E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den faiz artırımı için iki farklı ses---

Fed'den faiz artırımı için iki farklı ses

Fed'den faiz artırımı için iki farklı ses
24 Mart 2017 - 07:25 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, 2017'de üç faiz artırımının makul bir referans olduğunu söyledi. Minneapolis Fed Başkanı Kashkari ise enflasyonun halen hedefin altında olduğunu belirterek faiz artırımına ara verilmesi görüşünü tekrarladı

Fed şube başkanlarından faiz artırımı ile ilgili farklı görüşler gelmeye devam ediyor. Dallas Fed Başkanı Kaplan, 2017 yılında üç faiz artırımının makul bir referans olduğunu söyledi. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise faiz artırımına ara verilmesi gerektiği şeklindeki görüşünü tekrarladı. 

KAPLAN: 3 FAİZ ARTIRIMI MAKUL

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, 2017 yılında üç faiz artırımının "makul" bir referans olduğunu söyledi.

Kaplan, öte yandan, faiz artırımlarının daha hızlı ya da daha yavaş olabileceğini belirtti.

Kaplan, "Daha da ilerleme yapmamız gerek, ancak bilanço için planlara yönelik duyuru yapabileceğimiz bir döneme yaklaşıyoruz" dedi.

Kaplan, bilançoda mortgage tabanlı menkul kıymetler ve Hazine tahvillerinin hangisinin ilk önce azaltılmaya başlanacağı konusunda bir tercihinin olmadığını sözlerine ekledi.

Dallas Fed Başkanı, "Planımız bu çeşit menkul kıymetlerin her ikisi üzerinde olmalı ve bu azaltımın nasıl yapılacağı konusunda piyasalar ile iletişim kurulmalı" dedi.

Kaplan, bua dımın kademeli ve öngörülebilirşekilde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaplan'ın 2017 yılındaki politika toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

KASHKARİ: ARA VERİLMELİ

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, "Enflasyon hedefimizin gerisinde olduğumuz ubiliyoruz" dedi ve işgücü piyasasında halen atıl kapasite bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kashkari, "Yönetim ile Washington'da görev alma konusunda kimseyle görüşmedim" dedi.

Minneapolis Fed Başkanı, "Enflasyon yukarı yönde hareket ederse çok güçlü araçlarımız var" dedi.

Kashkari, yetkililerin anlaşmaya varır varmaz, Fed'in bilançosunu daraltma planını kamuoyuna açıklamasını istediğini söyledi.

Kashkari, piyasanın bilançonun normalleşme planına reaksyonunu görmek için faiz artırımlarına ara verilmesi gerektiği görüşünü tekrarladı.

Kashkari'nin 2017 yılındaki politika toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)