E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırması kolay değil---

Fed'in faiz artırması kolay değil

Fed'in faiz artırması kolay değil
05 Kasım 2016 - 16:06 borsagundem.com

SPK Başkanı Ertaş, FED’in faiz artırım kararının zor olabileceğini söyledi

Sermaye Piyasaları Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, otomatik katılımda ilk yıl beklentisinin 9-10 milyar dolar olduğunu hatırlatarak bunun yüzde 15’i civarında bir birikimin sarmaye piyasalarına katkıda bulunabileceğini açıkladı. Bu yıl tüm dünyada şirketlerin düşük faiz oranları nedeniyle ucuz finansman sağladığını ifade eden Ertaş bu nedenle tüm dünyada halka arzların yapılmadığını söyledi.

‘FED’İN FAİZ ARTIRMASI KOLAY OLMAYACAK’

Tüm dünya piyasalarını ilgilendiren ABD Merkez Bankası FED’in faiz artırım kararının zor olabileceğini anlatan Ertaş, “FED faiz kararını vererken dünyanın diğer taraflarına bakıyor. Eğer faiz artırırsa dolar değerlenecek bu zaten kötü olan tüm dengeleri olumsuz etkileyecek” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika06 Kasım 2016 23:55

    FED , aralık ortasına doğru faiz artıracak.

  • KILIÇ06 Kasım 2016 10:53

    FED FAİZ OLAYINI BİR OYUN OLARAK KURGULAYIP MİLLETLERİ KRİZE SOKMAYA ÇALIŞIYOR DÜNYANIN TERÖR MERKEZİ ABD YE KARŞI UYANIK OLMASI HUSUSUNDA ÇAGRI YAPIYORUM.ABD DÜNYANIN BAŞ BELASI

  • Velhasıl06 Kasım 2016 01:56

    Eğer her şey Fed e bakıyorsa, nerde dünyanın özgürlüğü? Bir global esirlik içindeyiz...

  • Piyasa05 Kasım 2016 23:23

    Dollar neden değerlensin çok sacma dollar serüveni bitti

  • KORAY05 Kasım 2016 21:51

    fed faiz artırmayacak zaten hatta artırdıklarını da sonra indirecek, orada çalışan tanıdık var, üst düzeydekiler her piyasada alım satım yapıyorlar pozisyonlarına göre ağızları ile ayar veriyorlar.

  • KARTALAĞABEYLİ05 Kasım 2016 16:37

    YAV ZATEN FED FAİZ ARTTIRIMINA SICAK BAKMIYORKİ FEDİN FAİZ ARTTIRIM POLİTİKASI BORSALARIN AŞIRI DEĞER KAZANCININ ÖNÜNE GECME POLİTİKASI