E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed/Evans: 2 faiz artırımını desteklerim ancak...---

Fed/Evans: 2 faiz artırımını desteklerim ancak...

Fed/Evans: 2 faiz artırımını desteklerim ancak...
13 Mayıs 2017 - 01:29 borsagundem.com

Fed Chicago Şubesi Başkanı Evans, Amerikan ekonomisine dair görünümün kötüleşmesi halinde bu yıl bir kez daha faiz artırımının uygun olacağını belirterek, "Ancak görünüm güçlü olursa 2 kez artırımı desteklerim" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, Amerikan ekonomisine dair görünümün kötüleşmesi durumunda Fed'in bu yılın geri kalanında tek faiz artırımı yapmasının uygun olacağını söyledi.

Evans, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Amerikan ekonomisinin genel görünümünün sağlıklı olduğunu belirterek, öte yandan enflasyon üzerindeki aşağı yönlü risklerin faiz artırımı olasılığına gölge düşürdüğünü bildirdi.

Söz konusu risklerin Fed'in enflasyon hedefi olan yüzde 2'lik oranı olumsuz etkileyebileceğine dikkati çeken Charles Evans, bu durumunda Fed'in 2017'nin geri kalanında tek bir faiz artırımı yapmasının uygun olacağını savundu.

Öte yandan Evans, risklerin azalması ve ABD ekonomisinin görünümünün güçlü olması durumunda, bu sene Fed'in iki kere daha faiz artırımı yapmasını destekleyeceğini kaydetti.

Charles Evans, etkinliğin ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada da ABD ekonomisinin şu anki görünümünün olumlu olduğunu ve ekonomide aşağı yönlü risklerin çok fazla bulunmadığını dile getirdi.

Yukarı yönlü riskler arasında da hükümetin mali politikalarının gösterilebileceğini belirten Evans, ABD ekonomisinin tam istihdama çok yaklaştığını da sözlerine ekledi.

"BİLANÇOYU KÜÇÜLTME YATIRIMCIYA FARKETTİRMEDEN YAPILMALI"

Evans, ABD merkez bankasının halen bilanço çıkış stratejisini tartışmakta olduğunu da söyledi ve kendisinin bunun yeterince kademeli ve yumuşak bir şekilde yapılması taraftarı olduğunu, böylelikle bu sürecin yatırımcılar tarafından farkedilmeden yapılabileceğini belirtti.

Evans, "Bu adım geri planda atılırsa çok memnun olacağım" dedi.

Evans, "Bilançonun izleyeceği yolun kademeli olacağı, ancak çok uzun süre geçmeden daha normal seviyeye ineceği garanti edilmeli. Ben bunu üç ila dört yıl olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Evans, Geçen yılın bir önemli gelişmesi, fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadelilerinin açık bir şekilde yuakrı yönde eğilim göstermesiydi" dedi ve bu vadelilerin, görünüm dikkate alındığında, bu noktadan yukarı yöne eğilim göstereceği konusunda çok daha fazla emin olduğunu sözlerine ekledi.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC), Fed Chicago Şubesi Başkanı Evans'ın bu yıl oy hakkı bulunuyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı, 13-14 Haziran'da başkent Washington'da yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)