E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe'de 225 milyon Euro'luk hayal kırıklığı---

Fenerbahçe'de 225 milyon Euro'luk hayal kırıklığı

Fenerbahçe'de 225 milyon Euro'luk hayal kırıklığı
16 Mart 2021 - 13:27 borsagundem.com

Tam 6 yıldır ne Süper Lig ne de Ziraat Türkiye Kupası kaldırabilen Fenerbahçe, bu sezonu da boş geçmek üzere.

1- Son 3 sezonda alınan 52 futbolcunun sadece bonservis ve kira bedeli 65 milyon Euro.

2- Kulüp açıklamamakla birlikte, 52 oyuncuya toplam 150 milyon Euro civarında para ödenecek.

3- Halen 4.7 milyar TL olan kulübün borcu başarısızlıkla biten her sezon daha da artacak.

Kupaya çeyrek finalde havlu atan sarı lacivertli takım, ligde de son Gençlerbirliği mağlubiyetiyle şampiyonluk şansını neredeyse mucizelere bırakmış durumda. Zira 1 maçı eksik olan lider Beşiktaş’ın 5, ikinci sıradaki Galatasaray’ın 3 puan gerisindeler. Üstelik takımın sergilediği futbol kimseye ümit vermiyor. Fenerbahçe adına daha üzücü tablo ise transfere harcanan para ve her yıl giderek artan borç.

Futbolculara 215 milyon Euro

Ali Koç başkanlığındaki 3. sezonunu yaşayan Fenerbahçe, her yıl silbaştan takım kurdu. 2018-19 sezonunda 16, 2019-20’de 14, bu sezon ise tam 22 futbolcu transfer edildi. Üç sezonda alınan 52 oyuncunun sadece bonservis ve kira bedellerine en az 65 milyon Euro ödendi (bazılarının kira bedeli açıklanmadı). Oyunculara ödenen ücretler bunun çok daha fazlası. Fenerbahçe uzun süredir futbolculara ödediği paraları açıklamıyor. Ancak piyasa koşulları doğrultusunda bir değerlendirme yapılınca, 52 oyuncu ile yapılan sözleşmeler karşılığında toplam 150 milyon Euro’luk yükümlülük altına girildiği tahmin ediliyor.

Teknik kadroya 10 milyon Euro

65 milyon Euro’luk bonservis ve kira bedelleri de dahil edilince, futbolcular için 215 milyon Euro harcandığı görülüyor.

Bu rakama son üç sezonda teknik direktörlüğe getirilen Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Erol Bulut ile sportif direktörler Damier Comolli ve Emre Belözoğlu’na verilen toplam 10 milyon Euro da eklenince, fatura iyice kabarıyor: 225 milyon Euro (1 milyar 700 milyon TL). Geçtiğimiz ocak ayında açıklanan rakamlara göre 4 milyar 719 milyon lira borcu bulunan Fenerbahçe, eğer bu sezon da şampiyon olamazsa, haziran ayında yeniden pahalı transferler yapmak zorunda kalacak ve bu da borç yükünü daha da artıracak. (Hürriyet)

FENER: Şampiyonluk uzak!

 

Fenerbahçe’yi başarısızlığa sürükleyen şirket

 

Erol Bulut'un yerine tanıdık hoca geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 91,20
En Yüksek: 92,00
En Düşük: 89,70
Değişim -5,88 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,58
İşlem Hacmi 413.129.518
Toplam Adet: 4.547.901
Ağırlıklı Ort.: 90,90
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cuma16 Mart 2021 23:44

    Mesut u aldınız ne oldu , pili bitmek üzere işte hala biraz var dı sakatlanınca tamamen bitti, inşallah iyi olur da FB istenilen yere gelir

  • Demircan KIZILCANLAR16 Mart 2021 21:11

    emre ve volkan ın sayesinde bu sene şampiyonunuz.bjk şampiyon    

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Mart 2021 17:44

    Takımımıza güvendik hisse senetlerinden aldık umarım yine gecen seneki fiyatları görmez.

  • baturayersin16 Mart 2021 17:18

    HER TAKİMA EMRE BELEZ OĞLU LAZIM GALATASARAY HARİÇ 

  • ıtri16 Mart 2021 16:07

    fener 3 büyük değil artık. şike sezonundan sonra çıktı

  • Gedza16 Mart 2021 15:38

    İhtiyarları gönderin. Löw ü alın.

  • Kanarya 216 Mart 2021 14:58

    Aldıkları futbolculara birinci sınıf paraları ödemişler ama hepsi standart ve standart altı futbolcular. Jubilesi gelmiş enerjisi düşmüş, teknik olarak gerilemiş, sahada mücadele ruhunu yitirmiş, tek amaçları son demletinden canını acıtmadan sakatlıklar yaşamadan, menajerleri ile birlikte bir kaç yıl daha para toplamak olan futbolcuların transferine yaparak Feneri bu kadar zarara uğratanlar hemen istifa edip gitmeli. Marifet biraz adı var diye, performası düşmüş işi bitik hurdaya çıkma üzere olan futbolcuları büyük maliyetlerle Fenerbahçe ye getirmek değil, marifet Boumpendza gibi gibi genc yetenekleri makul fiyatlara bulup getirmektir.

  • Kanarya 116 Mart 2021 14:58

    Futbolu bilmek, iyi futbolcu nediri bilmekle ve doğru transfer yapmakla başlar. Çok yanlış trasferler yapmışlar. Fenerbahçenin o kadar parasına yazık olmuş. Hepsi büyük bonservis, imza veya futbolcu paralarlarıyla transfer edildi ama fazla bir şey yapmadan fenerden paraları toplayıp ya jubile yaparlar ya da beleşe bonservislerini alıp kollarını sallayıp giderler. Kimse bu futbolcuların Fenerin verdiği paraların yarısını veya çeyreğini vermez.

  • FB 316 Mart 2021 14:57

    TiSERAND, VALENCİA, THİAM: diğerlerine göre sahada varlığı hissedilen oyunculardan; ama yinede daha gencler tercih edilmeli. GUDTAVO: standart üstü tek yabancı ama yaşı ileri ve iiyi bonservis parası verene satılıp genç adam alınabilinir. PELGAS, OSSAİ, SZALAİ : genç oldukları ve biraz standart üstü yetenekleri olduğu için eleştirilmeyecek transferler. Bu genç oyuncular ilerde gelişim gösterirlerse daha faydalı olabilirler. En azından bir satış değerleri de olur ve kulup bütçesine zarar vermezler.

  • Genç mi16 Mart 2021 19:32

    Genç dedikleri 30-31 yaşında şaka sandım

  • FB 216 Mart 2021 14:55

    GÖKHAN, CANER, MESUT, SADIK; fenerden daha önce ayrılmış ayrılmış, verimli yıllarını başka takıma vermiş gökhan ve caner i son demlerine geldikten sonra, bu yüksek paralarla fenere geri getirilmesi kadar saçma trasfer olamaz. artık jubilesi gelmişlerin fenerde ne işi var? Onlar kapasite olarak fenerin oyuncuları değil artık. Mesut’ a gelince, son yıllar hep yedek kalmış pek oynamamış, büyük düşüş evresinde olan ve futbolculuk için yaşı büyük denenilecek Mesut o kadar para yatırmanın anlamı nedir. O paralarla iki tane genç Boumpendza alınırdı, hem de daha iyi fiyatlara satılma olanağı vardı. Yazık ediyorlar fenerin paralarına. Sadık; sanki fenerde daha aynı mevkide bir kaç tane daha iyisi yokmuş gibi, gidip bir de sadık ın bonservisine büyük paralar verdiler. Bu trasferler hangi kafa ile yapılıyor

  • FB 116 Mart 2021 14:55

    SAMATTA, SİSE, SOSA,PEROTTİ: Samata düz topcu, hiç bir yatatıcılığı olmayan, Armut piş ağzıma düş golleri dışında bir üretimi olmayan bir futbolcu. Ne işi var Fenerbahçe de. Sise işi bitmiş ayakları zor yerden kalkıyor. Kim bu oyınculara bı paraları verip aldı. Ligteki diğer alt takım oyunculatına göre ne artıları var. sosa artık çok düşüşe gecmiş iken imza paraları büyük futbolcu paraları vererek almanın ne snlamı var. Ne işiniz var 36 yaşındaki bir futbolcu ile hemde uzatmalı bir anlaşma imzalamak. Petirotyi son kaç yıldır hiç oynamamış, kronit sakat olduğunu herkes bildiği adama bu paraları vermek hangi akıl! Hemde 34 yaşında. Bu yaştan sonra o kadar sakatlıktan ve sahalardan uzdk kalmadan sonra ne yapabilir ki. Transfer komedileri LAMOS, ADEMİ: gibi standart ve standart altı futbolcular ligteki her takımlarda çok daha iyileri var. Bunlara bir de bonservis parası ve büyük futbolcu paraları vererek fenerbahçeye getiren teknik heyeti hemen fenerbahçeden uzaklaştıracaksın.

  • Has16 Mart 2021 22:10

    Hurdası çıkmış oyuncular. Fener toplamış:)

  • Acun başkan fener şampiyon16 Mart 2021 14:40

    Mesut ile Acun kurtaracak Fenerbahçe'yi sabredin

  • oktaydoğaner16 Mart 2021 14:12

    "Fenerbahçe uzun süredir futbolculara ödediği paraları açıklamıyor." bir borsa medyası olduğunuz halde suç olan bu durumu niye başlık olarak belirtmiyosunuz. SPK bunları bilmiyomu ?

  • Eser16 Mart 2021 14:43

    Spk gayet piyasada ne döndüğünü iyi biliyor. Örnek Halkbank. Suç kişiye ve kurumlara göre değişiyor. Eger herkes görevini yapsa sağ duyulu olsa piyasada bir tane mağdur yatırımcı görmeyiz. En fazla 1 yıl zaman kaybedersin ama para kaybetmezsin. Bazı hisselerde 4 yıldan fazla bekleyen var. Bırakın kazanç sağlamayı Tl cinsinden parasını kurtarmak için dua eden yatırımcılar var.

  • Ferhat16 Mart 2021 14:36

    Emre ve Volkan futboldan anlamıyor. Futbol oynamak ve yönetmek farklı şeylerdir. Erol hoca İlk 11 i hiç bir zaman yeteneklere göre konumlandırmadı. Sonuç hayal kırıklığı. Görmek istemeyen gözlere hiç bir şey yapamayız maalesef. Kendisiyle beraber yatırımcısına ve taraftarına zarar verdiğini düşünüyorum.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI16 Mart 2021 14:08

    FB ne kadar zarar verecek verimsiz oyuncu var ise hepsini emre ve volkan transfer etti erol hoca kurban edilecektir.asıl başta bunların kovulması gerekir.

  • MELİS MARMARİSLİ16 Mart 2021 14:07

    emre ve volkan takım resmen batırdı ve bitirdi.bu iş futbol oynamaya benzemiyor.futbolculuk başka yöneticilik başka.umarım batmaz külüp yoksa ülke futbolu zarar eder.