E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFed'den 'dijital para' raporu---

Fed'den 'dijital para' raporu

Fed'den 'dijital para' raporu
20 Ocak 2022 - 23:49 borsagundem.com

Fed, dijital para çıkarmanın faydalarını ve risklerini inceleyen raporu yayımladı

ABD Merkez Bankası (Fed), merkez bankası dijital para birimini çıkarmanın potansiyel faydaları ve risklerine ilişkin rapor yayımladı.

Fed'den yapılan açıklamada, Yönetim Kurulunun potansiyel bir merkez bankası dijital para biriminin avantajları ve dezavantajlarını inceleyen bir rapor yayımladığı aktarıldı.

Kamuoyundan görüş istendiği belirtilen açıklamada, söz konusu raporun merkez bankası dijital para biriminin güvenli ve etkili yurt içi ödeme sistemini iyileştirip iyileştirmeyeceğine ve nasıl iyileştirebileceğine dair tartışmanın ilk adımı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, raporun herhangi bir politika sonucunu desteklemediği bildirildi.

Raporda yerel ödeme sisteminin mevcut durumunun özetlendiği belirtilen açıklamada, sabitkoinler (stablecoin) ve diğer kripto para birimleri de dahil olmak üzere farklı dijital varlık türlerinin incelendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fed Başkanı Jerome Powell, "ABD'de bir merkez bankası dijital para biriminin olumlu ve olumsuz yönlerini incelerken halk, seçilmiş temsilciler ve çeşitli paydaşlarla etkileşim kurmayı dört gözle bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Fed, uzun zamandır beklenen "Para ve Ödemeler: Dijital Dönüşüm Çağında ABD Doları" başlıklı raporu da paylaştı.

Herhangi bir politika tavsiyesinin yer almadığı raporda, ABD dolarının resmi bir dijital versiyonunu oluşturmanın, ödemeleri hızlandırabileceği ve ödeme teknolojisi geliştikçe hane halklarına güvenli bir seçenek sunabileceği, aynı zamanda finansal istikrar risklerini de beraberinde getirebileceği ifade edildi.

New York Belediye Başkanı ilk maaşını kripto para olarak alacak

 

Rusya kripto paraları yasaklayabilir

 

Bitcoin fiyatında keskin hareket bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)21 Ocak 2022 12:37

    yıllar yılı yüzyıllar sonra hiç bir devletin hüküm sürmediği bir ortam... hiç bir siyasini konmtrol edemeği ortak ülkeler ve şehirler. Dünya coinlerle değişecek. aynı dili konuşan farklı milletler ve coinleri kabul edip kurulan ülkeler :D bu iş nereye gidecek ? bilim kugu severlre hayal kurmayı sever. yazılımcıla rolmayaı yapmayı inşa etmeye bağılır. Herşey hayalle başlar. hayal peşinden gide gide bir yol bulunacak, bu yol ne olursa olsun burada BTC olacak. yasılımcılar btc yi kabul ettiği sürece btc hep karşılık bulacak. her yaızlımcı ödeme ssiteminin x coin yaparak kurdugu gezegenin kapılarını sana açabilir durumda. server internet altyapısı oluşturulan sanal dünya, sanal alışverişler vb. vb. bu btc yi  anlamayan bilmeyen yasaklayan vb. vb. gerçekçi gelmiyor. zamana ihtiyaç var orası kesinç. TC emsela kaç alt yapı bu sistemi destekleyebilir ? internet diye faks kullanıp dunyanın parasını alıyorlar :D yüzde 18 kdv ama telekom sıfır altyapı hizmet.

  • Kemal uyumaz21 Ocak 2022 08:28

    Para damarda dolaşan kan gibidir eger bu kanı degiştirir yada durdurursanız vücuda agır zarar verirsiniz şuan enerjinin 3/2 bu bitcoin sektörüne aktarılmış .Gerçek dünyamızda üretimi durdurup sanal ortama yönelip desteklersek önümüzdeki yıllarda bu ortamdaki sayıların insana nesef dahi aldırmayacagını görecegiz dünyada derhal sanal para üretimi durdurulmalı bu dünyamızın felaketi olacak gelecek nesile dogal hićbirsey bırakmıyoruz .unutmayalımki metaversede sanalda hayat olmaz.