E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe’nin kader maçları---

Fenerbahçe’nin kader maçları

Fenerbahçe’nin kader maçları
26 Ekim 2021 - 13:02 borsagundem.com

Sezona çok iyi başlayan sarı lacivertliler, ligde ve Avrupa'da aldığı üst üste kötü sonuçlarla krizin eşiğine geldi.21 Kasım'da Galatasaray derbisine çıkacak olan Fenerbahçe'yi milli ara öncesi kritik bir süreç bekliyor.

Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olan ve liderlik koltuğunu Trabzonspor’a kaptıran Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ndeki Royal Antwerp beraberliğinden sonra ligde de aradığı galibiyeti bulamadı. Kadıköy’de iyi futboluna rağmen Antwerp’i mağlup edemeyen ve hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, yine taraftarı önünde Alanyaspor’a 2-1 mağlup olunca tepetaklak oldu. Trabzonspor deplasmanında galip gelerek rakipleriyle arasındaki farkı açma planı yapan Fenerbahçe, iki hafta içinde liderlikten 5. sıraya kadar gerilemiş oldu.

DERBİYE KADAR 9 GÜNDE KRİTİK 3 MAÇ

Sözcü'den Alican Özcan'ın haberine göre futbol olarak sezon başındaki görüntüsünden uzak olan Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira’nın tercihleri tartışma konusu olurken, sarı lacivertlilerin 9 günde oynayacağı 3 maç kritik bir dönemeç haline geldi. 30 Eylül’de Konyaspor deplasmanına konuk olmaya hazırlanan Fenerbahçe, 5 gün sonra deplasmanda Antwerp ile karşılaşacak. Avrupa’dan dönüşte 3 gün sonra evinde Kayserispor’u ağırlayacak olan Fenerbahçe, 2 haftalık milli aranın ardından 21 Kasım’da deplasmanda ezeli rakibi Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Derbiye kadar kayıpsız gelmek isteyen Fenerbahçe’nin ligdeki geleceği açısından Konyaspor ve Kayserispor karşılaşmaları büyük önem taşıyor.

EN ZORLU VİRAJ KONYA

Üst üste gelen kötü sonuçlarla krizin eşiğine gelen Fenerbahçe, bir sonraki maçında ligin en dişli takımlarından Konyaspor’a konuk olacak. Ligde 9. haftadaki Galatasaray maçında ilk mağlubiyetini alan ancak, oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan Konyaspor, son olarak Kayserispor’u evinde 2-0 mağlup etmeyi başardı. İlhan Palut yönetiminde 10 maç sonunda 17 puan toplayan ve Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde yer alan Konyaspor, kaostan uzaklaşmak isteyen sarı lacivertliler için en zor viraj olabilir.

AVRUPA DÖNÜŞÜ YARALI KAYSERİ

Konyaspor maçından sonra Avrupa Ligi’nde Antwerp deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe, bu maçtan 3 gün sonra evinde Kayserispor’u ağırlayacak. Sezonun ilk 5 maçında 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Kayserispor, son 5 maçta ise 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyetle düşüş gösteren bir performansa sahip. Özellikle son 4 maçında galibiyete hasret kalan ve 11 puanla 15. sıraya gerileyen Kayserispor, 6-3’lük Alanyaspor mağlubiyeti ile ağır bir yara aldı. Teknik Direktör Hikmet Karaman ile yeniden çıkış yakalamak isteyen Kayserispor, Fenerbahçe maçından önce ligin bir başka güçlü ekibi Karagümrük’ü ağırlayacak.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY DA…

Fenerbahçe’nin ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray da, sarı lacivertlilerle benzer bir maratona girecek. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş 8 günde 3 maç oynayacak. Önce Hatayspor deplasmanına giden siyah beyazlılar, ardından Sporting Lizbon deplasmanına konuk olacak. Avrupa dönüşü Trabzonspor’u evinde ağırlayacak olan Beşiktaş, son 5 lig maçından sadece 6 puan çıkartmasına rağmen Galatasaray galibiyeti teknik heyete rahat bir nefes aldırdı. Ligde ve Avrupa’da oynadığı son 7 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen ve 2 beraberlik-5 galibiyetle yükselişe geçen Galatasaray’ın serisi Beşiktaş mağlubiyetiyle son buldu. Milli ara öncesinde ilk olarak Gaziantep FK ile karşılaşacak olan sarı kırmızılılar, ardından Lokomotiv Moskova’yı ağırlayacak ve sonrasında Fatih Karagümrük deplasmanına konuk olacak.

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'yla ipler geriliyor!

 

Fenerbahçe: 1 - Alanyaspor: 2

 

Fenerbahçe'ye Paraguaylı ikiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)