E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarFed'den bir itiraz daha!---

Fed'den bir itiraz daha!

Fed'den bir itiraz daha!
30 Haziran 2013 - 13:02 borsagundem.com

Fed San Francisco Başkanı Williams, tahvil alımlarını azaltmak için henüz çok erken olduğunu belirtti

Federal Reserve San Francisco Başkanı John Williams, düşük enflasyon ve bütçe kesintilerinin ekonomiye yönelik riskleri konusunda uyarılarda bulunarak Fed'in tahvil alımlarını azaltması için "çok erken" olduğunu belirtti. Williams şu ana kadar hiçbir politika kararında aksi yönde görüş belirtmemişti.

California'da dün yaptığı konuşmada Williams "Devam eden mali daralmaya rağmen ekonominin ivmesini devam ettirebileceği konusunda emin olmamız lazım. Aynı zamanda biraz daha bekleyip enflasyonun hedefin altında gelmeye devam etmediğini görmek akıllıca olur" ifadelerini kullandı.

Tahviller ve hisseler Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 19 Haziran'da yaptığı konuşmada varlık alımlarının bu yılın sonuna doğru azaltılabileceğini açıklamasıyla geriledi.

Williams, "Programımızdaki herhangi bir uyarlama açıklanacak yeni ekonomik verilere bağlı olacak. Varlık alımlarımızı azaltmak veya sonlandırmak kesinlikle Fed'in para politikasını darlaştıracağı anlamına gelmiyor" dedi.

Standard & Poor's 500 Endeksi 18 Haziran'dan bu yana yüzde 2.8 gerilerken, 10 yıllık tahvil faizi Cuma günü yüzde 2.49 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)