tr www.yeniakit.com.tr vb. bazı internet sitelerinde ve çeşitli basın-yayın organlarında yayınlanan haberlerin kaynağı ve dayanağı olmadan şirketimiz Y.K Başkanı Sn. Kamil KARAKAŞ hakkında ve şirketimizin son açıklanan bağımsız denetimden geçmiş finansal rapor ve tablolarıyla örtüşmeyen, halka açık ve borsada işlem görmekte olan şirketimizle ilgili kamuoyunu ve yatırımcılarımızı herhangi bir sebeple tedirgin edecek, sermaye piyasası araçlarımızın değerini, fiyatını, yatırımcılarımızın yatırım kararını etkileyecek haksız ve gerçek dışı nitelikte haber ve açıklamalar yer almaktadır.

Her türlü hukuki ve cezai talep ve dava hakkımızı saklı tutarak kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

Datagate Bilgisayar ve Karakaş Kuyumculuk sorusu

 

Karakaş Atlantis'e banka ihtarı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • karakas-yib24 Kasım 2016 13:51

    Haber hakkında tekzib hazırlanarak basın ve yayın kuruluşlarına iletilmek üzere noter aracılığıyla gönderilmiş olup, haberde belirtilen gerçek dışı beyanlar mevcuttur. Şirketin merkezi ve şubeleri dahil olmak belirtilen altınlarla ilgili Polis araması gerçekleşmemiş olup, bağımsız denetimden geçmiş son ara dönem bilançosunda belirtilen tutarda şirketin borcu bulunmamaktadır. Şirketle ilgili doğrulanmamış veya açıklanmamış bilgiye itibar edilmemesi konusunda kamuoyunu bilgilendirilir.

  • kim halka açtı23 Kasım 2016 17:30

    iyi de niye denetlenmedi. kim halka açtı. yatırımcıyı korumakla görevli kamu kurumu kimdi?. başındaki adam bu işlerle uğraşmak yerine niye otobozcunun firmasını koruyup o adamın manipülasyonlarına çanak tutuyor.. off yaaa, yeter artık istifa edip gitsinnn..