E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in açıklaması farklı olacak!---

Fed'in açıklaması farklı olacak!

Fed'in açıklaması farklı olacak!
30 Temmuz 2013 - 10:46 borsagundem.com

Fed, bu akşam iki gün sürecek Federal Açık Piyasa Toplantısı’nı başlatıyor...

Piyasa uzmanları, Fed’den daha önceki açıklamalarından farklı açıklamalar beklemiyor. Bank of America Merrill Lynch ise geçtiği son raporda FOMC’dan net açıklamalar beklenmemesi gerektiğine dikkat çekti.
DETAY GELMEYECEK
Banka Fed’den açıklamanın çarşamba günü geleceğini ve bunun aylık 85 milyar dolarlık tahvil satın alma programına yönelik herhangi bir detay vermeyeceğini söyledi.
Bankanın ekonomistleri Michael S. Hanson ve Priya Misra, “FOMC’un hala tahvil satın alma programını sonlandırmaya yönelik planlarını tamamlamadığına inanıyoruz. Bu toplantıdan genel kanının aksine desteğin Eylül’de çekileceği mesajı gelmeyecek. Fed yetkililerinin Eylül ayı büyüme ve enflasyon beklentilerini aşağı çekmesi gerekiyor. Bu da desteğin çekilmesini güçleştiriyor” dedi.
ABD Merkez Bankası’nın 2013 yılı büyüme hedefi yüzde 2,3 ile 2,6 arasında. Enflasyon beklentisi ise yüzde 0-8-1,2 bandında.
GERİ ÇEKİLME NE ZAMAN?
BofA analistleri Fed’in geri çekilmeye en erken Aralık ayında başlayacağını söyledi ve “Fed bu ay destekleyici mesajlar verecek piyasalardaki Eylül beklentisi yeniden sorgulanır hale gelecek” dedi.
Aralık ayı Fed için her zaman önemli kararların geldiği bir ay oldu.
Aralık 2012’de Fed faiz oranlarının işsizlik yüzde 6,5 seviyesinin altına inene ve enflasyon yüzde 2,5 seviyesine gerileyene dek düşük tutulacağı sözü verdi.
BofA, geri çekilmenin ilk sinyallerinin Aralık ayında geleceğine, geri çekilik sinyallerinin Haziran ayı perakende satışları ve konut sektöründen gelen kötü verilerin etkisiyle de ertelendiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)