E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz kararının ardından Powell'dan açıklama---

Fed'in faiz kararının ardından Powell'dan açıklama

Fed'in faiz kararının ardından Powell'dan açıklama
26 Eylül 2018 - 23:41 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell, Eylül toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in Eylül ayı para politikası toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ve büyümenin sağlıklı bir patikada ilerlediğinibelirten Fed Başkanı, bununla birlikte iyi verilerin her şeyin mükemmel olduğu anlamına gelmediğini ifade etti.

Bloomberg'de yer alan habere göre, para politikasında normalleşmenin faydalı olacağını söyleyen Powell, kademeli faiz artırımlarının ekonomide sürdürülebilirliği sağladığının altını çizdi.

Genel büyüme görünümünün olumlu olduğuna dikkat çeken Powell, "Mali sistemin bugün daha güçlü olduğuna güvenim tam." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) enflasyonun yüzde 2 seviyesine yakın kalmasını beklediğini belirtti ve ekonomik görünüme ilişkin risklerin dengeli olduğunavurgu yaptı. Buna karşın Fed Başkanı, enflasyonun "çeşitli nedenlerle" yüzde 2'nin üstüne veya altına gelebileceğini belirterek "ekonomide sürprizlerin olabileceğini" söyledi.

Fed faiz kararını açıkladı

Powell, "Destekleyici ifadesini kaldırdık fakat fai artırımı patikasını değiştirmedik." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Fed ile ilgili açıklamaklarına değinen Powell, "Kararlarımızda siyasi unsurları dikkate almıyoruz." dedi. Fed Başkanı, mevcut faiz oranlarının ekonominin gücünü gösterdiğini ifade etti.

Tüketici ve yatırım harcamalarının beklenenden hızlı arttığını ifade eden Powell, "İşgücü piyasasının güçlü kalmasını bekliyoruz." dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımlarının hızını işaret ederek "Çok yavaş hareket edersek, ekonomi aşırı ısınma gösterir." dedi.

Powell, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşıyla ilgili değerlendirmesinde ticaret politikalarından kendilerinin sorumlu olmadığını belirtti ve "Firmalardan gittikçe artan endişeler duyuyoruz." dedi.

İş güveni kaybı ve finansal piyasaların tepkisinden endişeli odluklarının altını çizen Powell, daha korumacı bir dünyanın hem ABD hem de diğer ekonomiler için kötü olduğunu söyledi. "Büyük ve uzun süren bir piyasa düzeltmesine tepki veririz." diyen Fed Başaknı, "Rakamları görene kadar nasıl tepki veririz bilinmez." diye devam etti.

Powell, petrol fiyatlarının enflasyon üzerindeki etkisini geçici gördüklerini ifade etti.

Ekonominin zayıflaması durumunda faizleri indireceklerini söyleyen Powell, "2020'deki şartlar ne olur bilmek zor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)