E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe Bursaspor'la berabere kaldı---

Fenerbahçe Bursaspor'la berabere kaldı

Fenerbahçe Bursaspor'la berabere kaldı
21 Ocak 2019 - 22:04 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig 18. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'la 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin ligdeki kazanamama serisi 6 maça çıktı

Spor Toto Süper Lig 18. hafta mücadelesinde Bursaspor ile karşılaşan Fenerbahçe, zorlu deplasmandan son dakikalarda yediği golle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve beklediği galibiyete ulaşamadı.

İki takımın da karşılıklı pozisyonlar yakaladığı ilk yarıda 20. dakikada Roberto Soldado’nun attığı golle Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 üstün girdi. Ancak ikinci yarıda adeta Bursaspor fırtınası vardı.

Fenerbahçe kalesine sağlı sollu ataklarla yüklenen Bursasporlu futbolcular son vuruşta aynı başarıyı yakalayamadı. Ancak yeşil beyazlı oyuncuların müthiş çabası 89. dakikada sonuç verdi. Ani gelişen atakta Aytaç Kara’nın kafa golü skoru 1-1’e getirdi.

Fenerbahçeli oyuncuların gol öncesi faul olduğuna yönelik itirazları sonrasında ‘VAR’ kontrolü yapan hakem Cüneyt Çakır, pozisyonun gol olduğuna karar verdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

Öte yandan 90+5’te Fenerbahçe ceza sahası içinde topla buluşan Lima, galibiyet golüne çok yaklaştı ancak vuruşunda az farkla top üstten auta gitti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 17 yaparken 15. sıraya yükseldi. Bursaspor ise 22 puanla 11. sırada yer aldı. Bursaspor ligde gelecek hafta Kayserispor’a konuk olurken Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek.

BURSASPOR SAVUNMASI ÇİZGİDEN ÇIKARDI

Bursaspor kalesinde üst üste kornerler kazanan Fenerbahçe, Roberto Soldado ile gole çok yaklaştı. Karşılaşmanın 8. dakikasında Mehmet Ekici korneri kullanırken topa ayağını uzatan Soldado topuğu ile vuruşu gerçekleştirdi. İspanyol yıldızın vuruşunu çizgi üzerinden Umut Nayir kafayla uzaklaştırdı. Hakem Cüneyt Çakır’ın ‘VAR’ kontrolü sonrasında topun çizgiyi geçmediğine karar verildi.

SOLDADO’DAN MÜTHİŞ GOL

Fenerbahçe’nin Bursaspor kalesinde baskı kurduğu sırada Roberto Soldado’nun müthiş bir gol geldi. Karşılaşmanın 20. dakikasında sağ kanattan Isla’nın ortasını altı pas içinde Soldado, rakibine rağmen röveşata ile tamamladı ve kaleci Muhammed’in sağından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe bu golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARIDA BURSASPOR FIRTINASI

Devre arasına 1-0 geride giren Bursaspor, ikinci yarının başlamasıyla birlikte oyunu sarı lacivertlilerin olduğu yarı alana yıktı. Sağlı sollu ataklar geliştiren Bursasporlu futbolcular, Fenerbahçe savunmasını geçmekte zorlandı. Maçın 58. dakikasında sol kanattan Yusuf Erdoğan’ın ortasına iyi yükselen Umut Nayir’in kafa vuruşu yandan auta gitti. Karşılaşmanın 65. dakikasında ise Fenerbahçe ceza sahası içine gönderilen serbest vuruşta Aurelien Chedjou müsait pozisyonda kafa vuruşunu gerçekleştirdi ancak top kaleci Volkan’da kaldı.

BURSA ZORU BAŞARDI! KAÇAN KAÇANA…

Karşılaşmanın 80. dakikasında Bursaspor iki kez gole çok yaklaştı ancak bir türlü aradığı golü bulamadı. Fenerbahçe savunmasının dengesiz yakalandığı anda kaleci Volkan Demirel kalesini terk etti. Topla buluşan Yusuf Erdoğan, Volkan Demirel’i çalımladı ve boş kaleye şutunu çekti ancak Hasan Ali Kaldırım topu çizgiden uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında topla buluşan Yusuf Erdoğan bekletmeden ceza sahası içine ortaladı, Umut Nayir’in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

BERABERLİK 89’DA AYTAÇ KARA’DAN GELDİ, LİMA GALİBİYET GOLÜNÜ KAÇIRDI

İkinci yarının tamamında oyunun hakim olan Bursaspor, beraberlik golünü 89’da Aytaç Kara ile buldu. Sakho’nun Lima’nın pası sonrasında sağdan ceza alanına girer girmez içeri gönderdiği ortasını altı pas dışında Aytaç Kara kafa vuruşu ile tamamladı ve Volkan Demirel’in solundan topu ağlara gönderdi. Mücadelenin 90+5. dakikasında Bursaspor öne geçme fırsatını da Lima ile kullanamadı.  Fenerbahçe ceza alanındaki kısa paslar sonrasında Hasan Ali’nin uzaklaştıramadığı top Lima’da kaldı ve sağ çaprazdan soluna çekip müsait pozisyonda çektiği şutu üstten auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maalesef 22 Ocak 2019 04:55

    50 yaşını devirmiş eski bir Fenerli olarak , KOÇ gibi kurban edilen ve bu hallere düşürülen takıma acımıyorum , acıyamıyorum . Fenerbahçe’nin belki de tarihinin en güçlü olduğu döneminde 3 Temmuz şike davası gözaltıları ile başlayan, sendelenen ve bir şekilde ayakta kalınan bu dönemin devamında belki yanlış belki çok fazla düşünülemeden yapılan transferle devam eden, son olarak bozulan mali yapı ve en önemlisi moral ile motivasyon kaybıyla neticelenen süreç , ALİ KOÇ un maharet ve siyaset kokan becerisi sayesinde taçlanarak bu vazieyete gelmişse denecek tek şey kalıyor : Ali Başkan sonunda elbirliği ile bu takımın turşusunu kurdun , tebrik ediyor ve afiyet olsun diyorum ....

  • Anadolu22 Ocak 2019 00:56

    Ligde neredeyse yenmeyen takımın kalmadığı,küme düşmenin en büyük adayı Fener'i Bursa yenemedi,elinden kaçırdı...İkinci yarı ezdi geçti ama galibiyet golünü atamadı.

  • atakan22 Ocak 2019 00:14

    Ersun rakip takımın teknik direktörüne özenip de söz konusu f.bahçe ise gerisi teferruattır demekle bu işler  yürümüyor. Şunu yapacağız bunu yapacağız demekle bu işler olmuyor. Ersun geldiğinden beri ne değişti allahaşkına. Eski tas eski hamam. Ersun böyle giderse  28  şubatı zor görürsün. 

  • TEK TESELLİ 22 Ocak 2019 00:08

    17 puanla 15.sırada düşme hattından çıkması olmuştur önümüzdeki maçlara bakıcaz

  • Koala21 Ocak 2019 23:23

    Düşmesi kesinleşti

  • Fb21 Ocak 2019 22:11

    Koç bu rezillikler sizin eseriniz Aziz Yıldırım düşmanlığınızın eseri bıktık artık bıktık