E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED'in faiz artırmaya ihtiyaç duyması büyük olasılık---

FED'in faiz artırmaya ihtiyaç duyması büyük olasılık

FED'in faiz artırmaya ihtiyaç duyması büyük olasılık
19 Şubat 2019 - 17:33 borsagundem.com

Mester, "Fed'in faizi biraz artırmaya ihtiyaç duyması büyük olasılık" dedi

Cleveland Fead Başkanı Loretta Mester, Fed'in faizleri bir daha artırma ihtiyacı duyabileceğini, ancak borçlanma şartlarını sıkılaştırmadan önce ekonominin nasıl geliştiğini değerlendirmek için zamanı olduğunu söyledi.

"Para politikasını eğrinin arkasında veya çok önünde görünmüyor" diye konuşan Mester, "Bu ortam bize, ekonomi konusunda daha fazla bilgi toplamaya devam etme fırsatı veriyor" dedi. 2019'da ekonominin geçen yıla göre yavaş bir hızla da olsa büyümeye devam edeceğini ve istihdamda büyümenin de yavaşlayacağını öngören Mester, enflasyonun ise Fed'in yüzde 2 hedefine yakın kalmasının muhtemel olduğunu belirtti. 

Mester, "Eğer ekonomi benim beklentilerine paralel performans gösterir ise, Fed fon faizinin cari seviyelerden biraz daha yukarı gitmesi gerekebilir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okidoki19 Şubat 2019 22:48

    dolar alanlar var burada

  • Okie Dokie19 Şubat 2019 17:52

    Faiz arttırımlarını destekliyorum. 4,80 hayali kuran yerli ve milli kardeşlerimize büyük bir tokat olacak bu arttırımlar. Ayrıca sayın Mester şahin duruşuyla tam FED başkanı olacak insandır.

  • Haseki19 Şubat 2019 17:43

    İnşallahhhhh allahın nuru bereketi fed üstüne ,Allah yarr ve yardımcınız olsun