E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'den 500 milyon euroluk dava---

Fenerbahçe'den 500 milyon euroluk dava

Fenerbahçe'den 500 milyon euroluk dava
01 Kasım 2015 - 14:33 borsagundem.com

Fenerbahçe, yargılanarak aklandığı sözde şike davasına karşı kaybettiklerini almak için dava açıyor

Fenerbahçe'nin ‘karşı şike davası’nı Juventus’un eski avukatı Cesare Zaccone yürütecek. İtalyan hukukçu, kazanılacak tazminatın yüzde 18’ini alacak. F.Bahçe kulübü Aziz Yıldırım’ın şike davasından ‘beraat’ almasından sonra bu kez de gözünü Yargıtay’a dikti. Yargıtay’dan da ‘beraat’ kararının onanmasını bekleyen yönetim asıl büyük hamleyi ise bundan sonra yapacak.

Sarı-Lacivertli yönetim başta UEFA, TFF ve o dönemin TFF Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar olmak üzere tam bir hukuk savaşı başlatacak.

Peki bu konudaki adımlar ne? Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın son divan kurulu toplantısında “5 yıl süre içinde Fenerbahçe çok yıprandı. Yargıtay kararı sonrası için hazırlık yapıyoruz. Bir ekip oluşturduk. Bu ekibin içinde Juventus’un avukatlarıyla İngiltere ve ABD’den avukatlar var. Herkese söyleyecek sözümüz var” sözlerinin perde arkasında neler yatıyor.

İşte detaylar;

1- ŞİFRE CESARE ZACCONE


Yönetim ilk olarak Juventus davasının savunucu Cesare Zaccone ile temas kurdu. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Zaccone ile önce Torino’daki sonra da Roma’daki ofislerinde olmak üzere iki görüşme yaptı. Zaccone daha sonra da İstanbul’da konuk edildi.

2- İLK YORUM: KOPYA KOMPLO

Haziran ayından beri F.Bahçe dosyasını inceleyen İtalyan avukatın ‘beraat’ kararının çıkmasından sonra söylediği, ‘kopya komplo’ sözleri Mosturoğlu’nun hevesini daha da artırdı. Zaccone, Juventus’un Serie B’ye düşürüldüğü Calciopoli davasındaki pek çok benzerlikten bahsetti.

3- ROSSİ-ARIBOĞAN BENZERLİĞİ

Zaccone, İtalya’da dava patladığı zamanki Futbol Federasyonu Başkanı koltuğunda Inter’in eski 2. Başkanı Guido Rossi’nin oturduğuna, F.Bahçe’nin şike davası başladığında TFF’nin 2 numarasının ise G.Saraylı Lutfi Arıboğan olduğuna dikkat çekti ve ekledi: İtalyan gazeteleri Calciopoli patladığında Luciano Moggi’yi astı. Türkiye’de ise Aziz Yıldırım asıldı.

4- TALİMATLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Zaccone’ye göre bir diğer benzerlik de şu: İddialar artınca İtalya Futbol Federasyonu şike talimatında yer alan 6’ncı maddeyi değiştirdi. TFF de benzer bir değişiklik yaptı. 2006 Temmuz’unda Juventus 3 haftalık yargılama sonucunda küme düşürüldü. F.Bahçe ise benzer bir süreçle Avrupa Kupaları’ndan men edildi.

5- DAVALAR ENGELLENDİ

İtalyan avukat Cesare Zaccone’nin dikkatini çeken bir diğer ayrıntı daha var. Zaccone, Moggi sonrası Juve’nin başına geçen Luca Di Montezemolo’nun bölge mahkemesine temyiz başvurusunu engellediğini, F.Bahçe’nin UEFA aleyhine açtığı davanın da geri çekildiğini vurguladı. İtalya’da şike iddialarının çürütüldüğünü, ardından yabancı telefon kartlarıyla hakem ayarlanması iddialarının asılsız çıktığını ve Türkiye’de benzer süreç yaşandığını belirtti.

6- 500 MİLYON EURO’LUK DAVA

Zaccone tüm bu gelişmeler ışığında F.Bahçe’nin 500 milyon Euro’yu bulacak bir ‘karşı şike davası’ açabileceğini iletti. İddialı avukat, İtalya Futbol Federasyonu’nun Juventus karşısında düştüğü durumların çok daha fazlasını TFF’den alabileceğini savundu.

7- ‘KAZAN KAZAN’ ANLAŞMASI

Cesare Zaccone bu görüşmelerin ardından görevi üstlenmiş durumda. İtalyan avukat, şike davasında Türk meslekdaşlarıyla birlikte TFF ve yerel makamlara karşı mücadele verecek. F.Bahçe’nin Zaccone’ye herhangi bir avukatlık ücreti belirlemediğ, kazanılacak tazminatın yüzde 18’ini de vadettiği de elde edilen önemli bilgiler arasında...

İTALYA’DA NE OLMUŞTU?

Serie A’da 2006’da başlayan ve “Calciopoli’’ olarak bilinen olayda başını Juventus’un çektiği Milan, Lazio, Fiorentina ve Reggina gibi kulüplerin, menajerler ve hakemler aracılığıyla ‘’şike’’ organizasyonuna giriştikleri iddia edilmişti.

Juventus’un iki şampiyonluğu silinmiş, Siyah-Beyazlı ekip Serie B’ye düşürülmüştü. Juventus’un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise Inter’e verilmişti.

Ancak davada ibrenin Juve lehine dönmesi ve suçlamaların odağında yer alan Juventus Genel Menajeri Luciano Moggi’nin birçok suçlamadan aklanması üzerine İtalyan devi, federasyona 443 milyon Euro’luk bir dava açmıştı.

İtalyan Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio ise Juventus’a “Tazminat talebini geri çekin, şampiyonluklarınızı geri verelim” çağrısı yapmıştı. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)