E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den Putin tezahüratı açıklaması---

Fenerbahçe'den Putin tezahüratı açıklaması

Fenerbahçe'den Putin tezahüratı açıklaması
28 Temmuz 2022 - 17:03 borsagundem.com

Fenerbahçe Kulübü, Dinamo Kiev maçında sarı lacivertli taraftarların yaptığı 'Vladimir Putin' tezahüratı hakkında açıklama yayınladı.“ Putin” tezahüratı için Ukrayna Dışişleri'nden de açıklama geldi.


Dinamo Kiev’in Fenerbahçe maçında attığı golden sonra sarı lacivertli tribünleri kışkırttığına dikkat çeken Fenerbahçe Kulübü, sebebi her ne olursa olsun tribünlerden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine yapılan tezahüratı kabul etmediklerini açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir” denildi.

Öte yandan tartışmaların siyasi zemine çekilmesini de eleştiren Fenerbahçe Kulübü, “Bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe taraftarının yaptığı ‘Vladimir Putin’ tezahüratıyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda sahamızda oynanan Dynamo Kyiv maçında, rakip takımın golünden sonra tribünlerin bir bölümünden duyulan; kulübümüzü temsil etmeyen, kulübümüzün kurumsal duruşunu hiçbir şekilde yansıtmayan bir söyleme karşı bu açıklamayı yapıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak etki alanımızla her daim hem ülkemizde hem de dünyada toplumsal ve insani konularda farkındalık yaratmaya özen gösteriyor; bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz.”

“SAVAŞ KORKAKLIKTIR”

“Kulübümüz savaş sürecinin başlangıcı olan 24 Şubat 2022 tarihinde bu sürece dair tepki veren ilk kulüp olmuştur. Tüm resmi mecralarımız aracılığı ile dile getirdiğimiz mesajımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz: Savaş; yüreklilik değil, korkaklıktır! #SavaşaHayır”

Ayrıca bu hassasiyetimizin en büyük örneklerinden bir diğeri de; Ukrayna'da barışa dikkat çekmek ve maddi-manevi katkı sağlamak amacıyla ‘Barış İçin Futbol’ diyerek Shakhtar Donetsk ile Nisan ayında sahamızda oynadığımız dostluk maçı ve Shaktar Donetsk takımını her konuda yanlarında olarak günler boyunca ülkemizde ağırlamamızdır. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu konudaki duruşumuz ve sürecin ilk gününden itibaren tavrımız tüm kamuoyunun malumudur.”

“Dünkü maçın 58. dakikasında rakip takımın bazı oyuncularının, özellikle geçmişte ülkemizde bir takımda forma giyen yedek kalecilerinin gol sonrası sergilemiş olduğu abartılı hareketler, tribünlerin bir bölümünün galeyana gelmesine ve 120 dakika süren maç içerisinde sadece 20 saniye süren bir reaksiyona sebebiyet vermiştir.”

“REAKSİYONU KABUL ETMİYORUZ”

“Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz. Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi de adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir.”

“Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz. Bu gündem vesilesiyle Fenerbahçe Spor Kulübü olarak spor ve siyasetin birbirinden her zaman ayrı tutulması gerektiği noktasındaki duruşumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna hatırlatıyoruz.”

UKRAYNA CEPHESİNDEN DE AÇIKLAMA

Rusya’nın işgali altında olan Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’e tepki göstermek isteyen Fenerbahçe taraftarlarının Rusya lideri ‘Vladimir Putin’ adıyla yaptığı tezahüratın yarattığı gündeme Ukrayna cephesinden cevap geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fenerbahçe taraftarlarını kınayarak, “Ukrayna, Vladimir Putin'i Türk futbol sahasında 2-1 skoru ile yendi. Türkiye'de darbe yediler, Ukrayna'da da darbe yerler. Türk taraftarlara kazananın tarafında olmayı tavsiye ediyoruz” dedi.

‘FENERBAHÇE’NİN ÖZÜR DİLEMESİNİ UMUYORUM’

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Başkanı Refat Çubarov da, sosyal medya üzerinden konuya dair yaptığı açıklamada, “Dil, kültür, inançtan bana yakın bir ülkenin vatandaşları tarafından yapılan utanmazlıktan dolayı üzerimde ağır utanç yükü hissediyorum” ifadelerine yer verdi.

Fenerbahçe taraftarının “Putin” tezahüratı atmasının Türkiye'nin itibarını zayıflamaya yönelik siyasi spekülasyonlarına yol açacağına dikkat çeken Çubarov, “Türklerin Ukraynalılara duyduğu ve 24 Şubat 2022'tan sonra önemli ölçüde artan saygıyı ve sempatisini biliyorum. Fenerbahçe Futbol Kulübü yönetiminin ve taraftar örgütlerinin, Şubat 2014'ten beri Rus saldırganlığına karşı koyan Ukraynalıların duygularını inceltilmesi için özür dileyeceklerinin umuyorum” diye belirtti.

UEFA, Fenerbahçe'ye soruşturma açtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş29 Temmuz 2022 00:40

    Hem Türkiye liginden,hem Avrupadan atın Fenerbehçeyi. Zerre kadar faydası yok memlekete de ,futbolada. Tam tersi,tamamen zararı var,ülke futbolunu köreltiyor,katakulilerle şampiyon olup Avrupaya gelince tık yok. Yetiştirdiği tek futbolcu yok. Bas parayı al Avrupanın çöplerini...

  • Cahil sürüsü fener🖕👎29 Temmuz 2022 00:01

    Fener taraftarı hem keriz hemde cahil cahile ne aşılarsan onu yapar putin diye bağırmak hemde topraklarını işgal edilen ukraynanın futbol takımına karşı

  • Hayret28 Temmuz 2022 21:27

    AKP ile kader birlikteliği kuranların milliyetçiliği tutmuş, Rusya ya savaş ilan edecekler neredeyse :) Bizi kölelikten kurtaran gerçek ATA mızın işaret ettiği yoldan ayrılmayalım bence, "YURTTA SULH, CİHANDA SULH"

  • baran28 Temmuz 2022 20:18

    Bunların bu tür tezahüratı siyasetten falan anladıklarından değil sefil ve cahil olduklarından!  Bir stat dolusu cahil işte Ukrayna takımı size ağzınızın payını verip gitti.  Bunu yazarken taraf ya da bitaraf olduğumdan değil bir futbol maçını  taraftar gurubu trübün lideri denilen cahil hödüklerin ne  hale getirdiklerini gördük.  Spor ahlaklı erdemli iradeli insanların işidir. Seviyeyi bu kadar düşüren ergen kafaları  yönlendirmek kadar kolay bir şey yoktur.

  • Yönetime tavsiyem28 Temmuz 2022 20:01

    FB ye yakışmayan o seyircileri bir an önce bulun ve bir daha FB maçlarında stadyuma sokmayın!

  • Pala28 Temmuz 2022 18:09

    Milyonlarca Çeçenin vatanını kaybetmesinin sorunlusu putin çok seviliyor Türkiye'de

  • baran28 Temmuz 2022 20:22

    Zaman ne gösterir bilemeyiz!  Ermenistan pkk lılar ile birlikte Azeri katliamı yapsaydı sen daha mı çok severdin Putin i?  Taraftarın bu tezahüratı çok çirkin ahlaksızca!  Karşı takımın moralini bozmak için yapmış olsalar da çok edepsizce!  Türk e yakışmaz.

  • Selamlar 28 Temmuz 2022 20:05

    Yorumu yazan ve cevaplayanlar da dahil bir tane doğru tesbit yok... Çeçenler savaşı kaybetmesinin sebebi ve sorumlusu Putin değil içlerindeki hain Rusya sevdalılarıdır, bir... Evet Putin Esed i destekliyor ama hükümetimiz Putin ilee kurduğu ilişkide bu durumu hep gündemde tutuyor ve hatta Rusya ile zaman zaman sıcak çatışmaya da giriyor ki malum olduğu üzere ilişkiler bir politik düzleme göre gelişiyor, bu iki... Kendini Evladı Fatihan gören hiçbir Osmanlı torunu ve hatta bakiyesi Rusya aşığı olmadı ve değildir de. Elbet siyasi mülahaza kar dışında inanarak dahi olsa bu nevi insanımız varsa öncelikle son derece sayıları azdır bir genelleme yapılmasına imkan vermez ve son kertede ise ahmak mı ahmaktır, bu da üç ... Hulâsa "bana benden olur her ne olur ise başım azad olur dilim durur ise" bir kelamı kibar ile nokta koyayım vesselam ..

  • Ahmet Özbir28 Temmuz 2022 19:15

    takiye deniyor buna. Osmanlı'yı kafkaslardan, kırımdan,balkanlardan söküp atan Rusya idi. şimdi kendine osmanlıcı diyenler rusya aşığı!

  • cingöz28 Temmuz 2022 18:49

    Esad'ın Suriyede iktidarda kalmasını sağlayan Putin ve İran alkışlanıyor Türkiye'de. islamiyet düşmanı çok