E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFED'i karıştıran 5 milyon dolarlık hisse fonu işlemi---

FED'i karıştıran 5 milyon dolarlık hisse fonu işlemi

FED'i karıştıran 5 milyon dolarlık hisse fonu işlemi
02 Ekim 2021 - 22:56 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Yardımcısı Richard Clarida'nın FED Başkanı Jerome Powell'ın potansiyel politika eylemini açıklamasından bir gün önce, tahvil fonundan 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında hisse senedi fonlarına işlem yaptığı açıklandı.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Yardımcısı Clarida’nın tahvil fonundan 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında hisse senedi fonlarına işlem yapmasının ardından, FED Başkanı Jerome Powell bir gün sonra 28 Şubat 2020 tarihinde korona virüsün “ekonomik aktivite için gelişen riskler oluşturduğunu” belirttiği bir bildiri yayımladı.

FED, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin acil toplantısının ardından 3 Mart 2020’de yarım puanlık faiz indirmişti.

Bloomberg’in haberine göre Başkan Yardımcısı adına konuşan bir FED sözcüsü, "Clarida'nın 2020 mali açıklaması, hesaplarında önceden planlanmış bir yeniden dengelemeyi temsil eden işlemleri gösteriyor. İşlemler, korona virüsün ortaya çıkmasına yanıt vermek için FED eylemlerine ilişkin müzakerelere katılmasından önce gerçekleştirildi. Seçilen fonlar, kurulun etik görevlisinin önceden onayı ile seçilmiştir.” dedi.

Clarida hakkındaki haber, diğer iki FED yetkilisinin geçen yıl yaptıkları yatırım işlemleri için inceleme altına alınması ve Pazartesi günü emekli olduklarını açıklamasının ardından geldi.

Kritik projenin notları casustan çıktı!

 

Çelik sektörü ihracatta ilk kez zirvede yer aldı

 

Yılbaşından bu yana en çok kazandıran hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)