E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFed'den faiz operasyonu---

Fed'den faiz operasyonu

Fed'den faiz operasyonu
28 Haziran 2013 - 14:48 borsagundem.com

Federal Reserve ekonomik büyümeyi tehdit eden uzun vadeli faizleri indirebilmek için çaba harcıyor

Federal Reserve yetkilileri ekonomik büyümeyi tehdit eden uzun vadeli faiz oranlarını indirebilmek için çabalarını yoğunlaştırırken, Başkan Ben S. Bernanke'nin geçtiğimiz hafta küresel piyasalarda çalkantıya yol açan ifadelerine açıklık getirilmeye çalışılıyor.
Fed New York Başkanı William C. Dudley dün yaptığı bir konuşmada varlık alımını azaltmaya yönelik herhangi bir müdahale parasal teşviğin tamamen kesileceği anlamına gelmeyeceğini belirtti ve Fed'in gösterge faiz oranında muhtemel bir artışın "şimdilik çok uzak bir ihtimal" olduğunu dile getirdi. Dudley ayrıca ekonomik performansın Fed hedefleri doğrultusunda gerçekleşmemesi durumunda tahvil alımlarının uzatılabileceği açıklamalarını yaptı.
Fed'in parasal genişlemeyi azaltacağı endişeleri Mayıs ayında yüzde 1.63 olan 10 yıllık ABD tahvil faizlerini bu hafta yüzde 2.61'e kadar yükseltti. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) başkan yardımcılığını da yapan Dudley'in açıklamaları Fed yöneticisi Jerome Powell ve Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart eşlik ederken politika faiz oranında bir artışın beklenenden daha yakın gerçekleşebileceği beklentilerinin doğru olmadığını vurguluyorlar.
Dudley, "Böyle bir beklenti FOMC açıklamaları ve komite üyelerinin çoğunun düşünceleriyle paralel değil" ifadelerini kullandı.
Standard & Poor's 500 Endeksi dün kapanışta yüzde 0.6 artışla 1,613.20 puan olurken, 10 yıllık hazine tahvilleri yüzde 2.47'ye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)