E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED'in faiz kararı öncesi BIST düşüşle kapandı---

FED'in faiz kararı öncesi BIST düşüşle kapandı

FED'in faiz kararı öncesi BIST düşüşle kapandı
30 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

ABD'de büyümenin beklentilerden iyi gelmesi FED'in bir sonraki faiz toplantılarından indirim kararı çıkarma ihtimalini düşürdü. Bu durum toparlama eğiliminde olan BIST'e negatif yansıdı. Endeks günü %1.15 kayıpla 98.692 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da 1.5 gün süren aranın ardından piyasalar FED’in vereceği faiz kararına kilitlenmiş durumda. Analistler piyasaların FED’in faiz indirim ihtimalini fiyatladığını ifade ederken, risk iştahının da nötr olduğunu vurguladı.

FED’in Temmuz ve Eylül ayında yaptığı 25’er baz puanlık faiz indirimine ek olarak Ekim ayında da 3. kez faizi indirmesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Beklenti yine 25 baz puan indirim olacağı konusunda yoğunlaştı. Karar ise Türkiye saati ile saat 21:00’de açıklanacak. Faiz kararının ardından sonraki gün FED Başkanı Powell kameralar karşısına geçecek ve basın toplantısı gerçekleştirecek. Buradan gelecek mesajlar FED’in özellikle önümüzdeki yıl nasıl bir para politikası izleneceği konusunda yatırımcıları yönlendirecek.

31 Ekim tarihinde AB’den çıkış yapmayacağı kesinleşen İngiltere’de bir kez daha sandığa gidiş süreci takip edilecek. İşçi Partisi lideri Corbyn’in dün yaptığı açıklamanın ardından Avam Kamarası’nda sayısal destek de sağlaması ile birlikte 12 Aralık’ta erken genel seçime gidileceği kesinleşmiş oldu.

BREXIT ÇIKMAZI ERKEN SEÇİM GETİRDİ

İngiltere’de Brexit kör düğümü yeni bir genel seçime neden oldu. 31 Ekim tarihinde AB’den çıkış yapmayacağı kesinleşen İngiltere’de İşçi Partisi lideri Corbyn’in dün yaptığı açıklamaların destek bulması ve Avam Kamarası’nda bu desteğin sayısal olarak yansımasıyla 12 Aralık’ta erken genel seçime gidileceği kesin olarak belirlenmiş oldu.

YAPTIRIM TASARISININ BAĞLAYICILIĞI YOK

Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Barış Pınarı Harekâtı’nı gerekçe göstererek Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Ayrıca bu tasarının ardından 2. tasarı da sözde “Ermeni soykırımı” olması dikkat çekti.

Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşı yaptırımlar ABD'de kabul edildi

ABD Temsilciler Meclisi’nin aldığı bu karar tasarılarının herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Bu 2 tasarı ABD’deki politik yapıya göre sadece tavsiye niteliği taşıyor. 

Onaylanan 2 tasarının ardından yürütmenin başında bulunan ABD Başkanı Trump'ın bu konu hakkında yapacağı açıklamalar fiyatlamalarda öne çıkabilir.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul, ABD Temsilciler Meclisi'nin Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla Türkiye yaptırım ve sözde Ermeni soykırımı tasarını onaylamasıyla FED'in faiz kararının beklendiği güne %0.92 oranında düşüşle 98.920 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 1,87 ve holding endeksi yüzde 0,45 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 0,05 ile ticaret, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Avrupa'da ABD ile Çinli yetkililer arasında devam eden ticaret müzakerelerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, İngiltere'nin Brexit kördüğümünün çözülememesi nedeniyle erken seçime gidecek olmasının yatırımcıların risk iştahını azalttığını ifade etti.

Avrupa borsaları karışık seyirle başladı

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 771,94 puan azalırken, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

BORSA İSTANBUL İLK YARIDA DÜŞTÜ

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,35, holding endeksi yüzde 0,89 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,33 ile spor, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

ABD EKONOMİSİ BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BÜYÜDÜ, BIST'E SATIŞ GELDİ

ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 büyüdü. Ekonomistler ise yüzde 1,6 büyüme bekliyorlardı. Bu durum FED'in bir sonraki faiz toplantılarından indirim kararı çıkarma ihtimalini düşürürken, gün içi kaybettiklerini toparlama eğiliminde olan Borsa İstanbul'a negatif yansıyarak endekste yön tekrar aşağı döndü.

ABD ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

New York borsası, beklentilerden iyi gelen ABD büyüme verisinin ardından güne yükselişle başladı.

New York borsası yükselişle açıldı


BORSA İSTANBUL FED'İN FAİZ KARARI ÖNCESİ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul piyasaların FED'in faiz kararına kilitlendiği günü %1.15 oranında düşüşle 98.692 puandan tamamladı. Hacim yaklaşık 7 milyar lira civarında seyretti. Bankacılık endeksindeki kayıp %2.3'ü aşarak dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 30/10/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 30/10/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:12 itibariyle 5.7404 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7204 lira, en yüksek 5.7709 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3802 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1110 seviyesinde. Gram altın 275.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.90 seviyesinde.

Fed öncesinde dolar sakin seyirde

 

BORSA İSTANBUL PAZARTESİ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Dar bantta düşük hacimle dalgalanan Borsa İstanbul'da kapanışa dakikalar kala gelen satışlarla göstergeler kırmızıya döndü. Endeks Pazartesi gününü %0.38 oranında düşüşle 99.838 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 binde tutunamadı!

 

KÜRESEL PİYASALAR FED'İ BEKLİYOR

Küresel piyasalar, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakereleri ve siyasi belirsizliklerle negatif seyrederken, bu akşam açıklanacak ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı yatırımcıların odağında yer alıyor.

Küresel piyasalar Fed'i bekliyor

 

ABD-ÇİN TİCARET ANLAŞMASI ŞİLİ'YE YETİŞMEYEBİLİR

ABD'li bir yetkili, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığını gidermek amacıyla hazırlanan ara metnin beklenenin aksine önümüzdeki ay Şili'de yapılacak toplantıda imzaya hazır olmayabileceğini söyledi.

ABD-Çin ticaret anlaşması Şili'ye yetişmeyebilir

 

FED NE KADAR FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK? İŞTE BEKLENTİ...

ABD Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında bu sene 3. kez faiz indirmesine kesin gözüyle bakılıyor, ancak ekonomistler Fed'in daha fazla indirim sinyali verip vermeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

FED ne kadar faiz indirimi yapacak? İşte beklenti...

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları Çarşamba günkü işlemlerde Fed’in politika kararını beklerken karışık seyretti.

Asya borsaları karışık seyretti

 

ABD’DE ENDEKSLER FED'İN FAİZ KARARI ÖNCESİ DÜŞTÜ

ABD’de hisse senetleri Fed’den beklenen faiz indirimi kararı öncesinde günü düşüşle tamamladı.

ABD’de endeksler Fed'in faiz kararı öncesi düştü

 

BORSA İSTANBUL'DA ÜÇ YENİ ENDEKS HESAPLANMAYA BAŞLIYOR

Borsa İstanbul'da 4 Kasım'dan itibaren, "BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 ve BIST GİP" adları altında, üç yeni endeks hesaplanmaya başlayacak.

Borsa İstanbul'da üç yeni endeks hesaplanmaya başlıyor

 

YENİ PAZAR YAPILANMASI NEDENİ İLE ENDEKS KURALLARI YENİLENDİ

Borsada endekslere dâhil olacak hisselerin seçimine ilişkin kriterler değişti. BIST 30, BIST 50 ve BIST 100’e girecek şirketler Yıldız Pazar’dan seçilecek.

Yeni pazar yapılanması nedeni ile endeks kuralları yenilendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay31 Ekim 2019 00:39

    Ekonomide dış şoklar dış baskılar borsamızı olumsuz etkiliyor.İşte bu çıkmazdan kuruluşumuzun tek çaresi planlı üreten ekonomiye geçmemiz.Ülkemizin her meslekten insanlara ihtiyacımız var.Bunun için temelde sağlam bir eğitim sistemi.Tabii iş yaratmamız şart.Üniversite mezunu meslek sahibi insanlarımıza iş imkanı mutlaka sağlanmalı.Işsizliğe çareler üretmeliyiz.Türkiye büyük bir ülke stratejik ve coğrafi olarak önemli noktadayız.Bu durumu olumlu yönde değerlendirmeliyiz.Bütün bu sorunların çözümü ekonomimiz ileriye taşıyacak ve borsamıza olumlu yansıyacaktır.En az 20bin puan gerideyiz.Bu aralar Amerikanın yaptırımlarına maruz kaldık.Sebebi Suriyede yaptığımız Barış Pınarı Harekatıdır.Adamların planlarını bozduk dertleri bu.Zaman herşeyin ilacı zamanla güçleneceğiz biraz sabır.

  • KILIÇ30 Ekim 2019 22:52

    DÜŞÜŞLERİ FIRSAT GÜRÜP ALIMA DEVAM BORSADA 114.000 BEKLERİM BORSADA SABIRLI OLAN KAZANIR SABIRSIZLAR KAYBEDER.

  • Vahdet30 Ekim 2019 17:39

    Zarrap zamanında cari acigi düşürmüştü, şımdı 'de borsayı düşürüyor

  • Alacam30 Ekim 2019 13:38

    95 binden alacam

  • ..30 Ekim 2019 14:04

    bize ne düşünce alırsın, söylemene gerek yok

  • Arslan bey30 Ekim 2019 12:43

    Emek elektrik A gruba geçecek

  • garip30 Ekim 2019 10:14

    Gelen vurdu, giden vurdu. Bist şamar oğlanına döndü.