E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor---

Fed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor

Fed'den 75 baz puan faiz artırımı bekleniyor
21 Eylül 2022 - 08:16 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


JH toplantısı ile Powell’ın “cari enflasyona” çok daha fazla önem vereceklerini açıklaması, Ağustos ayı TÜFE verisinde çekirdek taraftaki güçlülük katılık, ABD'de Temmuz ayında yüzde 10,9 azalan ve Ağustos ayında sadece yüzde 0,3 büyümesi beklenen konut başlangıçlarının beklentilerin çok üzerinde %12,2 büyüme göstermesi, ABD'de büyük mağazalarda perakende satışların Eylül ayının 3. haftasında geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 10,5 artması, Dünya bankasının global resesyon risklerinin artmasının yanına 2023’den sonra da küresel büyüme de sorun olur açıklamaları, Önce FedEx gibi ulaşım sektörü devinin beklentilerini aşağı revize etmesinden sonra, dün de Ford Motor Co tarafından tekrarlanması ki parça kıtlığı nedeniyle bazı araçların teslimatını yılın son çeyreğine kaydırdılar, tüm bunlar; FED’in ne kadar kararlı olması gerektiğinin ve bunun bunun yanında WS’in de tahvil fiyatlamasında 2023’de faiz indirim sıkalası üzerinden değerlemelerinin yeniden dizayn edilmesi ve kar beklentilerinin aşağı yönlü revize edilmesi gerektiğinin de işaretleri. Evet bugün Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı fiyatların içinde( 75 baz puan geldi rahatladık anlamı çıkarmamak lazım) ama projeksiyonlarda takip edilmesi gerekenler öncelikli olarak; 2023’deki politika faizi beklentisi , 2023 büyüme ve işsizlik ile Uzun vadeli faiz oranı beklentisi olacak.

Gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirisi, Nisan 2011'den bu yana en yüksek seviyesi olan %3.56'ya ulaşırken, yakından izlenen iki yıllık ve 10 yıllık tahviller arasındaki getiri eğrisi daha da tersine döndü. Getiri eğrisinin bu kısmındaki bir tersine dönüş, bir ila iki yıl içinde bir durgunluğun izleneceğinin güvenilir bir göstergesi olarak görülüyor.

Fed kararına hazırlanırken, Asya piyasaları satış tarafında. Japon Nikkei %1.26 düştü ve iki haftanın en düşük seviyesini görürken, Avustralya %1,35 , Güney Kore Kospi %0,9 , Hong Kong'un Hang
Seng %1.26 değer kaybı yaşıyor.

ABD doları endeksi, 110.22 çıktı , Brent ham petrol vadeli işlemleri, 26 sent düşerek 90,36$'a gerilerken, ABD West Texas Intermediate ham petrolünün varili 20 sent düşüşle 83.74 dolardan işlem görüyor.

Fed'in şahin açıklamalarıyla dolar güçlenecek

 

10 soruda borsada neler yaşandı?

 

Günün önemli şirket haberleri 21/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)