E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz artırımını ertelemesine karşı çıktı---

Fed'in faiz artırımını ertelemesine karşı çıktı

Fed'in faiz artırımını ertelemesine karşı çıktı
20 Eylül 2015 - 08:34 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, geçen haftaki toplantıda faiz artırımının ertelenmesine ilişkin karara karşı çıktığını açıkladı

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, merkez bankasının geçen hafta faiz artırımını ertelemeye ilişkin kararına karşı çıktığını, zira ekonominin politika yapıcıların hedeflerine az ya da çok  ulaştığını söyledi. 

Bullard, Nashville, Tennessee'deki konuşması için hazırladığı yansılarda, "Politika normalleşmesi için durum oldukça güçlü. Zira Komite'nin hedefleri özünde karşılanmış durumda" dedi ve "FOMC toplantısında alınan karara karşı çıktım" şeklinde konuştu. 

Bullard 2015 yılında Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkına sahip değil, ancak 2016 yılında oy kullanabilecek. 

ABD'de gösterge faiz 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında ve FOMC 17 Eylül'deki toplantıda, finans piyasalarındaki kargaşa ve Çin'de yavaşlayan ekonomik büyümenin ABD'nin ekonomik büyüme görünümüne ve enflasyona ilişkin kuşkuları güçlendirmesine bağlı olarak, faizin bu seviyede kalmasını kararlaştırdı. 

Komite Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Son ekonomik ve finansal gelişmeler ekonomik faaliyeti bir anlamda olumsuz etkileyebilir ve muhtemelen enflasyon üzerinde kısa vadede aşağı yönde baskı oluşturacaktır" dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen, karar sonrası düzenlediği basın toplantısında, Fed'in Çin ve gelişen piyasalardakiler dahil, küresel ekonomideki yavaşlamanın etkisini değerlendirmek için Fed'in daha fazla zamana ihtiyacı oduğunu söylerek, bu yoruma benzer bir açıklamada bulundu. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker Fed'in bu kararına karşı çıktı ve muhalefetini dile getirdi.

Fed'in enflasyonu izlemede tercih ettiği gösterge Nisan 2012'den bu yana hedef seviyesinin altında kaldı ve Temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 yükseldi. 

Bullard, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, faizde küçük çaplı artış yapılsa bile, politikanın genişlemeci kalacağınıı ve enflasyonu yüzde 2 olan Fed hedefine doğru iteceğini vurguladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)