E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Fed'in düşük faizleri piyasayı bozdu'---

'Fed'in düşük faizleri piyasayı bozdu'

'Fed'in düşük faizleri piyasayı bozdu'
24 Ekim 2013 - 15:02 borsagundem.com

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ'nin baş finansal ekonomisti Rupkey, Fed'in düşük faizlerinin piyasayı "bozduğunu" ileri savundu

Fed'in federal fon oranı hedefini 5 yıldır yüzde 0-0.25 aralığında tuttuğunu belirten Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ'nin baş finansal ekonomisti Chris Rupkey, 2 senedir işsiz olanları yeniden işe sokmak ve finansal piyasa şartlarını gevşek tutmaya devam ettirmeye çalışmak için kısa vadeli  faizleri bu kadar düşük seviyede tutmanın "tehlikeli" olduğunu söyledi.

Rupkey, 144 milyon kişinin işsiz ve tasarrufçu olduğunun altını çizerek, "Tasarruflarındaki faizleri bu kadar uzun süre sıfıra yakın tutarsanız, piyasada sapmaya neden olursunuz" dedi.

Fed'in kısa vadeli faizleri, tarihteki tüm diğer Fed yönetimlerinden daha uzun süre düşük tuttuğuna dikkat çeken Rupkey, "Bu bizim tasarruf etme, harcama ve yatırım yapma yollarımızı değiştiriyor olabilir" dedi.

Öte yandan Rupkey aynı zamanda konutta balonlaşmaya yönelik sinyaller gördüğünü dile getirdi. Konut fiyatlarının son yılda yüzde 8-9 arttığını hatırlatan Rupkey, "Bu önümüzdeki 5 yıl boyunca her yıl olursa, yeni bir balon oluşur. Bu seviyede değil tabii, daha erken safhalardayız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)