E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Denizli'yi devirdi zirveye göz kırptı!---

Fenerbahçe Denizli'yi devirdi zirveye göz kırptı!

Fenerbahçe Denizli'yi devirdi zirveye göz kırptı!
20 Ekim 2019 - 18:44 borsagundem.com

Denizlispor Fenerbahçe maçı ile Süper Lig'de 8. hafta heyecanı devam etti. Kanarya, milli ara sonrası ilk maçında zorlu deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve 14 puanla maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.

Süper Lig'de 8. hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Yukatel Denizlispor ile karşılaştı. Milli takım arası öncesi Antalyaspor'a sahasında 1-0 yenilen Fenerbahçe Denizlispor'u deplasmanda 2-1'lik skorla yendi ve kritik bir haftada 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Denizlispor ise yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek ile çıktığı ilk maçta mağlup olarak başladı.

Mücadelenin önemli anları

Maç başladı

Mücadelenin ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. Henüz 4. dakikada Emre Belözoğlu ceza sahası dışında tam yay üzerinde plase bir vuruşla topa vurdu. Kaleci Adam Stackhowiak, başarılı bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın 7. dakikasında bu kez tehlikeli gelen Denizlispor oldu. Sol taraftan son çizgiye inen Barrow kale sahasına ortaladı fakat Denizlispor'dan kimse topa dokunamadı.

Karşılaşmanın ilk kartı Denizlispor'dan Sapunaru'ya çıktı. 8. dakikada Ozan Tufan çalımlarla giderken Sapunaru'nun faulüne maruz kaldı. Hakem Fırat Aydınus tereddütsüz bir şekilde sarı kartını çıkardı.

25. dakikada sağ kanattan gelişen Denizlispor atağında Sacko ortasını yaptı fakat Fenerbahçe'de savunma arka direkteki Estupinan'a vuruş izni vermedi.

Karşılaşmada iki ekip de temkinli bir şekilde oyun ortaya koydu bu dakikaya kadar. Dakikalar 29'u gösterdiğinde Denizlispor şansını uzaktan denedi. Murawski'nin ceza sahası dışından çektiği şut, az farkla auta gitti.

Tolga Ciğerci ile gelen gol

Karşılaşmanın 39. dakikasında Tolga Ciğerci Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla'nın ortasında Muriqi kafayı vurdu. Direkten dönen top Tolga'nın önünde kaldı ve 27 yaşındaki futbolcu yakın mesafeden sağ ayağıyla vuruşunu yaparak takımını öne geçirdi.

45+1. dakikada Denizlispor'dan Aissati sarı kartı gören isim oldu. Aissati Tolga'ya yaptığı hareket sonrası Aydınus tarafından kartla cezalandırıldı.

Mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Denizlispor 2. yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Olcay Şahan, Sacko'nun yerine oyuna giren isim oldu. Fenerbahçe ise ilk yarıdaki 11'i ile sahada yer aldı.

50. dakikada Emre Belözoğlu, kaburgalarını tutarak acı içinde kendini yere bıraktı. Oyuncunun tedavisi tamamlandıktan sonra maç kaldığı yerden devam etti.

Maçta dakikalar 57'yi gösterdiğinde Fenerbahçe'den tehlikeli bir atak geldi. Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortasını yaptı. Penaltı noktasının biraz önünde topa hareketlenen Garry Rodrigues istediği vuruşu yapamadı.

Karşılaşmanın 60. dakikasında sol kanattan topla ilerleyen ve ceza sahasına giren Garry Rodrigues önünü boşalttıktan sonra kaleyi düşündü fakat uygun pozisyondaki vuruşunda top yandan dışarı gitti.

Emre'nin asisti ve Vedat'ın golü

Karşılaşmanın 62. dakikasında Vedat Muriç Fenerbahçe'yi 2-0'lık üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Emre Belözoğlu ön alanda yaptığı baskıyla topu Sackey'den söktü ve sağ taraftan ceza sahasına girdi. Tecrübeli futbolcunun sağ ayağıyla içeri çevirdiği topa Vedat Muriqi dokundu ve skoru 2-0'a getirdi.

Golün ardından Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Vedat Muriç'in attığı golde asisti yapan isim olan kaptan yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

Golün ardından Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Vedat Muriç'in attığı golde asisti yapan isim olan kaptan yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

Karşılaşmanın 69. dakikasında Mehmet Özdilek 2. oyuncu değişikliğini gerçkleştirdi. Isaac Sackey yerine oyuna giren isim Mehmet Akyüz oldu.

Altay'ın hatası Oscar'ın golü

Karşılaşmanın 73. dakikasında Denizlispor Oscar'ın golü ile skoru 2-1'e getirdi. Golde Altay'ın büyük bir hatası var.

75. dakikada Sol taraftan süratle ceza sahasına giren Barrow içeri ortaladı fakat Ozan Tufan'dan kritik bir müdahale geldi ve top kornere çıktı. Kullanılan korner atışı yine tehlike yarattı. Fenerbahçe savunması müdahale edemedi. Top kalenin hemen yanından auta çıktı.

84. dakikada her iki takım da oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Fenerbahçe'de Tolga Ciğerci yerine oyuna giren isim Jailson oldu. Denizlispor da ise Barrow'un yerine Sedat Şahintürk girdi.

Fenerbahçe son oyuncu değişikliğini 90+3. dakikada gerçekleştirdi. Garry Rodrigues'in yerine oyuna dahil olan isim Alper Potuk oldu.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fırat Aydınus bitiren düdüğü çaldı ve Fenerbahçe sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Denizlispor-Fenerbahçe 11'leri:

Denizlispor: Adam, Lopes, Sapunaru, Mustafa, Bergdich, Sackey, Murawski, Aissati, Sacko, Barrow, Oscar

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Serdar Aziz, Hasan Ali, Luiz Gustavo, Emre, Ozan, Tolga, Garry Rodrigues, Muriqi

Fenerbahçe'de tek eksik Nabil Dirar

Fenerbahçe'de Yukatel Denizlispor maçı öncesinde Nabil Dirar dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan futbolculardan Hasan Ali Kaldırım'ın, Denizli deplasmanında forma giymesi bekleniyor. Sakatlıklarını atlatan fakat maç eksiklikleri bulunan Victor Moses ve Garry Rodrigues ile milli karşılaşmalar dolayısıyla lige verilen arada sakatlıklar yaşayan ancak son antrenmanlarda takıma katılan Emre Belözoğlu ve Max Kruse, teknik direktör Ersun Yanal'ın görev vermesi durumunda oynayabilecek. Hasan Ali Kaldırım'ın yokluğunda sol bek pozisyonunda görev yapan Nabil Dirar ise henüz sakatlığını atlatamadığı için Yukatel Denizlispor karşısında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ile Denizlispor 39. randevuda

Fenerbahçe ile Yukatel Denizlispor, Süper Lig'de yarın 39. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 1983-1984 sezonunda başlayan rekabette geride kalan 38 maçta sarı-lacivertliler 25, yeşil-siyahlılar 4 galibiyet elde etti, 9 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki 87 golüne, Denizlispor 33 golle karşılık verdi. Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda yapılan son lig maçlarını Fenerbahçe, deplasmanda 2-0, evinde de 3-1'lik skorlarla kazandı.

Denizlispor galibiyete hasret

Denizlispor, Süper Lig'de Fenerbahçe ile yaptığı son 10 maçta galibiyete ulaşamadı. Fenerbahçe karşısında lig maçlarında son galibiyetini 2004-2005 sezonunun ikinci yarısında, 18 Mart 2005 tarihinde evinde 2-0'lık sonuçla alan yeşil-siyahlılar, daha sonraki 10 randevudan 7'sini kaybetti, 3'ünde berabere kaldı.

Fenerbahçe son 6 maçı kazandı

Fenerbahçe, Denizlispor ile ligde yaptığı son 6 maçı da üçer puanla kapattı. Sarı-lacivertliler, 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında evinde 2-2 berabere kaldığı rakibiyle daha sonra 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında oynadığı maçlarda galip geldi.

Denizli'deki maçlar

Fenerbahçe ile Denizlispor arasında Denizli'de yapılan lig maçlarında Fenerbahçe'nin 4 galibiyet fazlası bulunuyor. İki takım arasında Denizli Atatürk Stadı'nda yapılan 19 lig maçında Fenerbahçe 8, Denizlispor 4 galibiyet elde ederken, 7 maç da berabere sonuçlandı. Denizli'de sarı-lacivertlilerin 25 golüne, yeşil-siyahlılar 17 golle yanıt verdi. Evindeki son 4 lig maçında Fenerbahçe'ye gol atamayan yeşil-siyahlılar, son 3 karşılaşmayı ise yitirdi.

Fenerbahçe'nin farklı galibiyetleri

Fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerden 2'sini Denizlispor karşısında elde etti. Sarı-lacivertliler, 1984-1985 ve 1996-1997 sezonlarında yeşil-siyahlı takımla Kadıköy'de yaptığı maçlardan 7-0'lık sonuçlarla galip ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)