E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz kararı açıklandı---

Fed'in faiz kararı açıklandı

Fed'in faiz kararı açıklandı
27 Ocak 2021 - 22:01 borsagundem.com

Fed beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişiklik yapmadı

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanma hızının son aylarda yavaşladığını belirterek, ekonominin gidişatının aşılamadaki ilerleme de dahil olmak üzere büyük ölçüde yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının seyrine bağlı olacağını bildirdi.

Fed'den yapılan açıklamada, bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlılığı yinelenerek, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin destekleneceği vurgulandı.

Ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanma hızının son aylarda yavaşladığına işaret edilen açıklamada, zayıflayan talep ve petrol fiyatlarında önceden yaşanan düşüşlerin tüketici enflasyonunu düşürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, genel finansal koşulların ekonomi için destekleyici olmaya devam ettiği ifade edildi.

Ekonominin gidişatının aşılamadaki ilerleme de dahil olmak üzere büyük ölçüde virüsün seyrine bağlı olacağı vurgulanan açıklamada, devam eden halk sağlığı krizinin ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği ve ekonomik görünüm için önemli riskler oluşturduğu aktarıldı.

Açıklamada, komitenin uygun para politikası duruşunu değerlendirirken, gelen bilgilerin ekonomik görünüm üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceği belirtilerek, bankanın hedeflerine ulaşılmasını geciktirebilecek risklerin ortaya çıkması durumunda para politikası duruşunu uygun şekilde değiştirmeye hazır olacağı kaydedildi.

Öte yandan Fed'den yapılan bir diğer açıklamada komitenin Fed Başkanı Jerome Powell'ın 27 Ağustos'ta açıkladığı para politikası stratejisinde benimsediği yeni yaklaşımı onayladığı aktarıldı.

Powell: Para politikası ekonomiyi desteklemeyi sürdürecek

Borsa İstanbul 6 hisse ve 6 yatırımcıya tedbir getirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ggff28 Ocak 2021 01:56

    Bu büyük işsizlikte seyyar satıcıliga izin verilmeli kısa vadede işsizliğe çözüm olabilir . Borsaya gelince teknik düzeltme bence yön yukari . Piyasada para var nereye gidecek

  • Hasan28 Ocak 2021 01:33

    Yabancı yatırımcı gelmeden borsayı bi dusurelm dediler heralde

  • Musa27 Ocak 2021 23:56

    Faiz sıfıra yakınken türkiyede %17 bu kadar bol para türkiyeye gelmeyip nereye gidecek.

  • Demek ki öyle değil28 Ocak 2021 08:50

    Bir aydır faiz %17 Amerikada ki yüzlerce milyar dolar neyi bekliyor gelmek için? Kendi borsalarında yükselişler devam ediyor, demek ki orda kazanç daha çok, iki ayda tahvil swap vs.. 15 milyar dolar gelmiş Türkiye'ye.. (Yatırım tavsiyesi değildir.)