E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi belli oldu---

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi belli oldu

Fenerbahçe'nin Avrupa'daki rakibi belli oldu
24 Şubat 2023 - 14:00 borsagundem.com

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi yapıldı. Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanya'nın Sevilla takımı ile eşleşti.

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda başlayan Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Dinamo Kiev'le eşleşmiş ve 0-0 berabere kaldığı ilk maçın rövanşında Ukrayna ekibine 2-1 mağlup olarak yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazanmıştı. 3. Eleme Turu'nda Slovacko'yu 3-0 ve 1-1'le, Play-Off'ta ise Austria Wien'i 2-0 ve 4-1'le geçen Kanarya, adını gruplara yazdırmıştı. B Grubu'nda muhteşem bir performans ortaya koyan Sarı Lacivertliler; Dinamo Kiev, AEK Larnaca ve Rennes'in önünde lider olarak Son 16 biletini kaptı.

Avrupa kupalarındaki en uzun yenilmezlik serisi

Avrupa kupalarında son 10 maçında 7 galibiyet 3 beraberlik elde eden Jesus'un öğrencileri, böylelikle kulüp tarihinin Avrupa kupalarındaki en uzun yenilmezlik serisini yakaladı. Avrupa kupaları grup aşamasını ilk kez yenilgisiz geçen Kanarya, grup aşamasında kalesinde gördüğü 35 şutla da bu alanda rakiplerine en az şans tanıyan takım oldu.

Fenerbahçe'nin rakibi İspanya'nın SEVİLLA takımı oldu.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi maçı ne zaman?

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasındaki başarısıyla Play-Off oynamadan Son 16'ya yükselmeye hak kazandı. Sarı Lacivertliler, Son 16'da ilk maçını 9 Mart'ta deplasmanda, çeyrek finale yükselecek takımın belli olacağı rövanş karşılaşmasını ise 16 Mart'ta Kadıköy'de oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki eşleşmeler

Union Berlin - Union SG

Sevilla - Fenerbahçe

Juventus - Freiburg

Leverkusen - Ferencváros

Sporting - Arsenal

Man.United - Real Betis

Shaktar Donetsk - Feyenoord

Roma - Real Sociedad

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)