E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Kashkari: Faiz artırımı için daha fazla veri görmek lazım---

Fed/Kashkari: Faiz artırımı için daha fazla veri görmek lazım

Fed/Kashkari: Faiz artırımı için daha fazla veri görmek lazım
24 Mayıs 2017 - 06:52 borsagundem.com

ABD'nin tam istihdama yaklaştığını söyleyen Fed Başkanı Kashkari, çekirdek enflasyonda gözlenen gerilemenin 'endişe verici' olduğunu bildirdi

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD ekonomisinin tam istihdama mart ayına kıyasla daha yakın olmasına rağmen henüz bu seviyeye ulaşmadığını, ayrıca çekirdek enflasyonda son dönemde gözlenen gerilemenin "endişe verici" olduğunu belirtti.

Para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Kurulu'nda (FOMC) bu yıl oy sahibi olan ve para politikasında sıkılaşmaya karşı tavrı ile tanınan Kashkari, istihdam piyasasının durumu hakkında Fed yönetim kurulu üyesi Lael Brainard'ın dün yaptığına benzer uyarılarda bulundu.

Tam istihdam hakkında "Yaklaştık, ancak kıyıya ne uzaklıktayız henüz bilmiyoruz" diyen Kashkari, haziran ayında faiz artırımına karar vermeden önce ekonomi hakkında daha çok veri görmek istediğini belirtti.

Fed'in ocak ayındaki toplantısında faiz artırımı aleyhine tek oyu kullanan kurul üyesi olan Kashkari ABD'nin nüfus yapısı nedeniyle yüzde 3 büyümeyi yakalamanın zor olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)