E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed'in faiz indireceği beklentisi altın fiyatlarını yükseltti---

Fed'in faiz indireceği beklentisi altın fiyatlarını yükseltti

Fed'in faiz indireceği beklentisi altın fiyatlarını yükseltti
11 Temmuz 2019 - 09:05 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell'ın Kongre'deki konuşmasında Temmuz'da faiz indirimi sinyalini vermesi altın fiyatlarını da yükseltti

Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı sunumun Fed'in 30-31 Temmuz'da yapılacak FOMC toplantısında faiz indirimine gideceği beklentisini yükseltmesi altın fiyatını yükseltti.

Uluslararası piyasamlarda spot altın fiyatı son 1 haftanın en yüksek seviye olan 1.427,11 dolar/onsa kadar çıktı. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,38 artışla 1.424,48 dolar/onsdan işlem görüyor.

Analistler, Powell'in ABD ekonomisine yönelik endişelerinin yanı sıra ticaret savaşlarının global ekonomiye negatif etkilerine yönelik değerlendirmelerde bulunmasının yatırımcıların güvenli liman arayışı çerçevesinde değerli metallere yönelttiğini ifade ediyorlar.

Fed'in faiz indiriminin altın taşıma maliyetini düşürecek olması ve ABD Doları üzerinde yaratacağı baskı da yatırımcılar için altını başka para birimlerine yatırım yapmaya göre daha ucuz hale getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)