E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz kararıyla düşen ABD borsaları Powell'la toparlandı---

Fed'in faiz kararıyla düşen ABD borsaları Powell'la toparlandı

Fed'in faiz kararıyla düşen ABD borsaları Powell'la toparlandı
19 Eylül 2019 - 02:20 borsagundem.com

Fed'in beklenti paralelinde 25 baz puan faiz indirimine gitmesine rağmen üyeler arasındaki fikir ayrılığı Wall Street yatırımcılarını tedirgin etti, satışa yönlendirdi. Fed Başkanı Powell'ın esneklik mesajı endekslerde kayıpları sildi

ABD borsaları, git gellerin yoğun yaşandığı Çarşamba gününü yatay seviyede kapadı. 

Piyasalar ABD Merkez Bankası Fed'in eylül ayı Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) faizle ilgili kararına odaklandı. 

Fed'in beklentiler paralelinde politika faizini 25 baz puan indirmesine rağmen kararın oy çokluğuyla alınması ve faiz indirimi sürecinin sona erdiği şeklindeki ileriye yönelik endişeleri Wall Street yatırımcılarını satışa yöneltti.  

POWELL'IN KONUŞMASI ENDİŞELERİ GİDERDİ

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, FOMC kararlarıyla ilgili yaptğı açıklama ise yatırımcılar üzerindeki endişe bulutlarını dağıttı. Ekonomi görünümünün olumlu ve istihdamın güçlü olduğu vurgusunu yaptığı konuşmasında esneklik mesajı veren Powell, "Eğer ekonomi terse dönerse daha geniş çaplı bir faiz indirim dizisi uygun olabilir” dedi.

Powell'ın piyasaları rahatlatan açıklaması sonrasında yatırımcıların alıma yönelmesiyle ABD borsalarında endeksler kayıplarını silmeye başladı. Dow Jones sanayi endeksi ve S&P 500 günü yatay seviyede kaparken Nasdaq ekside kaldı. 

ABD borsalarında en iyi performansı finans sektörü hisseleri gösterdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 36.28 puan ve yüzde 0.13 oranında artış göstererek 27.147.08 seviyesinde kapadı. S&P 500 1.03 puan ve yüzde 0.03 oranında artışla gün sonunda 3.006.73 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 8.62 puan ve yüzde 0.11 oranında düşüşle günü 8,177.39 seviyesinde kapadı. 

FED'İN REPO İHALESİ

ABD'de repo piyasasındaki likidite sıkışıklığının gecelik faizlerde hızlı yükselişe neden olması Fed'i harekete geçmesine neden oldu. Fed, dün açtığı 53,2 milyar dolarlık repo ihalesi ile piyasadaki likidite sıkışıklığını giderdi.

Fed beklentilere paralel olarak faiz indirdi

 

Fed Başkanı Powell faiz indiriminin nedenini açıkladı

 

Trump: Powell ve Fed yine başarısız oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)