E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFehmi Koru, Babacan’ın kuracağı partinin içindeki isimleri saydı---

Fehmi Koru, Babacan’ın kuracağı partinin içindeki isimleri saydı

Fehmi Koru, Babacan’ın kuracağı partinin içindeki isimleri saydı
07 Eylül 2019 - 08:51 borsagundem.com

Fehmi Koru’nun iddiasına göre Babacan’ın partisinde Abdullah Gül, Beşir Atalay, Mehmet Şimşek ve Haşim Kılıç gibi isimler olacak

Gazeteci ve yazar Fehmi Koru, eski bakan Ali Babacan’ın önderliğinde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün desteğiyle kurulacağı ifade edilen partide yer alacak isimlere dair mesajlar verdi.

Soruları yanıtlayan Fehmi Koru, Babacan’a bazı ‘telkin’ler yapıldığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

Kendisi de temaslarında böyle oluşum ihtiyacını fark ettiği için ikna oldu. İkincisi nasıl parti? Bu yönde fikir alışverişinin yaşandığını zannediyorum. Babacan 100'ün üzerinde isimle birebir görüşmeler gerçekleştirdi. En uzak gördüğü kişilerden başlayarak onların görüşlerini alarak kendi kafasındaki projeyi izah etti. Bu görüşmeler sırasında karşılıklı teklifleşme, taahhütleşme sözkonusu değil. Şimdi kadronun belirlenmesi aşamasına gidiliyor.
Abdullah Gül’e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru, 11. Cumhurbaşkanı’nın “başından beri bu işin içinde olduğunu” söylerken şöyle konuştu:

Ama işin liderliği Ali Babacan'da. Başından itibaren süreci takip ediyor. Kendisi de temaslarda bulunuyor. Zannediyorum böyle bir teklifle karşılaşırsa oturup, düşünecektir. İşin sonuna kadar da içinde olacağını düşünüyorum. Kurucu kadrosunda olması elzem görünüyorsa olmaması için bir sebep yok. Beşir Atalay da öyle. Devlette önemli görevler üstlenmiş bürokratlar da böyle bir oluşum içerisinde. Haşim Kılıç'ın da bu oluşumun içinde olacağını düşünüyorum. Mehmet Şimşek bildiğim kadarıyla hareketin içinde. Ama kurucu olacağı anlamına gelmiyor. Şimşek'in ismi baştan beri anılıyor. Birol Aydemir'le birlikte şu anda devletten emekli olmuş her alandan şu anda bu oluşumun tabanını oluşturmaya çalışıyorlar.
Koru, şöyle devam etti:

Kurucu kadroyu oluşturduktan sonra çeşitli kademelerde hazırlanmakta olan partinin kurucu belgeleri o zaman gündeme gelecek, o sırada topluma neyi vadedecekleri belirleyeceklerdir. Yeni oluşumcuların başka partileri karşılarına almak gibi bir derdi olmayacak, kendileri neyse onu anlatacaklar. Yeni oluşum bir parti olarak ortaya çıkacaksa bu gerçekten yeni olmasıyla bir anlam kazanabilir. Tayyip Erdoğan karşıtlığı ve AK Parti karşıtlığıyla sahneye çıkarlarsa unun bir anlamı olacağını sanmıyorum. AK Parti'ye hedef alan bir oluşumun AK Parti'den oy devşireceğini zannetmiyorum. Ancak yepyeni bir söylem ilgiyle karşılanacaktır. Bir takvimleri olduğunu biliyorum. Yakın, fazla gecikmeden böyle bir çıkış yapılacağını biliyorum. Bu ay içerisinde olacağını düşünüyorum. (Independent Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Puma08 Eylül 2019 14:12

    Tarlaya ektim sogan

  • doğru08 Eylül 2019 11:59

    bu ülkenin insanları hoşgörüden uzak hazımsız olmuş, isteyen parti kurar isteyen farklı düşünür ,kimse kimseye ömür boyu biat etmeye mecbur değildir,yanlışı gördüğü yerde yollarını ayırır...

  • Metin08 Eylül 2019 13:05

    Aynen bilader Kemal efendi koltuğa yapıştı gitmiyor Yeni politikacılar lazım

  • Ali Taş08 Eylül 2019 11:30

    Fetönün ekmeğini yiyenler vefa borcu ödemek istiyorlarmış gibi Yalnız bunların özgül ağırlığı çok az Suyun üzerindeler millet görüyor

  • Seyfettin yeşilyurt08 Eylül 2019 10:19

    Iki senedir havsnda su dövülüyor.Bırakın bu fesaylığı.Synı gemideyiz gemi si alırss sende boğulursun unutma.

  • bir yorum.08 Eylül 2019 04:41

    Yok neymiş ticareti öğrenmek için bilmem kaç yıl başkalarının yanında çalışmışmış.Hani işine geri dönüyordun ne oldu.Demek ki neymiş efendim istemem yan cebime koy diyenlerden bu ali babacan.Bu adamın devlet görevindeki başarısı kendi meziyeti değildi zaten fetö bu adama arkadan destek veriyordu tabii fetöyede abd arkadan destek verdiği için başarılı oldu.Çünkü ben onun kendi başarısı olduğundan hep kuşku duymuştım.Hep kandırıldık zaten bu ülkede.

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU08 Eylül 2019 00:05

    ali babacan ne sana ne ahmet davutoğlu, abdullah gül ve senin gibi ak partiye ihanet edenler.gelecek seçimler de avcunuzu yalarsınız fakat chp den büyük şehirlerden milletvekili olursunuz o kesin bakın.

  • Ali Taş07 Eylül 2019 20:28

    Yeni ayrıkotu partisi vatan millete zararlı partidir hiçbir idelojisi olmayan bunların iplerde başkasının elinde ve yegane amacı Erdoğanı düşürdükten sonra alacakları pirimdir Ama milleti gözünde değerlerinin olmadığını bilselerde vatan için bir hendek bir çukur olma idaelleri Erdoğan düşmanlarını gazı ile artmıştır lakin o gazı bu millet alır

  • Bika08 Eylül 2019 12:43

    Yıllardır bu isimler AKP'nin belkemiğini oluşturdu ve AKP'li seçmenin oy verdiği isimler. 

  • AliTaş07 Eylül 2019 22:05

    Bekli yorum

  • Taş Ali07 Eylül 2019 20:40

    Sn. trol yeni parti kurulunca yorumlarını çok merak ediyorum.

  • Siyaset07 Eylül 2019 20:16

    Yeni parti kurulunca ak trollerin işi çok zor gerçekten.

  • Biri07 Eylül 2019 20:34

    Sanada kına yerine çimento

  • Osman07 Eylül 2019 19:51

    Sayın Cumhurbaşkanımız reçeteyi yazdı faiz düşecek bu konu da sonuna kadar haklıdır.Bu kadar yüksek faizle batmadığımıza şükredelim.Yüksek faiz konusunda Cumhurbaşkanımızı çok yanlış yönlendirdiler Ekonomist müsvetteleri başkana döviz kurunu düşürmek için yüksek faiz  gereklidir şeklinde ısrar ettiler.Şimdi nerdeler hiç biri ortada yok.Çünkü döviz kuru yüksek faizle düşürülmez.Faizi resmi olarak devlet düşürecek yeter dur diyecek arkasından kur da düşer , enflasyonda düşer.Özal ın en büyük taktiği asla kura müdahale etmemiştir.Yani hiç faize dokunmamıştır o zamanlar meşhurdu dalgalı kur modeli uygulandı.Kuru düşürmek için asla faiz yükseltilmez bırakın kur iner çıkar dans eder.Gelişmiş devletlerin ekonomisi neden güçlü çünkü faiz sıfır hatta bazılarında eksi bile.Bizde banka kredisiyle bir araba al geriye iki araba parası öde.Biz muz cumhuriyetimiyiz ????

  • Realite 07 Eylül 2019 22:43

    Bir de diyorlar ki Türkiye ilerleyemiyor...Şu ekonomistler hangi ülkede var... Bak, her şey bu kadar kolaymış...

  • Fff07 Eylül 2019 19:45

    İlmi bilimi ışık tutar ayrıştırmayı kutuplaştırmayı bırakır adaleti insan haklarının peygamber emaneti olduğunu en üstün tutulması gerektiğini ilke edinirseniz başarılı olursunuz

  • emrah07 Eylül 2019 18:04

    abd istemese diploması olmayanı yıllarca tutarlarmıydı

  • KEZİBAN KARTAL07 Eylül 2019 17:50

    bu da 2023 genel seçimlerinde bir ilimizden chp den meclise kesin girer.

  • mehmet07 Eylül 2019 16:25

    ali babacanın meşhur olduğu dönemlerdeki Türkiye ile şu anki Türkiye şartları aynı değil. en önemlisi Türkiye de fetö darbe teşebbüsü olmamıştı. trump başkan değildi ve çin ticaret savaşı yoktu. suriye meselesi hiç yoktu.  ha şimdi babacan otorite olsa ne yapardı: sıkı para politikası kemer sıkma... zaten görev yaptığı yıllarda kemal derviş tarafından övgüler almıştı. kısaca ve özetle: reisin rüzgarı ile yelkenlerini şişirenler pişman olacaklar.  bu insanlar bir devrin ihtiyacı değil sadece birer projedirler.

  • RET07 Eylül 2019 17:08

    bU BELALLARI TAYYİP AÇTI BİLİYORMUSUN.TRUMP HARİÇ.TRUMP OLMASA BAŞKASI OLSAYDI ŞİMDİ AKP ÇOKTAN BİTTİYDİ.

  • M.Ünsal Şahin07 Eylül 2019 16:00

    Ali babacan genç işi biliyor dünya da itibarı varSizce neden siyasetin dışına itildi.?Bence Ali Babacan doğru neyse onu savundu.Dürüst temiz ve çalışkan insan.Gençler sahip çıkın dünya insanı olun huzur ve refah içinde yaşayın.

  • Ryu ken 07 Eylül 2019 15:19

    Parti kuran kurar arkadaş yani neden büyütüldü ki bu olay... hain damgası niye vuruluyor ben anlamıyorum.. Siyaset bu.. bugün aynı yolda gidersin, yarın düşünceler değişir gördüğün bazı şeyler ters gelir sana kendi yolunda gidersin..

  • MUSTAFA07 Eylül 2019 15:11

    FETÖCÜLER TOPLANMIŞ AKP BİTTİ BİTMEYEDE BUNLARDA OLMAZ ZATEN BIKMIŞ MİLLET SİZDEN

  • MUSTAFA07 Eylül 2019 19:12

    başta babacan üzerinede haşimi ekle  haşim kılıçın oğlunu araştır. bylocktan alındı

  • zühtü07 Eylül 2019 17:59

    fetö nerden çıktı kiminle aynı sofradaydı

  • Ölmez Dirilmez07 Eylül 2019 15:09

    Ne hikmetse Halk arasinda feto ile ilişkilendirilen isimler buraya toplanmış üstelik bunu aciklayan da feto ile yakinligi bilinen gazeteci fehmi koru . Şimdi bunlar fetocu degildir heralde halk arasinda oyle konusuluyordur sadece :)

  • haydar emmi07 Eylül 2019 14:54

    erdogan sayesinde tanınmış Ak parti tarafından bakanlık verilmiş davasını satan hainler guruhu. ellerindeki bakanlık alınınca ağlayan amma oraya gelebilmek için türlü dalkavukluk yapan insanlar. :'(  :'(  :'( 

  • gerçek07 Eylül 2019 17:39

    ESAS ŞİMDİ DALKAVUKLAR RANTÇILAR SARDI PARTİYİ,PARTİ KURUCULARININ HEPSİ DIŞLANDI VBUNUN SONUCU  AKP DE MEMLEKETTE İRTİFA KAYBETMEYE BAŞLADI...

  • mahir07 Eylül 2019 14:16

    akp iyice cıvıttı ömrünü tamamladı. artık yeni isimler gelmeli

  • Goldman08 Eylül 2019 00:04

    Yani yeni akpartililer hıııı

  • Tam07 Eylül 2019 12:43

    Yapay zeka lı kaç tane robot var bunuda bilelim kodlama benden kişiye ihtiyaç yokkı hadi bakalım.

  • Ali Öner07 Eylül 2019 11:47

    Akp den yüzde 2 oy alsalar Erdoğan yüzde 50’nin altına düşer ve olay biter. Artık yeni heyecana ihtiyaç var. Akp misyonunu doldurdu

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU07 Eylül 2019 11:16

    bence selahattin demirtaş selö yakında hapisten çıkıyormuş onu da başkan yardımcısı olarak partine al babacan.

  • Cingöz 07 Eylül 2019 12:18

    Ocalani akp kaptı, demirtaşi da chp. Artık yeni bir siyasi hareket lazım

  • adem07 Eylül 2019 11:14

    bunlar akpnin 5 puanini alirsa millet ittifaki iktidar olur

  • Emir ömer 07 Eylül 2019 13:43

    Inşallah

  • Y.a07 Eylül 2019 10:57

    HEPSI AYNI YOLUN YOLCUSU BUNLAR. AL ONLARI VUR BUNLARA.

  • Ozan07 Eylül 2019 10:35

    Şimdi adam fırsat kolluyor!ilk fırsatta bu oluşumu fetonun siyasi ayağı diyip cullanir bunlara...adam siyaset yürütmüyorki işi gücü savaş,baksana suriyeyi ne hale getirdiler bizde kalkıp suriyeliler şöyle böyle diyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyoruz!adamlar bize bedua ediyor farkında değiliz,bizimkisi kalkmış bize şiir okuyor.

  • Nevruz canakkake07 Eylül 2019 10:34

    Pkk ve hdp dağa cıksın eline silah alsın ve devletle savaşsın diye ugrasıyor.chp de suanda atatürk adını kullanarak aynı seyi yapıyor tek farkı bunların eline silah yok.devlet yetkililerini uyarıyorum.nasıl hdp ye terörle arana mesafe koy yoksa gereğini yaparım diyorsan aynı yaklasımı chp ye göster zira mevcut chp yönetiminin hdp den bir farkı yok.hiç cekinmeden üzerine gitsin devlet.inanın ve korkmayın yok dolar bu kadar olur yok su kadar olur diye dolar kuru ülkemizden dahamı önemli.mevzubahis vatansa chp hdp teferruattır ot tıkayın canlarına..

  • CAFER KILIÇ07 Eylül 2019 11:01

    bizler ülkücüler olarak Reis in arkasındayız.eğer bu ülkede bahceli ve rte olmasa bu ülke de bizi yaşatmazlar.chp yıllarca Atatürk maşa olarak kullandı şimdi ise terör örgütleri , israil ve abd nin dümeninde.chp çok büyük kirli oyunların içinde.

  • AHMET ÖZBİR07 Eylül 2019 10:15

    DIŞ güçlerin girin emrine, biz sevdalıyız REİS'E BİR KERE!.. Alayınız vatana yapın plan, karşınızda olacağız REİS'le, milletle HER ZAMAN!.. Çünkü sözümüz var bu vatana, SANA YAMUK YAPANLA İŞİMİZ OLMAZ ASLA!..

  • DOĞRU07 Eylül 2019 14:55

    erbakanı dış güçler 6 ayda indirdi.siz kaç senedir baştasınız...

  • yalçın07 Eylül 2019 14:18

    bizi dış güçler yönetmese kimse ülkenin başında 18 sene kalamazdı

  • Yakar soma07 Eylül 2019 10:10

    Gerçek türkiye partisi Yakışır size devam

  • veri07 Eylül 2019 09:50

    yeni kurulacak partiye hemen çamur atarlar,iftira kampanyaları başlar çünkü bunlarda allah korkusu yok yeterki iktidarda kalsınlar...

  • KILIÇ07 Eylül 2019 09:11

    BUNLARIN MAKSADINI ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM NEYMİŞ AKP BÖLECEKMİŞ AKLINIZI BAŞINIZA ALIN REİS SEVGİSİ ÇAGA DAMGASINI VURMUŞDUR BU HALK REİSİ BAGRINA BASMIŞDIR HEPİNİZ HAYAL KURACASINIZ  BOŞ HAYALE GÜLÜNÜR.