E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFenerbahçe'ye kur darbesi---

Fenerbahçe'ye kur darbesi

Fenerbahçe'ye kur darbesi
11 Ocak 2014 - 03:49 borsagundem.com

6 aylık bilançosunu açıklayan Fenerbahçe'nin dönem zararı 52.5 milyon lira. Zararın artışında en büyük etken dolar ve euro kuru oldu

Fenerbahçe 1 Haziran 30 Kasım arası bilançosunu açıkladı. Kulübün 6 aylık (Haziran-Kasım 2013) dönem zararı 52.2 milyon lira olurken geçen yıl aynı dönemde zarar 10 milyon TL olmuştu. Fenerbahçe’nin zararının önceki yılın aynı dönemine göre 42 milyon lira artmasının en büyük etkeni ise son günlerde yükselen dolar ve euro kuru. Fenerbahçe’nin geliri TL cinsinden olurken giderleri dolar ve euro cinsinden. Euroda yaşanan yükseliş ile birlikte futbolculara olan ödeme yükü ise 20 milyon TL arttı. Kulübün yayın gelirlerinin ise temlikli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

 FENERIUM BORCU KAPATACAK

Kulübün toplam borcu  272.5 TL, Fenerbahçe’nin Fenerbahçe SK’den alacağı toplam 211 milyon TL civarında. Fenerbahçe SK borcu yerine Fenerium’u Futbol A.Ş.’ye  satacak ve borcunu kapatacak. Fenerbahçe uzun vadeli banka kredilerini tamamen uzun vadeli hale dönüştürmüş durumda.

KISA VADELİ BORÇLAR TAHVİL CİNSİNDEN

Kısa vadede borçlanmasını ise tahvil borçlanmasına çevirmiş. Şirketin nakit döngüsünü ve işletme sermayesini rahatlatılmış bir durumda. Kısa vadeli tahvil ihracı ile temlikten yani gelir ipoteğinden kurlunmuş. Şirketin cirosunda artış sınırlı ama,  kombine ve loca satışları 3 kattan fazla artmış. Burada futbol ve basket takımı etkili olabilir.

İKRAMİYELER PATLADI

Bilançoda en dikkat çekici noktalardan biri ise üst düzey yöneticilere ödenen primler oldu. 9 Ocak 2013 tarihinde CEO’luk sistemini kulübe getiren Fener şirketin başına da Hasan Hakkı Yılmaz’ı getirmişti. Söz konusu dönemde üst düzey yöneticilerine 492 bin TL maaş, prim ve benzeri diğer faydaları dağıtan Fenerbahçe önceki yılın aynı döneminde üst düzey yöneticilerine 91 bin TL maaş, prim ve benzeri diğer faydalar dağıtmıştı. Yani Hasan Hakkı Yılmaz yönetimi geldikten sonra takımda yöneticilere dağıtılan ekstra ikramiyeler tamı tamına 5 katına çıktı.

ŞAMPİYON OLURSA 11.9 MİLYON TL ALACAK

Öte yandan Süper Lig’de takımlar galibiyet başına 920 bin TL para kazanıyor. Beraberlikte ise alınacak prim 480 bin TL olarak belirlenmiş. Buna göre Fenerbahçe ligin ilk yarısında beraberlik ve galibiyetlerinden dolayı 20.9 milyon TL para kazandı. Takım eğer şampiyon olursa 11.9 milyon TL daha kazanacak. İkincilik durumunda ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun sarı lacivertlilere vereceği ödül 9.5 milyon TL olacak. (Hürriyet - Can Mumay)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)