E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor---

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri küresel risk iştahını baskılıyor
17 Ocak 2022 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de devam eden enflasyonist baskılar ve Fed’e ilişkin artış kaydeden sıkılaşma endişeleri son dönemde küresel risk iştahı ve riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturuyor. Fed üyelerinin açıklamalarında şahin tonun korunduğu görülürken, Fed’in mart ayında faiz artırımına gitme ihtimali güç kazanıyor. Merkez bankalarına ilişkin sıkılaşma beklentileri, ekonomik veri akışları ile salgın kaynaklı gelişmeler yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri ve enflasyonist ortam son haftalarda küresel hisse piyasalarında satış baskısını artıran temel gelişmeler olarak takip ediliyor. Toparlanma çabasının gözlendiği ancak alım iştahının ivme kaybettiği BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,11 oranında yükselişle 2.072,93 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bugün ABD borsaları tatil nedeniyle kapalı olacak. ABD vadelileri ise bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,55 – 13,57 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 13,52’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen hafta alım iştahının bir miktar ivme kaybettiği endekste gün altı periyotlardaki zayıflık devam ederken, günlük göstergelerde de yorulma işaretleri dikkat çekiyor. Haftalık kapanışını 2.066 puan üzerinde gerçekleştiren endekste yeni haftada ilk olarak 2.087 seviyesini takip edeceğiz. 2.087 üzerinde tutunmanın sağlanması halinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 2.147 seviyesi direnç olarak önem kazanacaktır. 2.066 puan altına bir sarkma yaşanacak ve son dönemdeki kısa vadeli yükseliş trendi (2.062) de kırılacak olursa yorulma emarelerinin gözlendiği endekste düzeltme hareketleri etkisini artırabilir. Bu durumda 2.018 seviyesi ile aşılmasının ardından yükselişlerin hız kazandığı 22 günlük basit hareketli ortalama (1.973) destek olarak önem kazanacaktır.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

 

Balatacılar ve Şişe Cam sorusu

 

Dolarda marj daraldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)