E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe rahat bir nefes aldı: Kasımpaşa 1 - 3 Fenerbahçe---

Fenerbahçe rahat bir nefes aldı: Kasımpaşa 1 - 3 Fenerbahçe

Fenerbahçe rahat bir nefes aldı: Kasımpaşa 1 - 3 Fenerbahçe
04 Mayıs 2019 - 18:11 borsagundem.com

Düşme potasının hemen üstünde bulunan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı Eljif, Valbuena ve Soldado'nun golleriyle mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

Düşme potasının hemen üstünde bulunan Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında  deplasmanda Kasımpaşa'yı Eljif, Valbuena ve Soldado'nun golleriyle mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala rahat bir nefes aldı.

MAÇIN ÖZETİ

90' Halis Özkahya'nın son düdüğü ile karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğü ile sona eriyor.

90' Mauricio Isla'nın pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Victor Moses'in çektiği şut etkisiz oluyor.

90' Kasımpaşa yarı alanının ortalarında sağ kanatta Mehmet Topal'a sert müdahalede bulunan Loret Sadiku, sarı kart görüyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 9 dakika ilave ediliyor.

89' Bu dakikada Fenerbahçe takımı karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Nabil Dirar oyundan çıkarken yerine Andre Ayew giriyor.

86' Kasımpaşa, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Strahil Popov'un yerine Haris Hajradinovic'i oyuna alarak kullanıyor.

86' Strahil Popov'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut Jailson'dan sekip kornere çıkıyor.

83' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağını sağ kanatta Mehmet Ekici'ye faul yaparak kesen Olivier Veigneau, sarı kart görüyor.

82' Karim Hafez'in sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Trezeguet'nin kafa vuruşu yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

78' Karim Hafez'in sağ kanattan yaptığı ortayı Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

76' Kasımpaşa takımı karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Tarkan Serbest'in yerine Karim Hafez'i oyuna alarak kullanıyor.

74' GOOOLL!! Fenerbahçe, Roberto Soldado'nun attığı golle skoru 3-1 yapıyor.

74' Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Simone Scuffet'ten dönüyor.

73' Fenerbahçe, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Mathieu Valbuena'nın yerine Mehmet Ekici'yi oyuna alarak kullanıyor.

72' GOOOLL!! Fenerbahçe, Mathieu Valbuena'nın attığı golle 2-1 öne geçiyor. Ceza sahası yayı çizgisi üzerinden kazanılan serbest vuruşta topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın çektiği şut kaleci Simone Scuffet'in sağından ağlarla buluşuyor.

70' Topsuz alanda Roberto Soldado ile girdiği ikili mücadelede rakibine faul yapan Veysel Sarı, sarı kart görüyor. Fenerbahçe takımı tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

67' Trezeguet'nin sağ kanattan yaptığı orta kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

63' Nabil Dirar'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Simone Scuffet, kornere çeliyor.

62' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını kaleci Simone Scuffet yumruklayarak uzaklaştırıyor.

61' Fenerbahçe takımı bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Eljif Elmas'ın yerine Victor Moses'i oyuna alarak kullanıyor.

60' Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Nabil Dirar'a sert müdahalede bulunan David Pavelka, sarı kart görüyor.

60' Karşılaşmada 60 dakikalık bölüm geride kalırken Fenerbahçe'nin topla oynama oranında %65'e %35 üstünlüğü bulunuyor.

56' Mauricio Isla'nın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte Eljif Elmas dokunamıyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.

52' Jailson'un ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Simone Scuffet'te kalıyor.

51' Trezeguet'nin pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Stipe Perica'nın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

50' Nabil Dirar'ın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Loret Sadiku'nun çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

50' Topsuz alanda Bengali Koita ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Serdar Aziz, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

46' İkinci yarı Kasımpaşalı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

İkinci yarı başladı.

45'Halis Özkahya'nın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 eşitlikle sona eriyor.

45'Hızlı gelişen Kasımpaşa atağında David Pavelka'nın pası ile sol çaprazda buluşan Trezeguet, ortasını ön direkte bulunan Stipe Perica'ya yapıyor. Perica'nın kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

45'Nabil Dirar'ın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena'nın çektiği şut savunmadan dönüyor.

45'Mathieu Valbuena'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Mauricio Isla'nın ortası etkisiz oluyor.

45'Strahil Popov'un sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Trezeguet'nin kafa vuruşu kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

45'İlk yarının sonuna en az 7 dakika ilave ediliyor.

45'Sağ kanatta topla buluşan Nabil Dirar, yerden ortasını yapıyor ancak bu ortayı Kasımpaşa savunması uzaklaştırıyor.

40'Fenerbahçe'nin Mauricio Isla ile bulduğu gol öncesinde hakem VAR'a gidiliyor ve Roberto Soldado ofsaytta olduğu için, gol geçersiz sayılıyor.

37'Mauricio Isla'nın ceza sahası dışından sağ kanattan yaptığı ortayı Josue Sa uzaklaştırıyor.

35'David Pavelka'nın ceza sahası dışından sol çaprazdan çektiği şuta kaleci Harun Tekin iki hamlede sahip oluyor.

35'Bu dakikada Kasımpaşa takımı karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanan Abdul Khalili'nin yerine Veysel Sarı, karşılaşmaya dahil oluyor.

29'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Nabil Dirar'ın pası ile sağ kanatta buluşan Mauricio Isla, son çizgiden ortasını yapıyor, bu orta ile arka direkte buluşan Mathieu Valbuena'nın kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

28'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Trezeguet geçiyor. Trezeguet'nin ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

25'Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde hava topu mücadelesinde Mehmet Topal'a faul yapan Stipe Perica, sarı kart görüyor.

25'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını Kasımpaşa savunması kafayla uzaklaştırıyor.

20'Mathieu Valbuena, bu sezon ligdeki 7. asistini yapıyor.

20'GOOOLL!! Fenerbahçe, Eljif Elmas'ın attığı golle skoru 1-1 yapıyor. Mathieu Valbuena'nın ceza sahası içerisinden sol çaprazdan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Eljif Elmas'ın kafa vuruşu kaleci Simone Scuffet'in solundan ağlarla buluşuyor.

18'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını kaleci Simone Scuffet, yumruklayarak uzaklaştırıyor.

15'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını Kasımpaşa savunması uzaklaştırıyor.

13'GOOOOLL!! Kasımpaşa, Harun Tekin'in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçiyor. Roman Neustadter, ceza sahasının hemen dışından kalecisi Harun Tekin'e geri pas vermek istiyor, bu pası kaleci Harun Tekin istediği gibi kontrol edemiyor ve ayağına çarpan top filelerle buluşuyor.

12'Olivier Veigneau'nun sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Trezeguet'nin kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıkıyor.

9'Nabil Dirar'ın uzun pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Roberto Soldado, altıpasın hemen dışından şutunu çekiyor ancak bu şut yan direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

7'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortası ile arka direkte buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın gelişine çektiği şut savunmadan sekip kornere çıkıyor.

7'Mauricio Isla'nın pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena'nın çektiği şut savunmadan sekip kornere çıkıyor.

5'Olivier Veigneau'nun sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Stipe Perica'nın kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

4'Eljif Elmas'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Nabil Dirar'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

2'Trezeguet'nin pası ile sağ kanatta topla buluşan Strahil Popov için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1'Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

Maç başladı.

KASIMPAŞA - FENERBAHÇE

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEM: Halis Özkahya

SAAT: 19.00
YAYIN: beIN SPORTS HD1

KASIMPAŞA: Scuffet, Sadiku, Josue Sa, Veigneau, Popov, Pavelka, Tarkan, Khalili, Koita, Trezeguet, Perica
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

FENERBAHÇE: Harun, Isla, Neustadter, Serdar, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Dirar, Eljif, Valbuena, Soldado.
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

MAÇ HAKKINDA

Fenerbahçe’de 3 eksik

Fenerbahçe, 3 futbolcusundan yoksun olarak Kasımpaşa karşısına çıkacak. Sarı-lacivertlilerde cezalı durumda bulunan Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel ve kaleci Volkan Demirel, forma giyemeyecek. Sakatlıkları düzelen Serdar Aziz, Vitor Moses ve Mehmet Topal’ın ise oynaması bekleniyor.

Fenerbahçe’de Eljif Elmas, Nabil Dirar, Harun Tekin, Roman Neustaedter ve Tolgay Arslan, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu isimler, sarı kart görmeleri durumunda 32. haftada Akhisarspor ile yapılacak maçta forma giyemeyecek.

7.5 aydır deplasmanda kazanamıyor

Fenerbahçe, Süper Lig’de deplasmanda 7.5 aydır galip gelemiyor. Bu sezon 15 maçta tek galibiyet yaşadığı dış sahada sarı-lacivertliler, 6 beraberlik, 8 yenilgi aldı. Ligde bu sezonki ilk ve tek deplasman galibiyetini 16 Eylül 2018’de Atiker Konyaspor’u 1-0 yenerek elde eden Fenerbahçe, daha sonraki 12 dış saha maçında da kazanamadı.

Fenerbahçe ile Kasımpaşa 32. randevuda

Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde yarın 32. kez karşılaşacak.

İki ekip arasında geride kalan 31 maçtan 24’ünü Fenerbahçe, 3’ünü Kasımpaşa kazandı, 4 müsabaka da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe’nin lig maçlarındaki 75 golüne, Kasımpaşa 27 golle yanıt verdi. Sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan müsabaka 2-2 tamamlandı.

Kasımpaşa 12 maçtır kazanamıyor

Kasımpaşa, Süper Lig’de Fenerbahçe ile yaptığı son 12 maçta galip gelemedi.

Fenerbahçe karşısında son galibiyetini 2012-2013 sezonunun ilk yarısında evinde 2-0’lık sonuçla alan lacivert-beyazlılar, daha sonraki 12 maçtan 10’unu yitirdi, 2’sinde berabere kaldı.

Kasımpaşa’daki maçlar

Kasımpaşa, maçlarını yaptığı Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Fenerbahçe’yi 8. kez ağırlayacak. İki takım arasında Kasımpaşa’daki statta oynanan tamamı Süper Lig’deki 7 müsabakadan 6’sını konuk Fenerbahçe, birini ev sahibi ekip kazandı.

Deplasmandaki son 5 maçtan galip ayrılan Fenerbahçe, Kasımpaşa’da toplam 17 kez gol sevinci yaşadı, kalesinde 6 gol gördü. Geçen sezon Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda yapılan lig maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı.

En farklı skorlar

İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyetleri Fenerbahçe, 6-2 ve 5-1’lik skorlarla elde etti. 2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa’nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazandı. 2016-2017 sezonunun ilk yarısındaki 5-1’lik maç da iki ekip arasındaki 31 müsabaka içinde en farklı skorlardan biri olarak kayıtlara geçti.

Kasımpaşa ise 2009-2010 sezonunda Kadıköy’de yapılan ve Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçtan 3-1, 2012-2013’te kendi sahasındaki karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı.

Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, iki aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup’ta hem de Final Grubu’nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.

Kasımpaşa’nın 14 maçta golü yok

Kasımpaşa, Fenerbahçe ile lig tarihinde yaptığı 31 maçın 14’ünde gol atamadı. Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe filelerini 17 maçta havalandırabilirken, kalesinde ise sadece 4 maçta gol görmedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)