E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'den ne beklenmeli?---

Fed'den ne beklenmeli?

Fed'den ne beklenmeli?
31 Temmuz 2013 - 14:09 borsagundem.com

Döviz destek by A1 ABD Merkez Bankası Fed’in açıklayacağı para politikası kararını analiz etti

ABD Merkez Bankası Fed’in para politikası kararı bu akşam 21.00’da açıklanacak. Bilindiği gibi faizlerde bir değişiklik ihtimali yok, hatta varlık alım programının azaltılması ihtimali için de hemen hemen yok diyebiliriz.
Peki o zaman piyasa neyi bu kadar bekliyor? Sinyal.... Fed’in Eylül’de varlık alım programını azaltmak için harekete geçip geçmeyeceğine dair sinyal peşinde piyasa.
Öncelikle bugünkü toplantının sonunda Fed Başkanı Ben Bernanke’nin basın toplantısı yapmayacağını belirtelim, sadece karar metni açıklanacak.
Son ekonomik verileri göz önüne aldığımızda Fed önceki karar metninde olan bazı olumlu ibareleri metinden çıkarabilir. Mesela hane halkı harcamalarının ve/veya konut sektöründeki iyileşmenin arttığına dair cümleler atılabilir metinden. Bu durum USD açısından negatif (EURUSD, ALTIN yukarı, USDJPY aşağı gibi) olacaktır tabii ki ama Fed’in fazla negatife kaçmasını beklemiyoruz, sonuçta 3 çeyrekten itibaren beklentiler yüksek ve Fed varlık alımını azaltmayı gündemine almış durumda. Eğer çok negatif ibareler olursa çelişki olur.
İşin en önemli kısmı ise varlık alım programına yönelik olacak. Fed önceki toplantıda varlık alım programının sene içinde azaltılacağına dair bir şey söylememişti metinde. Bernanke basın toplantısında söylemişti. Dolayısıyla eğer karar metnine “komite yılın ilerleyen tarihlerinde varlık alımlarını azaltmayı planlıyor” gibi bir cümle koyulursa piyasa bunu Eylül’de azaltım için yeşil ışık olarak algılar ve USD rallisi yaşanabilir.
Bir diğer ihtimal de “varlık alım programının “bu” toplantıda 85 milyar USD’de bırakılmasına karar verildi” şeklinde bir cümle konulması olabilir ki bu cümle daha az güçlü olsa da ilerideki toplantılarda 85 milyar’ın değişebileceğine işaret ettiği için yine USD açısından pozitif olur.
Tabii ki Fed’in bunların hiçbirini yapmama ihtimali de var. Yani her özel durum kendisine has yorumunu doğurarak piyasa hareketi yaratacağı için her senaryoyu düşünerek tahmin yapmak olası değil. 21.00’da karar gelecek, hızlı ve doğru yorumlayan avantajlı olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)