E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de ikinci Ali Koç dönemi---

Fenerbahçe'de ikinci Ali Koç dönemi

Fenerbahçe'de ikinci Ali Koç dönemi
26 Haziran 2021 - 18:56 borsagundem.com

Fenerbahçe'de Ali Koç tek aday olarak girdiği seçimi kazandı ve yeniden başkanlığa seçildi. 1 saat 15 dakika içinde kesin sonuçlar elde edildi ve Koç 38 sandıkta 6 bin 459 oy aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda tek aday Ali Koç, 6 bin 459 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen kongrede tek aday olan mevcut başkan Ali Koç, 6 bin 459 oyla yeniden Fenerbahçe başkanlığına seçildi. Ali Koç ve yönetimi, 3 yıl daha görev yapacak.

Kulüp tarihinde ikinci kez statta düzenlenen genel kurulda, aidatını yatıran 29 bin 9 üye oy kullanabilme hakkına sahipti. Oy kullanma işlemi saat 10.00'da başlarken 17.00'ye kadar devam etti. Kongreye tek aday olarak giren 33. Başkan Ali Koç, bir kez daha başkan seçilirken 3 yıl daha görev yapacak. 

İŞTE ALİ KOÇ'UN İLK SÖZLERİ

Bugün kiminle konuştuysam, şehir dışından gelmişti. Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, İzmir, Ankara... Bugün bir kongre üyemiz, İsveç'ten sabah indi, 4 saat İstanbul'da kaldı ve oyunu verip gitti. Bunlar, bu camianın farkını fazlasıyla gösteriyor. Kongre üyeleri, bu camiaya nasıl sahip çıkacaklarını, başkanlarına geçmişte oldukları gibi nasıl sahip çıkacaklarını bugün de gösterdiler.

FAZLASIYLA UMUTLANDIRMIŞTIR

Koç "son birkaç günde yaşananlardan sonra, bugün burada sergilediğiniz duruş ve reaksiyon, camiamızın birliği açısından beni ve arkadaşlarımız fazlasıyla umutlandırmıştır. Fenerbahçeliler, zor günlerde verecekleri mesajları çok iyi bilirler" dedi.

Açıklamasının devamında, "yapacak çok işimiz var. Bu sevgiye, bu güvene, bu inanca layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı sizlere temenni ediyorum. Beklentilerin farkındayız" ifadelerini kullandı.

SARI LACİVERT OLMASINI İSTİYORUZ
"Yeni dönemde sporun renginin sarı lacivert olmasını istiyoruz" diyen Koç, "Çok büyük tecrübeler kazandık. Futbolda başarı olmayınca diğerleri gözardı ediliyor ama bana göre futbolda her sezon belli bir aşama kaydettik, yanlışlardan arındık, bazı doğruları da fazla yaptık" dedi.

TÜM STAT TEK YÜREK OLACAK

"Tüm stat tek yürek olacak, aynı marşı söyleyecek. Fenerbahçe formasını giyen tüm sporcularımız da giydikleri formanın sorumluluğunu kavrayacak ve formanın hakkını sonuna kadar verecekler"

TESİS MÜJDESİ

"Altyapımızın, A Takım'la çalışacağı modern bir tesis kurma sözü vermiştim. Bu stadyum, nasıl sonraki stadyumlar için örnek teşkil ettiyse, o tesis de sadece Türkiye'ye değil, her yer için emsal olacak. Mimari çalışmalar hazır."

"7 milyon eurosu hazır, daha fazlası gerekiyorsa, bir şekilde temin edeceğimi söyleyebilirim. Buraya kazmayı vurduğumuz andan 1 yıl sonra, devletimiz yaptığı başvuruyu onayladığı takdirde, bir sonraki sezona yetişmemesi için hiçbir sebep yok"

ALİ KOÇ'UN LİSTESİ

Seçime tek aday olarak giren Ali Koç'un yönetim kurulu asil ve yedek listesi şöyle:

Asil: Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

Yedek: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş.

ALİ KOÇ'UN 2. DÖNEMİ OLACAK

Üç yıl önceki seçimde 20 yıllık başkan Aziz Yıldırım karşısında oy kullanma hakkına sahip 26 bin 2 kişiden 21 bin 350 kişi oy kullanmış ve bu oyların 16 bin 92'sini elde eden Ali Koç, sarı-lacivertlilerin 33. başkanı olmuştu.

YÖNETİM KURULU VE DİĞER KURULLAR DA SEÇİLECEK

Kongrenin ikinci gününde başkanlık seçiminin yanı sıra yönetim kurulu ve diğer kurullar da seçilecek.

Başkanın yanı sıra yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, disiplin kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, sicil kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, balotaj kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi, tarih, müze ve arşiv kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçiminin ardından seçim sonuçları açıklanacak.

Adaylığını duyuran Eyüp Yeşilyurt seçime giremiyor

EYÜP YEŞİLYURT, SEÇME GİREMEDİ, ENGİN VEREL DE VAZGEÇTİ

Gerekli imza şartını yerine getiremediği için seçime giremeyeceğini açıklayan Yeşilyurt'un yanı sıra aday olacağını duyuran Engin Verel de bu kararından vazgeçtiğini bildirmişti.

Genel kurulda oy kullanma hakkı bulunan kongre üye sayısı 28 bin 902, temsilci üye delege sayısı ise 107 olarak belirlenmişti.

Sarı-lacivertlilerde buna göre oy kullanma hakkına sahip kişi sayısı toplam 29 bin 9 oldu.

KATILIM SAYISI 6 BİN 682

Sandıklar kapandıktan sonra yapılan açıklamada 6 bin 682 üyenin oy kullandığı ifade edildi.

ALİ KOÇ'A BÜYÜK İLGİ

Seçim için Ülker Stadı'na gelen başkan ve tek aday Ali Koç, üyelerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ali Koç ile fotoğraf çektirmek isteyen üyeler, etrafında yoğun bir kalabalık oluşturdu.

Washington DC Fenerbahçe Dernek Başkanı Erhan Türk de oy kullanan isimlerden biri oldu

ÜLKER STADI'NA "FENER YOLU" KURULDU

Fenerbahçe'de seçimli olağan genel kurulun düzenlendiği Ülker Stadı'nda, 3 Temmuz'un 10. yıl dönümünde "Fener Yolu" oluşturuldu.

3 Temmuz sürecinin barkovizyonlarla anlatıldığı Fener Yolu'nun başında, 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun görüntüleri yer alırken, daha sonra taraftarların "Futbolda şike kumpası" davasına karşı tepkisi ve yürüyüşlerinin bulunduğu görüntülere yer verildi.

Barkovizyonlarda o dönemde yaşanan gelişmeler, kronolojik olarak gösterildi.

Fener Yolu'nun sonunda yer alan çadırda ise kongre üyelerini 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupası karşıladı.

Fenerbahçe'de oy verme işlemi başladı

 

95. Gazi Koşusu’nu jokey Ahmet Çelik ile Burgas kazandı

 

Belözoğlu Milli Takım'a gidiyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KASIM YANTIR27 Haziran 2021 14:49

    başkanımızı kutlar görevinde  başarılar dilerim.fakat gecen sene ipin ucunu emre ve volkana verdi takım içinde ettiler.bu mevcut TÜRK vE yabancı futbolcular ile bu iş olmaz bağıra bağıra söylüyor idik nitekim haklı çıktık.acilen takımda büyük bir revizyona gidilip bu yanlışlar elden çıkartılmalı yerlerine genç koşan ayağında top tutan modenk futbolcular alınmalıdır.beni takımımızdan hiç ümidüm yaktır.

  • TARKUT TARKAN27 Haziran 2021 11:03

    bence hiç ödemli değil ki acilen gecen seniki yanlış yapılan transferler hepsi gözden geçirilmeli yaşlı ve modern futbul ile alakalı olmayanlar Türk ve yabancı futbolcular elden çıkartılıp daha üstünleri getirilmeli yoksa sonuç yine aynı olur.atrık Türkiye de takımlar arasında fark kalmadı.bunların yaptıkları hataları diğer takımlar yapmıyorlar.

  • Leo 27 Haziran 2021 09:26

    Ali Koç Başkan Cimbom şampiyon..yaşasın..40 yıl Başkan kalsa keşke...

  • Cego27 Haziran 2021 06:56

    Lan bırak

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU26 Haziran 2021 23:51

    kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum.fakat emre ve volkan ın ne kadar bir biri ile uyumsuz, kosamayan pas yapamayan, pres yapamayan geri dönemeyen doldur boşalttıcı  yaşlı modern futbol ili alakası olmayan Türk ve yabancı futbolcuların hepsi  gönderilip yerlerine yeni futbolcular alınmaz ise bu sene üçüncü dahi olamayız.caner, gökhan sadik ozan mesut serdar ve yabancı futbolcuların yarısı bizler burdan görüyoruz sizler nasıl göremiyorsunuz.bir kaç maç lig maç başlar iken kazanılmış maçlar malesef gercekleri gizledi sonra gercekler ortaya çıktı.keşke bir ab kupalarına fb katılsa kaç tane gol yiyor rezil hüsran olacakları gercekleri dahi iyi ortaya çıkartır idi.

  • Yorum26 Haziran 2021 22:51

    Yav kos koca fenerbahçe spor kulübünde kulübün bu başarısız döneminde nasıl olurda ali koçun karşısına bir tane ıhtan da olsa bir başkan adayı çıkmaz bu kadar mı eskiden iki sene şampiyon olunması mı olagan üstü toplanır illaki başkanın karşısına saglam güçlü bir aday çıkardı niye çıkmıyor bu kadar mı bitik siniz ayrıca yıllık üyelik aidatına itiraz edenler varmış yav kongreye gelip oy veriyorsun ama cebinden 500 lira çıkaramıyorsun bu ücret yıllık 5 000 hatta 10 bin lira olmalı

  • Pala26 Haziran 2021 21:52

    Kayıp bir 3 yıl daha