E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de deprem! 11 oyuncu gidiyor---

Fenerbahçe'de deprem! 11 oyuncu gidiyor

Fenerbahçe'de deprem! 11 oyuncu gidiyor
20 Haziran 2020 - 08:44 borsagundem.com

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final turunda Trabzonspor'a elenen Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da hedefsiz kaldı. Sarı-lacivertliler gözünü gelecek sezona dikerken, takımda baştan sona revizyona gidilecek

Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, gelecek sezon için hazırlıklarına şimdiden başladı. Sabah’ın haberine göre yaşanan mali sıkıntılar ve korona virüs salgınının getirdiği maddi zarar nedeniyle yerli ve genç transferine yönelen sarı-lacivertliler, transferde ilk somut adımlarını attı.

İlk olarak Gölcükspor forması giyen İsmail Yüksek ile 5 yıllık sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, Bucaspor forması giyen Barış Sungur ile de her konuda anlaşma sağladı. Kanarya, gelecek sezonda yerli rotasyonunu genişletmek için çalışmalarını sürdürürken, iç transferde de flaş gelişmeler yaşanıyor.

Sezonun sona ermesiyle birlikte birçok oyuncusunu takımdan gönderecek olan Fenerbahçe, geçtiğimiz günlerde tecrübeli futbolcusu Mauricio Isla ile yollarını ayırmıştı. Yönetim, sözleşmesi sezon sonunda biten oyuncuya transfer görüşmeleri yapmasına izin vermiş ve futbolcu Riva'da düzenlenen kampa dahil edilmemişti. Adı Boca Juniors ile anılan 32 yaşındaki sağ bekin futbola başladığı takım olan CD Universidad Catolica'ya da dönebileceği konuşuluyor.

Isla'nın ayrılığının ardından takımdan gönderilecek diğer isimler merak konusu olurken, sarı-lacivertlilerde beklenmedik bir ayrılık gerçekleşti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada "Futbol A Takımımızın oyuncularından Max Kruse, Kulübümüzle olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini bildirmiştir. Kulübümüzün futbolcuya pandemi süreci öncesine ait hiçbir borcu bulunmamaktadır. Pandemi sürecine denk gelen ödemeler konusunda ise kendisi ile FIFA ve TFF sirkülerleri ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir. Konu spor yargısına taşınacak olup, Kulübümüz menfaatleri için her türlü girişimde bulunulacaktır. Camiamız ve kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerine yer verildi.

Max Kruse'nin alacakları nedeniyle takımdan ayrıldığı öne sürülse de tecrübeli oyuncunun Emre Belözoğlu ile yaşadığı tartışma sonrası ayrılma kararı aldığı belirtildi. Fenerbahçe'de Mauricio Isla ve Max Kruse'nin ardından birçok isimle daha yollar ayrılacak.

İşte sezon sonunda sarı-lacivertli kulüpten ayrılması beklenen isimler:

Sımon Falette (Kiralık)

Fenerbahçe, sezon başında transfer ettiği Zanka'yı kiralaması, Rami ile de sözleşmesini feshetmesi sonrası ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Simon Falette'i takımda tutmayı düşünmüyor. Gineli stoper, sezon sonunda Eintracht Frankfurt'a geri dönecek.

Hasan Ali Kaldırım

Yönetim, 2012 yılından bu yana Fenerbahçe forması giyen ve sözleşmesi sezon sonunda biten Hasan Ali Kaldırım'a yeni kontrat önermedi. Gelecek sezon takımda düşünülmeyen tecrübeli sol bekin adı Galatasaray ile anılıyor.

Jailson

Ersun Yanal döneminde sıkça stoper bölgesinde görev alan ve gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Jailson, transfer listesine konuldu. Takviye çalışmaları için kaynak yaratmak isteyen yönetim, Brezilyalı oyuncu için gelen teklifleri değerlendirecek.

Tolgay Arslan

Geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde Beşiktaş'tan transfer edilen ancak isteneni veremeyen Tolgay Arslan, yeni sezonda takımda düşünülmüyor. 29 yaşındaki futbolcunun Süper Lig'den taliplerinin olduğu öne sürüldü.

Tolga Ciğerci

Geçtiğimiz sezon transfer edilen ancak sakatlığı nedeniyle ilk sezonunda forma giyemeyen Tolga Ciğerci, sezonun ilk yarısında gösterdiği performansla beğeni toplamış ancak ikinci yarıda kanat bölgesinde görev almaya başlamasıyla performansında düşüş yaşamıştı. Sözleşmesi sezon sonunda biten Tolga'nın Wolfsburg'a transfer olacağı iddia edildi.

Mıha Zajc

Fenerbahçe, 2019-20 sezonu ara transfer döneminde kadrosuna kattığı ancak istenen performansı bir türlü veremeyen Miha Zajc'ı da satış listesine koydu. Sloven futbolcunun İngiltere, İtalya ve Rusya'dan taliplerinin olduğu öne sürüldü.

Alper Potuk

Fenerbahçe, sözleşmesi 2022 yılına devam eden Alper Potuk'u yeni sezon planlamasında düşünmüyor. Sezonun ikinci yarısında TFF'ye bildirilen 28 kişilik listede yer almayan 29 yaşındaki futbolcunun, Göztepe forması giyen Alpaslan Öztürk'ün transferi için takasta kullanılacağı belirtildi.

Mehmet Ekici

Kanarya, sezonun ilk yarısında kadro dışı bıraktığı ve ikinci yarıda yeniden takıma dahil edilen Mehmet Ekici'yi takımdan gönderecek. Sarı-lacivertliler, sözleşmesi sona eren futbolcuya yeni mukavele önermeme kararı aldı.

Vedat Muriqi

Bu sezon Luiz Gustavo ile birlikte Fenerbahçe'nin en başarılı ismi olan Vedat Muriqi, transfere kaynak yaratmak adına satış listesine konuldu. Bu sezon hem Fenerbahçe hem de Kosova Milli Takımı ile gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken golcü futbolcunun adı Tottenham, Lazio ve Napoli gibi takımlarla anılıyor.

Mevlüt Erdinç

Fenerbahçe, sezon başında Muriqi'ye alternatif olarak transfer ettiği ancak isteneni veremeyen Mevlüt Erdinç'i yeni sezonda kadroda düşünmüyor. Bu sezon sarı-lacivertli formayla 11'i Süper Lig, 7'si Türkiye Kupası olmak üzere 18 maça çıkan Mevlüt, 4 gol kaydetti.

Allahyar Sayyadmanesh

Fenerbahçe'nin sezon başında İran ekibi Esteghlal FC'den transfer ettiği Allahyar Sayyadmanesh, büyük hayal kırıklığı yarattı. Geçtiğimiz eylül ayında İstanbulspor'a kiralanan İranlı forvet, TFF 1. Lig ekibinde de isteneni veremedi ve ara transfer döneminde sarı-lacivertli takıma döndü. Yönetim, sezon sonunda Allahyar için gelecek teklifleri değerlendirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurki20 Haziran 2020 12:10

    futboldan bir bok anlamassan olacagı bu göte giren şemsiye acılmaz

  • salim20 Haziran 2020 11:35

    gidiyormuş,,sanki alan var,,bedava verirsen giderler,,,gönderin, 15-16 yaşında çocuklar alın ilk on birde,,,,,sonra küme düşmemeye oynarsınız,,,muhahaaaa,Ali koç istifa et,,her şeyi eline yüzüne bulaştırdın,,Feneri daha kötü durumlara düşürmeden bu işi bırak git,,daha da rezil olma.