E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Lockhart: Faiz artırımı için önce enflasyon---

Fed/Lockhart: Faiz artırımı için önce enflasyon

Fed/Lockhart: Faiz artırımı için önce enflasyon
06 Şubat 2015 - 22:31 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, faiz artışı için öncelikle enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması gerektiğini söyledi

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, yıl ortası veya daha sonra gelecek bir faiz artışı için öncelikle enflasyonun merkez bankasının yüzde 2'lik hedefine yaklaşması gerektiğini söyledi.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunan Lockhart "Zayıf enflasyona neden olduğunu düşündüğümüz ve geçici olduklarına inandığımız faktörlerin kaybolduğunu görmemiz lazım. Enflasyon okumalarının yükselmesi gerekiyor. Bu bana önemli kararları etkileyecek görünüme ilişkin özgüven verecektir" diye konuştu.

Bugünkü istihdam verisinin ekonominin tatmin edici ve istenen düzeye geldiğini gösteren bir gelişme olduğunu belirten Lockhart, işsizliğin son yıllarda azalmasının istihdamda kabul edilebilir ve sabit bir seviyeye yaklaşıldığını gösterdiğini söyledi.

Başkan Janet Yellen önderliğindeki yetkililer, Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın tuttukları faizi ne zaman artırmaları gerektiğini değerlendiriyor. FOMC 28 Ocak'ta faiz artışı konusunda sabırlı tutumunu sürdüreceğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cuneyt06 Şubat 2015 22:51

    Tabi borsa yuzde 10 dustu simdi iyihaberyayinlayin yerlinin mallarini aldiniz simdi borsayi yukselsildiriniz