E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFernandez: Korona virüs aşıları 'küresel kamu malı' olmalı---

Fernandez: Korona virüs aşıları 'küresel kamu malı' olmalı

Fernandez: Korona virüs aşıları 'küresel kamu malı' olmalı
22 Eylül 2021 - 02:42 borsagundem.com

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıların "küresel kamu malı" olması çağrısında bulundu.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulunda, video mesaj yöntemiyle konuştu.

Salgının, açgözlülük ve israf riskini artırdığını aktaran Fernandez, "Kovid-19 aşılarının küresel kamu malı olması gerektiği kanaatini bu meclis huzurunda vurgulamak istiyorum." ifadesini kullandı.

"Arjantin, IMF ile zehirli ve sorumsuz bir borca maruz kaldı"

Fernandez, ülkesinin önceki hükümet döneminde Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı anlaşmaya dikkati çekerek, "Arjantin, IMF ile zehirli ve sorumsuz bir borca maruz kaldı. Dünyanın bu borç cinayetini anlaması için şunu söylemek istiyorum; IMF'nin Arjantin için onayladığı 57 milyar dolarlık miktar, IMF'nin salgın boyunca 85 ülkeye ödediği miktara denk geliyor." dedi.

IMF'nin Arjantin'e verdiği 44 milyar dolarlık borcu sert bir dille eleştiren Fernandez, bu paranın önceki hükümet dönemindeki yanlış ekonomik politikalar nedeniyle ülkeden çıktığını vurguladı.

Fernandez, G20 Borç Servisinin Askıya Alınması Girişimi'nin uzatılmasını "önemli" olmasının yanı sıra "geçici ve yetersiz" olarak niteledi ve "borçların hafifletilmesi ve sürdürülemez borçların yeniden yapılandırılması" gibi konuları tam olarak ele almadığını savundu.

G20 ülkelerinin borçlarının ele alınmasına yönelik yeni ortak çerçevenin alt orta gelirli ülkelere genişletilmesi talebinde bulunan Fernandez, birkaç özel kuruluşun elinde bulunan ülkelerin kredi risk notunun Uluslararası Finansal Mimari reform gündeminin bir parçası olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Peru Devlet Başkanı Castillo'dan korona virüs aşısı için iş birliği çağrısı

Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo, Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Peru'da yeni bir sosyal uyum ve demokratik anlaşma inşa etmeye çalıştıklarını anlatarak, ülkede aşırı yoksulluğu bu şekilde ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

İklim değişikliğinin dünyadaki etkilerine değinen Castillo, "En çok kirleten ülkeler, üstlendikleri yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır." ifadesini kullandı.

"Hükümet olarak acil ulusal iklim durumu ilan edeceğiz"

Castillo, Peru'nun gezegene bağlı bir ülke olduğuna işaret ederek, "Peru, 2050'ye kadar sera gazı emisyonlarını 2030'a kıyasla yüzde 30'dan yüzde 40'a düşürme hedefini üstleniyor. Hükümet olarak acil ulusal iklim durumu ilan edeceğiz. " dedi.

Pandemiyle yüzleşmede yeni bir küresel girişimin olmasının önemini vurgulayan Castillo, "Başta en yoksul ülkeler olmak üzere herkes aşılara ulaşmalı, uluslararası iş birliğinde eksiklik var. Peru bir görev verildiğinde aktif ve dinamik olarak hazır olacaktır." şeklinde konuştu.

AB'den antikor ilacı alım sözleşmesi

 

BM: Yemen'deki idamlar 'savaş suçu'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)