E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFedex'ten 5 milyar dolarlık 'TNT' bombası---

Fedex'ten 5 milyar dolarlık 'TNT' bombası

Fedex'ten 5 milyar dolarlık 'TNT' bombası
08 Nisan 2015 - 06:17 borsagundem.com

Amerikan lojistik devi FedEx, Avrupa’da geniş ağa sahip Hollandalı lojistik şirketi TNT Express’i 4.4 milyar euro’ya (4.8 milyar dolar) satın alıyor

Amerikan lojistik devi FedEx, Avrupa’da geniş bir ağa sahip olan Hollandalı lojistik şirketi TNT Express’i 4.4 milyar euro’ya (4.8 milyar dolar) satın alıyor. FedEx’in bu satın almayla Avrupa’da UPS ve Deutsche Post ile rekabeti artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Amerikan UPS şirketi 2013’te TNT’yi 6.9 milyar dolara satın almak istemiş ama bu girişim rekabet engeline takılmıştı. Analistler, FedEx’in bir rekabet sorunu yaşayacağını düşünmüyor. Reuters, ING analistlerine dayanarak Avrupa’da yaklaşık olarak Deutsche Post’un DHL markasıyla yüzde 19, UPS’in yüzde 16, TNT’nin yüzde 12 ve FedEx’in yüzde 5 pazar payı olduğunu, FedEx’in TNT’yi alınca 2. sıraya yerleşeceğini yazdı.

Hava ve kara gücü...

Analistlere göre FedEx’in güçlü havayolu taşımacılığı ile TNT’nin yaygın karayolu taşımacılığı birbirini tamamlayabilir.  
FedEx Yönetim Kurulu Başkanı Frederick Smith, gelecek yılın ilk yarısında sonuçlanması beklenen satın almanın FedEx’e önemli bir değer katacağına inandıklarını belirterek, özellikle E-ticaret  konusunda uluslararası taşımacılık çözümlerini artırmalarına yardımcı olacağını dile getirdi.
FedEx Başkan Yardımcısı Patrick Fitzgerald, Avrupa’daki maliyetlerinin bu satın alma ile düşeceğini söyledi. ABD’de Memphis Tennessee merkezli FedEx’in 4.4 milyar euro’luk ödemeyi borçlanarak yapacağı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)