E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFethullah Gülen'e kırmızı bülten mi çıkarılacak?---

Fethullah Gülen'e kırmızı bülten mi çıkarılacak?

Fethullah Gülen'e kırmızı bülten mi çıkarılacak?
15 Aralık 2014 - 07:49 borsagundem.com

14 Aralık operasyonunda gözaltı kararı olmayan Fethullah Gülen için ayrı bir formül düşünülüyor

Dün gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunun 1 numarasının Fethullah Gülen olduğu ve hakkındaki dosyanın, Pensilvanya'da yaşadığı için kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na gönderileceği ileri sürüldü.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da gözaltına alındığı silahlı terör örgütü soruşturmasının 1 numaralı sanığının Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı. ABD’de yaşadığı için hakkında yakalama kararı verilmeyen Gülen’in dosyası Kırmızı Bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderilecek.

Fethullah Gülen grubu ile Vatikan arasında sürdürülen Dinlerarası Diyalog projesine karşı reddiyeleriyle bilinen Nurcu Tahşiyeciler grubu lideri Mehmet Doğan ilerlemiş yaşına ve ciddi sağlık sorunlarına rağmen, 2010'da dönemin özel yetkili mahkemeleri tarafından El-Kaide ile ilişkilendirilerek tutuklanmıştı.

TERÖRLE SUÇLADILAR

Doğan’ın paralel yapılanmanın hedefine girmesi 2009'da Gülen’in internette yayınlanan bir konuşmasından sonraya denk geliyor. Bu konuşmanın ardından Tahşiyeciler'e yönelik cemaate ait Zaman ve Bugün gazetelerinde çeşitli yazılar yayımlandı, STV’de yayınlanan diziler ile de bu grubun “terör örgütü” olduğu algısı uyandırılmaya çalışıldı.

ÖRGÜTSEL ÇIKAR

Sonrasında açılan bir terör soruşturmasıyla Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Paralel yapının emniyet ve adliyeden tasfiye edilmesiyle, bu gruba yapılan tutuklamaların da komplo olduğu ve örgütsel çıkar doğrultusunda gerçekleştirildiği anlaşıldı.

TALİMAT ALANLAR GÖZALTINDA

Dünkü operasyonda, Gülen’in talimatlarının koordinesini yapan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, STV Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca, talimatla bu grup hakkında kara propaganda yapan yazarlar, dizi çekimlerini gerçekleştiren isimler ile Emniyet operasyonu ayağında görev alan polislere gözaltı işlemi uygulandı.

Kırmızı Bülten'le istenecek

Başsavcılık kaynaklarına göre soruşturma kapsamında 37 kişiye işlem uygulandı. Bu sayının 5’i çeşitli soruşturmalar kapsamında cezaevinde bulunuyor. 31 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi. Geriye kalan diğer ismin ise “Silahlı Terör Örgütü” soruşturmasının 1 numaralı sanığı Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. Gülen, ABD’nin Pensilvanya kentinde ikamet ettiği için hakkında arama veya gözaltı kararı çıkarılmadı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkındaki dosyayı kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderecek. Adalet Bakanlığı dosyayı inceledikten sonra İnterpol’den Gülen’in yakalanması için Kırmızı Bülten talep edecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tapeler çarşaf gib15 Aralık 2014 13:15

    sözde 1 senedir çıkarılacak, delil olsa 50 kere çıkardı. cemaate makul şüphe ile operasyon yapılıyor, klasik herkesi suçlayabileceğin darbe, devlete zarar vs suçlarla suçlanıyor. halbuki hükümetin ise çarşaf gibi gerçek yolsuzluk tapeleri vardı. suçun yaptırımı var ise önce suçlular yargılansın