E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe dijital dönüşümle gelirini artırdı---

Fenerbahçe dijital dönüşümle gelirini artırdı

Fenerbahçe dijital dönüşümle gelirini artırdı
18 Ekim 2020 - 16:50 borsagundem.com

Fenerbahçe "Youtube'a katıl" çalışmasıyla kasasını doldurdu. Sarı-lacivertliler, Twitter'daki iki aydaki 17 milyonluk etkileşimle Barcelona ve Chelsea ile yarışıyor

Fenerbahçe’de yepyeni bir dönüşüm başladı. Bu sezon futbol, basketbol ve voleybol takımlarında yeniden yapılanmaya giderek dikkat çeken sarı-lacivertliler, kulübün medya organları için de atağa geçti.

Ali Koç’un 2018’deki başkanlık seçimi öncesi hep dile getirdiği, ‘Dijital dönüşüm’ 2020 itibariyle hız kazandı. 2004 Ocak ayında FB TV’yi kurarak Türkiye’de bu alanda bir ilke imza atan Fenerbahçe, son dönemin en fazla tercih edilen medya platformu ‘Youtube’ üzerinden de düğmeye bastı.

3 ayda 500 bin tl kazandırdı

Özel içerikler, transfer anonsları, transfer törenleri, kısa belgeseller, antrenman ve maç yayınları, röportajlar, canlı yayınlar, bütün branşlardan programlarla adeta yeni bir kanal kuruldu. Maddi olarak da iyi bir geri dönüşüm alan kulüp taraftar abonelikleriyle 3 ayda 500 bin TL civarı bir gelir elde etti.

Artık tüm medya şirketlerinin ‘Netflix’ gibi abone usulü platformlara taşınması, Fenerbahçe’yi de etkiledi. Bu alanda öncü kulüp olan Barcelona’nın ‘Barça TV Plus’ çalışması da bizzat incelendi. Ayrıca Avrupa’nın ünlü kulüpleri Liverpool, Real Madrid, Manchester United ve Bayern Münih’in içerikleri takip edilerek, benzer hamleler yapıldı.

Örneğin 4 Ağustos’ta bir gün içerisinde yapılan Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Novak transfer videoları Youtube Katıl’da bugüne kadar toplamda 1.5 milyona ulaşan izlenim aldı. Mert Hakan’ın görüntüsü ise Digiturk’un uyarısıyla telif hakları nedeniyle kaldırıldı. Transferin son gününde de Pelkas, Perotti ve Ademi transferleri yarım saat aralarla önce Youtube Katıl aboneleriyle paylaşıldı. Benzer hamleler diğer transferlerde de yapıldı.

Twitter’da 17 milyon etkileşim

Sosyal medyayı artık aktif kullanan Fenerbahçe, transfer dönemi sayesinde dünya kulüpleriyle yarıştı. Deportes&Finanzas şirketinin yaptığı araştırmalarda ağustos ve eylül aylarında Fenerbahçe’nin Twitter’daki etkileşimi 17 milyonu buldu.

Fenerbahçe dünya devleri arasında

Ağustos ayında Barcelona’nın ardından dünyada ikinci olan sarı-lacivertliler, eylül ayı verilerinde de Barcelona ve Chelsea’nin arkasından 3. sıraya yerleşti.

Ezeli rekabet internette de sürüyor

Türk futbolunun iki büyük ezeli rakibi Fenerbahçe ile Galatasaray, Youtube üzerinde de yarışta... Galatasaray, 1,65 milyon abonesiyle zirvede yer alırken, Fenerbahçe de 1.63 milyon abonesiyle takip ediyor. Türkiye’de şu anda karasal yayında kanalları olan iki kulüp de Fenerbahçe ve Galatasaray... GS TV ve FB TV halen televizyon üzerinde de yayınlara devam ediyor.

Fenerbahçe para için her şeyi yapıyor

 

TFF'nin kararı sonrası Fenerbahçe localarında kaç kişi olacak?

 

Trabzonspor'da Abdullah Avcı sesleri!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)