E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFethi Çalık gazete ilanıyla aranıyor---

Fethi Çalık gazete ilanıyla aranıyor

Fethi Çalık gazete ilanıyla aranıyor
12 Kasım 2014 - 07:06 borsagundem.com

TMSF, 'Hannibal' lakaplı eski başkan yardımcısı Fethi Çalık'ı Resmi Gazete ilanıyla aramaya başladı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), zimmet ve kurumu zarara uğratmaktan soruşturduğu eski başkan yardımcısı 'Hannibal' lakaplı Fethi Çalık'ı bir türlü bulamayınca Resmi Gazete ilanıyla aramaya başladı. Sabah'ın haberine göre, TMSF, Toprak ve Uzan gruplarına ait bankalara el konulduktan sonra bankalardan kaynaklı borçların tahsili için bu grupların Princess T ve Frequency ile Air Wayes isimli yatlarını satışa çıkarmıştı. Bu yatlar ve her iki gruba ait malların satışı sırasında yolsuzluk iddiaları gündeme gelmişti. Çalık, hakkındaki ceza davası yürürken TMSF de idari soruşturma yürüttü. Fon bu soruşturmada, Çalık'ın savunmasını almak istedi. TMSF, Çalık'a savunmasını vermesi için iki kez tebligatta bulunmaya çalıştı ancak sonuç alamadı. Eğer Fethi Çalık bu ilana 7 gün içinde yanıt verip TMSF'ye savunmasını göndermezse, savunma yapmamış sayılacak. Soruşturması savunma alınmadan tamamlanacak. 

SORUŞTURMA İZNİ ALINMADI

 Kurumu zarara uğratmakla suçlanan Çalık hakkında İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ceza davası açıldı. Ancak İstanbul Başsavcılığı'nın bu davayı gerekli soruşturma iznini almadan açtığı ortaya çıktı ve davaya bakan Ağır Ceza Mahkemesi, "soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle yargılamayı durdurma" kararı aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)