E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor​Fenerbahçe'den Yargıtay açıklaması---

​Fenerbahçe'den Yargıtay açıklaması

​Fenerbahçe'den Yargıtay açıklaması
08 Ocak 2014 - 20:53 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü yaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davasının genel mahkemeler tarafından yeniden görülmesini istedi

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada; Türkiye'de bir takım yargısal düzenlemelerle karşı karşıya olunduğu ifade edilerek, şöyle denildi: 

"Belirtmek isteriz ki; mevcut durum, tarafımızdan şaşkınlıkla ve hayretle olmasa da dikkatle ve özenle takip edilmektedir. 3 Temmuz 2011'den bu yana Fenerbahçe'ye yaşatılan onca kayıp ve acıların yanında büyük Fenerbahçe taraftarının hukuksuzluğa karşı adalet arayışı yolunda verdiği mücadele, gösterdiği dik ve haklı duruş; bugün yaşanan  sürecin ilk ve en önemli adımlarıdır. Üstelik iki buçuk yıldır sürece dair  yaptığımız açıklamaların altındaki imzalar dahi kurumamıştır." 

Fenebahçeliler'in tek isteklerinin "adil yargılanma" olduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun sarı-lacivertli kulüple görüşme talep ettiği ve bunun olumlu karşılandığı bildirildi. 

Özel Görevli Mahkemeler'in verdiği kararların gayrimeşru olduğu savunulan açıklama şöyle devam etti: 

"Bilindiği üzere 2 Temmuz 2012 tarihinde TBMM'nin iradesi ile ceza yargılaması hukukunda Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasına karar verilmiştir. TBMM'nin iradesinin beyan edildiği bu andan itibaren, söz konusu mahkemeler tarafından verilen hükümler, artık yalnızca esastan değil şeklen de gayrimeşrudur. Kamuoyu tarafından da çok yakından bilindiği üzere Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçeliler bu gayrimeşruluk ve hukuksuzlukla karşı karşıya bırakılmıştır. Sonuç olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizler, Türkiye Barolar Birliği tarafından önerilen ve Sayın Başbakan tarafından olumlu karşılanan ve üzerinde toplumsal mutabakatın sağlanmasının kuvvetle muhtemel olduğu, Özel Görevli Mahkemelerin bakmaya devam ettiği davaların gayrimeşru ve yok hükmünde sayılarak, genel mahkemelerde yeniden yargılama yolunun açılması girişimini koşulsuz destekliyoruz." 

"Yargıtay acele etmemeli" 
Şike davasıyla ilgili Yargıtay'ın karar vermede aceleci davranmamasını talep ettikleri belirtilen açıklama şu ifadelere yer verildi: 

"Yargıtay'ın da gelinen aşamada taraflı yorumlanabilecek bir acelecilikle hareket etmeyip, elindeki davayı görmeyi bekleteceğini umut ediyoruz. Kamuoyunun şu hususu da çok iyi bilmesini isteriz ki, Fenerbahçe'nin kararlılığı, ne bir af,  ne de özel bir uygulama talebine yöneliktir. Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi, 3 Temmuz 2011'den beri defalarca dile getirdiğimiz üzere, elimizden alınmış adil yargılanma hakkının iadesidir ki bu konunun her platformda takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 85,75
En Yüksek: 87,00
En Düşük: 82,20
Değişim 4,45 %
FK: 64,35
PD / DD: -9,11
İşlem Hacmi 154.272.145
Toplam Adet: 1.814.453
Ağırlıklı Ort.: 85,01
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)