E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe, Kayserispor'a konuk olacak---

Fenerbahçe, Kayserispor'a konuk olacak

Fenerbahçe, Kayserispor'a konuk olacak
04 Mart 2023 - 17:20 borsagundem.com

Şampiyonluk umutlarını sürdürmek isteyen Fenerbahçe, Süper Lig'in 24. haftasında Yukatel Kayserispor'un konuğu olacak. Bu akşam saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Atilla Karaoğlan yönetecek

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray'ın takipçisi Fenerbahçe, 24. hafta mücadelesinde Yukatel Kayserispor'un konuğu oluyor...

Ligde oynadığı son 5 karşılaşmanın dördünden galibiyetle ayrılan sarı lacivertliler, son 3 maçını kazanan Yukatel Kayserispor'un serisini bozma amacında olacak...

Deprem felaketleri nedeniyle lige verilen zorunlu ara sonrası çıktığı ilk maçta Arabam.com Konyaspor'u sahasında 4-0 yenen Fenerbahçe, 24. haftaya 48 puanla girdi... Çağdaş Atan'ın öğrencileri ise; geçtiğimiz hafta Bitexen Giresunspor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü ve puanını 35'e çıkardı...

Yukatel Kayserispor ile Fenerbahçe arasındaki ikili rekabete bakıldığında, oynanan 43 maçın 26'sını sarı lacivertliler kazandı... 8 müsabaka Yukatel Kayserispor'un üstünlüğüyle sona ererken, 9 karşılaşmada eşitlik bozulmadı... Bununla birlikte Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor ile oynadığı son 6 maçın beşini kazanma başarısını gösterdi... Ligin ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan mücadelede ise kazanan; 2-0'lık skorla Jorge Jesus'un ekibi oldu...

56 golle ligin en skorer ekibi Fenerbahçe'de Enner Valencia'nın formu göz kamaştırıyor... Ekvadorlu futbolcu; yer aldığı 19 karşılaşmada 22 gol kaydedip - 4 asist üretti... Yukatel Kayserispor'da ise; Gökhan Sazdağı'nın son maçlardaki verimli istatistikleri dikkat çekiyor... 28 yaşındaki futbolcu, görev yaptığı son 5 mücadelede 1 gol atarken, 3 asiste imza attı...

Rhg Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak Yukatel Kayserispor - Fenerbahçe karşılaşmasını Atilla Karaoğlan yönetecek.

Öne çıkan notlar

Fenerbahçe'ye rakip olduğu son altı Süper Lig maçının beşinden mağlup ayrılan Kayserispor (1B), bu karşılaşmaların tamamında 2+ gol yedi.

Kayserispor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, bugüne kadar bu deplasmanda üst üste üç galibiyet alamadı.

Son iki sezonda İstanbul takımlarını konuk ettiği 11 Süper Lig maçının yedisini kazanan Kayserispor (4M), bu süreçte Fenerbahçe'ye rakip olduğu tek karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Süper Lig'deki son maçında Konyaspor'u 4-0 mağlup eden ve bu sezon sekizinci kez bir karşılaşmada 4+ gol atan Fenerbahçe, en son 2010/11'de daha yüksek bir sayıya ulaştı (11).

Süper Lig'deki son üç maçını kazanan Kayserispor, Çağdaş Atan yönetimindeki en uzun serisini yaşıyor. Sarı-kırmızılıların en üst ligde üst üste dört galibiyet aldığı son süreç ise Ocak-Şubat 2017 arasındaydı.

Bu sezon Süper Lig maçlarında en uzun süre skor avantajıyla oynayan takım olan Fenerbahçe (874 dakika), aynı zamanda Galatasaray'ın (15) ardından geri düştüğü karşılaşmalardan en fazla puan çıkaran ekip konumunda (11).

Görev yaptığı son beş Süper Lig maçında dört golde pay sahibi olan Gökhan Sazdağı (1 gol & 3 asist), daha önceki 39 karşılaşmada ulaştığı sayıyı yakaladı (3 gol & 1 asist).

Kariyerinde en fazla lig golü attığı sezonu yaşayan Enner Valencia (22), görev yaptığı son üç Süper Lig maçında da fileleri havalandırdı ve Türkiye kariyerinin en uzun serisini tekrarlamak istiyor (Mayıs-Ağustos 2022).

Süper Lig'de görev yaptığı son üç maçta yedi gol atan Enner Valencia, bu sezon yedi karşılaşmada 2+ gol sevinci yaşadı. Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2007/08'den bu yana daha yüksek sayıya ulaşan sadece iki isim bulunuyor:
Burak Yılmaz (2011/12'de 10) ve Mbaye Diagne (2018/19'da 10).

Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Fenerbahçe (1B 2M).

Kayseri'de ilk 11'ler belli oldu!

Yukatel Kayserispor: Bilal, Carole, Arif, Kolovetsios, Gökhan, Campanharo, Kemen, Karimi, Mane, Cardoso, Thiam

Fenerbahçe: Altay, Lincoln, Szalai, Samet, Ferdi, Arao, Crespo, Rossi, Arda, Valencia, King

(BeinSports)

Kayserispor deplasmanında Fenerbahçeliler için üzücü haber

Stefan Kuntz'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye ziyaret

Gidecek isimler belli oldu: Fenerbahçe'de 6 ayrılık!

Taraftar yasağı mahkemelik oldu: Fenerbahçe'den sert açıklama!

Fenerbahçe'den 'deplasman yasağı' kararına tepki!

İspanyol devinden Süper Lig'e geliyor: Fenerbahçe'den dev transfer!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 113,00
En Yüksek: 119,70
En Düşük: 108,20
Değişim 3,76 %
FK: 0,00
PD / DD: -8,15
İşlem Hacmi 1.236.791.416
Toplam Adet: 10.750.312
Ağırlıklı Ort.: 115,09
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)