E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'e yönelik beklentiler hafifledi---

Fed'e yönelik beklentiler hafifledi

Fed'e yönelik beklentiler hafifledi
31 Ekim 2022 - 09:30 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan haftalık bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda özellik ABD tarafından gelen büyüme verisinin teknik resesyon ihtimallerini uzaklaştırması, gelen makro ekonomik verilerin karışık gelmesi ve bazı şirketlerden gelen geleceğe yönelik karamsar tabloların ortaya çıkmasıyla birlikte Fed’e yönelik faiz artırım beklentilerinin törpülendiği ve risk iştahının açıldığını söyleyebiliriz. Ancak, endekslerde hala yönün de net olmadığını eklememizde fayda var.

ABD endeksleri Cuma günkü işlemlerini %3’e yakınsayan yükselişle tamamladı. Ülkedeki tüm endeksler haftalık bazda yükselirken Dow Jones endeksi yükselişini 4.haftaya taşıdı. ABD vadeliler ise an itibariyle kısmi satıcılı işlem görüyor.

Avrupa endekslerinde haftanın son işlem gününde karışık bir seyir hakimdi. Özellikle petrolde görülen kısmi çekilmeyle enerji hisselerinde düşüşler görüldü. Öte yandan AMB’nin de faiz artırım patikasında sertleşebileceğine yönelik mesajlarında görüldüğünü söyleyebiliriz.

Haftanın son işlem gününde satıcılı seyir izleyen Asya endekslerinde gün içerisinde %1,5’I aşan yükselişleri takip ediyoruz. Öte yandan erken saatlerde açıklanan Çin PMI verilerine göre hem hizmetler hem de imalat tarafında eşik değer olan 50’nin altında daralma gözlemlenirken Japonya’sa sanayi üretiminde beklentileri aşan bir yavaşlama da görmekteyiz.

BİST100 endeksi günü ve haftayı kayıpla tamamladı. 3 haftalık yükseliş serisinin ardından gelen kayıplarda bankacılık hisseleri ön plana çıkarken sanayi hisselerinde artış görüldü. Özellikle açıklanan bilançolarda kar rakamları beklentiyi aşsa da marjlarda görülen daralmanın bunda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 208$’da fiyatlanmaktayız. 203$ ve üzerinde kalıcılık sağlanması halinde ise 210$ ve 213$ seviyeleri hedeflenebilir.

Bünün veri akışında Almanya’dan perakende satışlar, Euro Bölgesi enflasyonu ve büyüme verisi yer alıyor. Haftalık bazda ise Fed ve İngiltere MB’den faiz kararlarını takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde sınırlı da olsa pozitif bir açılış bekliyoruz.

Metal fiyatları düşüşte

 

Asya borsaları yeni haftada pozitif

 

Petrol yeni haftada yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)