E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in bu haftaki adımı ne olacak, beklentiler ne yönde?---

Fed'in bu haftaki adımı ne olacak, beklentiler ne yönde?

Fed'in bu haftaki adımı ne olacak, beklentiler ne yönde?
27 Ekim 2019 - 14:54 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Fed'in gelecek hafta açıklayacağı faiz kararından sonra atacağı adımlar piyasalar tarafından merakla bekleniyor

Önmüzüdeki hafta piyasalar Fed Başkanı Powell'in açıklayacağı faiz kararından daha çok parasal gevşeme döngüsünün sona erdirilmesi yönünde bir açıklama ya da açık bir kapı görmeye çalışacaklar.

Bloomberg tarafından yapılan bir ankete göre çoğu ekonomist Fed'in gelecek hafta faiz indirimine gitmesinin ardından ara vermesini bekliyor.

40 ekonomistin katıldığı ve  21 – 24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette katılımcıların yüzde 85'i Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Çarşamba günü 25 baz puan faiz indirimine giderek hedef aralığı yüzde 1.5 – yüzde 1.75 seviyesine çekmesini bekliyor.

Anket katılımcılarının yüzde 56'sı faiz indirimine gidilmesi durumunda politika yapıcıların karar metninde ya da Başkan Powell'ın basın toplantısı aracılığıyla bir sonraki faiz adımından önce bir süre beklemek isteyebileceklerini belirteceklerini düşünüyor.

Başkan Trump, geçtiğimiz Perşembe günü sosyal paylaşım platformu Twitter yoluya yaptığı açıklamada, Fed'in faiz indirimine gitmezse görevini ihmal etmiş olacağını söylemişti

Trump, "Fed faiz indirimine gitmezse ve hatta ideal olarak (ekonomiyi) teşvik etmezse, görevini ihmal etmiş olacak" ifadesini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay28 Ekim 2019 21:53

    Borsamızda kısa süreliğine böyle indirimler olsada toparlayacaktır.Önümüzdek haftadan itibaren bilançolar açıklanacak.İyi bilançolar bekleniyor.Paniğe gerek yok.Bugünlerde banvitte iyi bir hareket var demekki iyi bir bilanço beklentisi olsa gerek.5Kasım önemli.Sabır eden borsada her zaman kazanır.16 ve 17ler yolda gibi duruyor.Hadi hayırlısı.

  • mert27 Ekim 2019 22:50

    bana ne elin osuruğundan , bana ne ya fedin faizinden felan abd nin eyaletimiyiz biz ??????? böyle şeylerle ilgilenenler yalakadır.Ayranı yok içmeye tahteverelliyle gider sıçmaya derler Sen önce kendi merkez bankana bak , faiz cumhuriyeti olmuşuz hala başkalarının faiz oranlarıyla ilgileniyoruz.japonyanınki eksi faiz hoşuna gittimi ????