E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in 4 kez faiz artırması gerekecek---

Fed'in 4 kez faiz artırması gerekecek

Fed'in 4 kez faiz artırması gerekecek
21 Mart 2016 - 14:28 borsagundem.com

Goldman Sachs Fed'in bu yıl 4 kez faiz artırması gerekeceğini söyledi

Goldman Sachs Fed'in bu yıl 4 kez faiz artırması gerekeceğini öngördü.

Goldman Sachs Group şef ekonomisti Jan Hatzius ve ekonomist Sven Jari Stehn yazdıkları notta "Avrupa Merkez Bankası ve Fed'in son hamlelerini, küresel finans koşullarını gevşetmek ve doların -özellikle Çin yuanı karşısındaki - yukarı yönlü baskısından kaçınmak için koordineli bir hamle olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fed geçen haftaki bildirisinde Çin'in para birimini devalüe etmesinin etkisiyle finans piyasalarındaki türbülans karşısında ABD ekonomisinin dayanıklı olduğunu belirtmiş, ekonomik aktivitenin bu çalkantılara rağmen ılımlı hızda büyüdüğüne dikkat çekmişti.

Goldman ekonomistlerine göre ABD ekonomisine zarar veren yüksek dolar ve çalkantılar uzun süreli olmayacak. Bunun nedeni de merkez bankalarının son haftalardaki güvercin tutumlarının gelişen piyasalardaki finansal koşulları büyük ölçüde iyileştirmesi.

Kuruma göre ABD ekonomisinin gücü, yakın zamanda Fed'i dünyanın merkez bankası olmaktan ziyade ABD'nin merkez bankası olmaya zorlayacak. Ve Fed bu sene 4 kez faiz artırmak zorunda kalacak.

Goldman'a göre Fed'in küresel politikayla koordinasyonlu olarak gevşek para politikası istekliliği kısa süreli olabilir ve fonlama faizleri tahvil piyasalarında fiyatlanandan daha hızlı şekilde artırılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)