E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'den iniş sinyali ihtimali---

Fed'den iniş sinyali ihtimali

Fed'den iniş sinyali ihtimali
17 Ağustos 2022 - 08:54 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Asya piyasaları, Fed'in faiz artırımlarıyla enflasyonla mücadele için işaretleriyle ve ABD perakende şirketlerinin güçlü görünümleriyle, yükseliş gösterdi.

Fed'in Eylül toplantısında verilere göre vereceği kararda, bu gün açıklanacak olan Temmuz ABD perakende satış verilerinin sonuçlarının nasıl bir etki bırakacağını da göreceğiz. Diğer yandan bu gün Fed'in Temmuz ayı politika toplantısının tutanaklarını takip ediyor olacağız.

Fed'in art arda üçüncü bir 75 baz puanlık faiz artırımı için %41'lik bir ihtimal görülüyor. Fed'in politikayı sıkılaştırırken ve yüksek enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını yükseltirken ekonomi için yumuşak bir iniş gerçekleştirebileceği konusunda iyimser bakış sürüyor. Sabah saatlerinde Yeni Zelanda Merkez Bankasının faiz oranını açıklamasıyla üst üste dördüncü kez 50 baz puan artırımı beklentilerle
uyumlu olmasına rağmen şahin bir artış olduğu şeklinde değerlendirildi.

Petrol fiyatlarına baktığımızda, ABD petrol ve benzin stoklarının beklenenin altında sonuç vermesi, küresel resesyon işaretlerinin gölgesinde kalması durumunda talebin sabit kaldığını hatırlatmasıyla birlikte, altı ayın en düşük seviyelerinden toparlanma gösterdi. Ham petrol stokları, 12 Ağustos'ta sona eren haftada yaklaşık 448.000 varil düştü. Kaynaklara göre, benzin stokları yaklaşık 4,5 milyon varil düşerken, damıtma stokları yaklaşık 759.000 varil düştü. Bu düşüşün etkisi alımları teşvik etti ve Brent ham petrol vadeli işlem sözleşmeleri %0.1 yükselerek varil başına 92.47 dolara, West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli %0.3 yükselerek varil başına 86.80 dolara yükseldi. Diğer taraftan, Shell; Meksika Körfezi'nde bulunan ve Louisiana'daki rafinerilere ham petrol boru hatlarını Eylül'de 2 hafta için kapatacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Odyssey ve Delta ham
petrol boru hatları planlı bakım çalışmaları için Eylül ayı başından ay ortasına kadar kapatılacak denildi. Bu boru hatlarının offshore sahalarda üretilen petrolü rafinerilere taşıdığını, bu petrolün başka boru hatlarına yönlendirilmesinin mümkün olmadığını da ifade etti.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.02 yükseldi. On yıllık Hazine getirilerine baktığımızda hafif yükselişle %2.8202'den işlem görürken, iki yıllık getiri ise 3,268 seviyesinde. Spot altın ise %0.07 düşerek ons başına 1.774,40$'a düştü.

Bu gün yurt içinde Ekonomi Koordinasyon Kurulu(EKK) toplantısı, yurt dışında ise İngiltere enflasyon, Euro Bölgesi GSYH, ABD perakende satışlar ve ABD Merkez Bankası(Fed) toplantı tutanakları izlenecek.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (17/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)