E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe maçında kural hatası mı var?---

Fenerbahçe maçında kural hatası mı var?

Fenerbahçe maçında kural hatası mı var?
17 Eylül 2019 - 10:19 borsagundem.com

Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta kural hatası yapıldığı iddia edildi. Pozisyon için farklı görüşler var.

Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a yenildiği maçın ardından karşılaşmada kural hatası olduğu iddia gündeme geldi. 

Alanyaspor'un Papiss Cisse ile bulduğu ikinci gol, kural hatası iddialarını gündeme getirdi. Kaleci Altay'ın topu oyuna soktuğu anda Cisse'nin rakip ceza sahası içerisinde olduğu kamera görüntülerinde ekrana yansıdı.

POZİSYON NASIL GELİŞTİ?

Pozisyonda oyunu erken başlatmak isteyen Altay, yanındaki Jailson'u gördü, o anda ceza alanı dışında olan Bakasetas Jailson'a baskı yaptı. Uzun çıkmak isteyen Jailson'un vuruşunda Bakasetas'a çarpan top ceza alanını terk etmeyen Cisse'nin önünde kaldı. Cisse de topu ağlara gönderdi.

Eski hakem Selçuk Dereli, Alanyaspor'un ikinci golünden önce kural hatası olduğunu öne sürdü. beIN SPORTS yorumcusu Güntekin Onay ise yeni kurala göre Altay'ın oyunu çabuk başlatmak istemesi sebebiyle hata olmadığını söyledi.

SELÇUK DERELİ: "KURAL HATASI VAR"

Eski hakem Selçuk Dereli "Yeni kurala göre top oyuna girene kadar, rakip takım, ceza sahası dışında olmalıdır. Çok net bir kural hatası yapılmıştır. Kaleci Altay topu oyuna sokmadan önce Cisse ceza sahası içerisinde. Bu sırada top Jailson'a gidiyor, Jailson da topu Cisse'ye kaptırıyor. Top oyuna girene kadar, rakip ceza sahası dışında olmalı." dedi.

GÜNTEKİN ONAY: "KURAL HATASI YOK"

Yayıncı kuruluş spikeri Güntekin Onay "Golün ardından VAR incelemesinde sanırım buna baktılar. Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa, forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybettiği için kural işlemez diyor. Pozisyonda Cisse'nin herhangi bir baskısı yok zaten. Baskıyı yapan diğer oyuncu da ceza alanı dışından geliyor" ifadelerini kullandı.

Diğer yorumcuların görüşleri ise şu şekilde:

DENİZ ÇOBAN: "AVANTAJ ELDE ETMEYE ÇALIŞIRKEN..."

Eski hakem ve futbol yazarı Deniz Çoban, pozisyonla ilgili; "Autu kullanan oyuncu, rakip oyuncuların ceza sahasını terk etmelerini beklemeden, acele ederek vuruşu kullanabilir. Bu şekilde aceleci davranan oyuncu, avantaj elde etmeye çalışırken, doğacak sonuçlara da katlanmak zorundadır." dedi.

AHMET ÇAKAR: KURAL HATASI YOK"

"Burada kural hatası falan yok. Hakemin pozitif yönde kural uygulaması var. VAR’a gitmesinin sebebi başka bir şey. Her golden sonra hakem usulen bir süre bekler. Bu sezon başına kadar kalecilerin vurduğu toplar ceza alanı dışına çıkmak zorundaydı. FIFA oyunu çabuklaştırmak adına bunu kaldırdı."

BÜLENT YILDIRIM: "CISSE İHLALDE BULUNMUYOR"

Bir başka eski hakem Bülent Yıldırım ise "Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yok. Kaleci hızlı başlıyor. Alanyalı oyuncu orada diye ihlal olmuyor." dedi. (Haber7)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah17 Eylül 2019 21:23

    Kural hatası olsada fenerbahçe mağlup oldu ve zayıftı alanya spor bir maç daha oynansa fenerbahçe bu savunmayla gene yenilir he geçen seneye göre daha iyi fenerbahçe

  • Atakan17 Eylül 2019 13:13

    Fener yenilince kural mural hatası bırakın bu işleri yüzde 71 topa sahip olma oranı Alanya 3 attıysa fener 4 atıp kazanaydı önünüzdeki maçlara bakın

  • ALAATTİN CAMGÖZ17 Eylül 2019 11:15

    macı iptal ettireler idi.

  • kamil17 Eylül 2019 11:07

    Bu durumda kural hatası var gibi duruyor. topu erken oyuna sokup bir avantaj elde edilmiyor ki. kaleci oyuna erken sokup kendi takımını hızlı atağa kaldırmıyor. ceza sahasında duruyor eleman, neresi avantaj ?