E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFethullah Gülen gidecek ülke mi arıyor?---

Fethullah Gülen gidecek ülke mi arıyor?

Fethullah Gülen gidecek ülke mi arıyor?
17 Haziran 2014 - 07:18 borsagundem.com

Güney Afrika'daki bir Müslüman sivil toplum örgütü yöneticisi tarafından Başbakanlık'a gönderilen mektupta şok iddia

Paralel yapının lideri Fethullah Gülen'in Güney Afrika'ya sığınma talebinde bulunduğu öğrenildi. Başbakanlık'a Güney Afrika'da etkili bir Müslüman sivil toplum örgütü yöneticisinden gelen mektup, Gülen'in Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'dan sığınma talep ettiğini ortaya çıkardı. Sabah'ın haberne göre, Mektupta "Burada, bana Hareket'in Afrika lideri olarak tanıtılan kişiyle görüştüm. Bu görüşmede başkanımızdan (Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma) bir talepte bulunduklarını öğrendim. Özel bir görüşmede kendisine, ABD'nin Gülen'i sınır dışı etmesi halinde buraya sığınıp sığınamayacağını sormuşlar" ifadeleri yer alıyor. 

'İRAN AJANI' YALANIYLA... 

 Mektupta, Gülencilerin, 1945'te kurulan Güney Afrika Müslümanlarının en etkili sivil toplum örgütü Muslim Judicial Council'ı (Müslüman Alimler Birliği) da ziyaret ettikleri, oradakileri ikna etmek için akla sığmayacak iddialar ortaya attıkları vurgulanıyor. Gülencilerin Afrika'da "Erdoğan'ın İran ajanı olduğu, AK partililerin Erdoğan'ı peygamber gibi gördükleri, Türkiye'de Erdoğan'ın doğduğu ve büyüdüğü iki şehrin kutsal olarak kabul edildiği"ni anlattıkları ifade ediliyor. Mektupta şu ifadelere de yer veriliyor: "Gülen hareketi üyeleri ülke genelinde etkili isimlerle birebir görüşmeler yapıyor. Bir akşam yemeğine ben de davetliydim. Mekanizmalarını ve argümanlarını bizi AK Parti hükümeti ve Erdoğan aleyhinde etkilemek için kullanmaya çalışıyorlardı. Erdoğan'ın İran'daki Şii hükümetin ajanı olduğunu söylediler. Türkiye'deki yolsuzluğun boyutlarının çok yüksek olduğunu belirttiler. Erdoğan'ın zaferinin geçici olduğuna inanıyorlar. Yolsuzluk iddialarının ortadan kalkmadığını, yeni kanıtların ortaya çıkacağını, kendilerinin uzun vadeli vizyona sahip olduklarını belirtiyorlar. Hizmet yetkilileri kardeşlerimizi ikna edemediler. Kardeşlerimiz, Güney Afrika Müslümanlarının Erdoğan'ın yanında olduğunu söylediler." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN ÇAKIR17 Haziran 2014 19:02

    SABAH GAZETESİNİN HANGİ HABERİ DOĞRU Kİ BU DOĞRU OLSUN.

  • hakan17 Haziran 2014 12:37

    eninde sonunda varacagımız yer kara toprak kim haklı kim haksız Adil Allah bilir o yüzde ey rüşvetçiler ey meclisi kendine kale yapan dini değerleri ayaklar altına alanlar ey devlet hazinesinden kesesini doldURANLAR korkmayın TİRTİRTİTREYİN...

  • ali zurna17 Haziran 2014 11:40

    bu hoca şeytana dönüştü galiba...çokmu amerikan korku filmi izliyor acaba...

  • ömer muhtar17 Haziran 2014 10:27

    buna hoca demek günah bu olsa olsa mosat siaa ajanı hocalık kisfesi olabilir nereye giderse gitsin onun için husran o töğbe edip allahasığınsın ülkesine gelip doğruları açıklasın.

  • sabah&yalan Cumhuriyeti17 Haziran 2014 10:20

    Sabah gece gündüz yalan yaziii fetva almışlar meğerse savaştaymışız bunlar müslüman diğerleri ğavur he!

  • kemal17 Haziran 2014 09:40

    Hoca kendiliginden bir sabah Turkiyeye gelse zor duruma dusen akp olur.

  • nihat17 Haziran 2014 09:39

    doğmamış çocuğa don biçmeyin. tabiki adamlar her bulundukları yerde bunu sorgulatmışlardır, olasılıklar dahilinde sormuşlardır. ama haberin yüzde 80 içeriği şişirme olduğu açık

  • mustafa ayneli17 Haziran 2014 09:29

    fetocan gidecek yeri var ıtalyan adaların rahıplerın kaldıgı ada var elektırık yok kadın yok teknolojı hiç bır şey yok

  • anti paralel17 Haziran 2014 09:07

    Sabahsa yalan haberdir...

  • utanıyorum..17 Haziran 2014 08:27

    ülkeye manevi değerlere hizmet etmek için gurbete gitmiş kişilerin ülkemin devlet yetkililerinin karalatmasını kınıyorum. yazık ya bu ülkeye.. ne kadar hain bir milletiz. öğretmeni bile fitne-fesat işlerimiz için kullandırıyoruz.. çıkarlar...ahh çıkarlarrr.

  • haşhaşi17 Haziran 2014 07:42

    Ay a gitsin...